Merkittyja

Viikonloppuna ei oikeastaan mitaan muuta valmistunut kuin silmukkamerkkeja. Joitain keskeneraisia sain edistymaan, mutten mainittavasti, joten tama posti on omistettu silmukkamerkeille.

Nama on jo vanhoja tuttuja Mustan Moron vaiheista. Naita kaytin siis sen mustan mohairpaidan neulomisessa, ja ihan ylivetoja olivat! Pituus noin 4,5 cm kullakin, renkaan halkaisija 4 mm. Materiaalina muovi- ja lasihelmet ja hopeiset "valikoristeet". (Ei hajuakaan, mita nuo korutermit on suomeksi, joten sallikaa kankea kielenkaytto.)
siniset merkit

Joka tytolla taytyy olla jotain vaaleanpunaista:
vaaleanpunainen pikkumerkkivaaleanpunainen merkki
Vasemmanpuoleinen on tosi pieni merkki, kooltaan vain noin 3 cm. Rengas jalleen 4 mm. Oikeanpuoleinen ei ole kaikkein onnistunein, mutta sieva sekin. Sen pituus reilu 4,5 cm, rengas 7 mm. (Naa on ne koot, joita kaytan. Mulla ei ole tarvista isommille renkaille, kun suurin puikkokoko, jonka omistan, taitaa olla 6,5 millia Sohvin neulomiseen, ja niin isoille mohkopuikoille kelpaa muoviset renkaatkin!)

pitka merkki
Pitkulainen sininen merkki on suorastaan omituinen, saa nahda kaytanko sita ikina. Jostain blogista luin, etta kannattaisi tehda semmoinen silmukkamerkki"jono", jossa on renkaat saannollisin valiajoin, esimerkiksi pitsineuleiden neulomiseen. Puikko siirretaan merkin seuraavaan renkaaseen aina yhden mallineulekierroksen jalkeen. Tassa merkissa on 16 rengasta, eli 16 krs:ta korkeat mallineuleet pitaisi sujua talla. Merkin pituus 33 cm.

kuumerkki
Taman ristin kuumerkiksi. Korttien tekoon tarkoitettuja koristeita voi kayttaa nainkin, hoksin ma. (*vink* Ramonajaanalle!) Samanlainen mallineulemerkki kuin pitkula-sininenkin, tosin vain 8 rengasta korkea. Sieva kun mika, saa nahda tuleeko kaytettya. Pituutta merkilla 18 cm.

korvikset ja pari merkkia
Naita tehdessa Karvajalka kaveli ohi, tuhahti, ja totesi: "Tyopaja..." Ja totisesti poyta nayttikin naiden askartelujen jalkeen aika eksoottiselta. Vasemmanpuoleiset ovat korvikset, jotka musta ovat aika natit. Korvisten korkeus n. 2,5 cm. Keskimmainen on vanha merkki, muttei kai koskaan kuvattu, joten paasipa sekin nyt kuviin. Oikeanpuoleinen on kokeilumerkki, ei lainkaan hassumpi. Sen korkeus on noin 4 cm. (Nyt mie voin neuloa silmukkamerkeilla, jotka on melkeen identtiset korvisten kanssa..)

Tuskin naa kaikki omaan kayttoon jaa, ehka seuraava lahjottava kavija saa naista tai seuraavista merkeista jonkun. Tai ehka oikein kiltit kanssaneulojat voivat pukinkontista naita saada. Mene tieda viela :)

4 comments:

Anonymous said...

hmmm, jos ei kortteja niin...

Carita said...

Kivoja silmukkamerkkejä oot askarrelut !

Makepeace75 said...

Hienoja. :o) En vain näin neulonnan untuvikkona osaisi tuollaisia käyttää.

Tuulia said...

Jaana: aivan, aivan. Katevia ovat nainkin ;)

Carita: Tattis :)

MP: No, silmukkamerkkeja on melkeen pakko olla, jos neuloo esim. raglanhihaista paitaa pyorona, tai jotain mystery shawlin tyyppista haastavaa pitsineuletta. Ilman niita neulonta on aika hankalaa, ja minusta on kivempi, kun koristeet on kanssa somia :)