Vihdoin jotain valmiina!

Viimein sain valmiiksi _jotakin_. Ei, ei kannata riehaantua, se ei ole Pohjanmaa, eika Kaupunkimaisema, vaan pikkuriikkinen kirjanmerkki :) Eilen aloitin, purin monta kertaa kun en saanut mieleista, mutta aamulla se sitten valmistui, ja minusta siita tuli aika soma.

kirjanmerkki swappiin

Saaja toivoi kelttiaiheita, ja kun nyt hyllyssa kelttikirja oli, niin siita mallia vaijyin ja loysin mieleisen. Sita piti vain muuttaa hiukan, etta sen sai pisteltya noin pienelle alueelle, mutta minusta siita tuli ihan soma. Saajan nimea en saanut sievasti pisteltya tuohon, niin etta se olisi sopinut tyyliin, joten jatin sen pois.

Tuo kangas vaan oli omituinen, enpa taida enaa Bucillan valmiita merkkeja ostaa. Kangas meni vinoon, vaikka pesin sen ennen pistelya ja tarkkasin huolella pienen pingotuksen jalkeen. Ilmeisesti tuo reunan koristereuna vetaa sen aidan noin vinoon, eika sita saanut korjattua millaan. Siksi merkkikin on aika lyhyt, strategiset mitat ovat 5,1 cm x 18,8 cm. Merkki siis Bucillan, lankana DMC:n muliini, vari 310 (musta). Lankaa tais menna sellanen reilu metri tahan, mutta sita tosiaan purettiin moneen kertaan kun en heti oppinut kuviota.

En tieda nayttaako teista samalta, mutta minusta tuo kangas ei ole pituussuuntaan samantiheyksista kuin leveyssuuntaan, mallikerta on jotenkin "pitkan" oloinen, pidemman kuin pitaisi. Nuo neljan kuvion ryppaat pitaisi nimittain olla pistesymmetrisia, mutta minusta eivat ole. (Tarkistin, ne ovat 16 mm leveita ja 18 mm pitkia. Kankaassa vikaa!) No, nama ovat vaan sellaisia tekijan silmassa olevia kauneuspilkkuja, olin kummiskin tosi tyytyvainen tohon. Siita tuli niin kaunis etta ehka teen itsellenikin samanlaisen!

Paivitys: olen mie posilo, en hoksinu sanoa ollenkaan etta kyseessa on swappimerkki. No, saajaa on varoitettu etta tietaa kurkistella blogia omalla vastuulla. :D Taman vuoden swapit: three down, four to go!

3 comments:

Anonymous said...

Nätti on kuin sika pienenä :-)
terveisin nimimerkki "ah, kelttimallit!"

Anonymous said...

Luulin että se on perinteistä karjalaista etupistokirjontaa... no mallit on kansainvälisiä...

Tuulia said...

No, itse asiassa tekotapa on tietylla tapaa sukua karjalankirjonnalle. Malli on kuitenkin aivan aito kelttisellainen, jota olen aidakankaan vuoksi muuttanut ja muokannut. (Huom! Malli on ihan oma, mun kirjassa ei ole ristipisto-ohjeita. Tama siksi etta ehka julkaisen mallin tohon merkkiin.)

Karjalankirjonnassa taustan pitaisi olla samanlainen kuin etupuolen, ja koitin tehda sellaisen mutten saanut pistoja onnistumaan samanlaisiksi molemmilta puolilta, joten ihan tarkalleen ottaen tama ei ole karjalankirjonnainen. Toki se sita muistuttaa, mutta diagonaaliset pistot eivat ole nain hallitsevia karjalankirjonnassa, tassahan ei ole lainkaan vertikaalisia tai horisontaalisia pistoja.