Pienessa mielessa pyorinytta - tiivistelma

Miksi negatiivinen palaute jaa aina kummittelemaan paahan eika mene pois, vaikka miten ajattelisi positiivisia asioita, kuten pienia kanilapsia, porroista mohairia, salmiakkijaateloa ja kesaisia iltoja? Miksei voi antaa ikavan sanan menna, ja olla omissa oloissaan, kunnes se kuihtuu pois? Sen sijaan siita tulee Hirmuinen Morko joka pilaa paivan ja vie hartiat kumaraan. Eiko pitaisi olla iloinen, etta palkkaa kumminkin tulee lisaa, ja etta Ikava Sana oli usean sattuman summa?

Miksi Tusshena on hyvaa? Pitaisiko sita ostaa? Mista sita ostaisi? Miksi varit on nain ihania? Mita ostaisin? Ja mita siita tekisin?

Miksi ei ole enempaa rahaa, etta voisi hamstrata kaikkea ihanaa?

Tilaisinko tanaan, vai vasta huomenna?

Mita pahaa oikeasti on tekokuitulangoissa?

Tarvitseeko kotiin viela yhden vesivarimaalauksen, vain koska siina on iso mylly talvella?

Enta joulumokin, vain koska se on suloinen, eika entisetkaan ole viela naytilla?

Miksi muut laihtuvat ja mina en?
Onko nyt kevat vai syksy?


(Toim. huom.:
Askartelijamme potee kriisia a) urakehityksen b) harrastuskehityksen vuoksi. Toissa vastuut lisaantyvat, samalla esimies moitti, vaikka todellista perustetta ei ole moittimiselle. Tai no, en miekaan taydellinen ole, en tietenkaan, ja monta mokaa tehnyt (ja viela tulen tekemaan), mutta minusta vahan turhasta sanoi se pomohenkilo. Niin kerta.

Askartelija on vakavasti pohtinut 100% akryylilangan ostoa, ja siita neuleen punnertamista itselle. Chenillelankaa on se. Puhukaa nyt joku se pois tasta!

Nettikauppojen ihanuudet kiehtovat Askartelijaa. Puhukaa joku pois se tastakin, ensinhan pitaa tilata kaikkea muuta tarkeaa, kuten se
LOTR-shakkilauta!
Joulumokkia (tai maalausta) Askartelija tarvitsee yhta paljon kuin heinasirkka suksia.

Heinasirkat ovat muuten ahkeria hiihtajia.)

7 comments:

Kristel said...

Eijei, ei osteta mitään akryylichenilleä. Itseasiassa chenilellanka on rasittavaa ja pölisevää vaikka olisi puuvillachenilleäkin. Ja akryyli natisee puikoilla ja hiostaa jo pelkästään neuloessakin käsiä, kuvittele millaista se on sitten päällä...

Auttoiko? ;)

Lankakomero said...

Yksi mun mielipuseroistani on sattumalta täyttä akryylia. Ei kutita kuten villa ja lanka oli edullista.

Tuulia said...

kristel: *puuh* kiitos! :) mikahan ihme mielenhairio on ihmiseen iskenyt? No, ehka jos kulkee porro-kimalle-hirvityslankojen ohi 20 kertaa paivassa, joku kemikaali siina jaa pollaan ;))
Eli Kristelille kiitos ystavan teosta :)

lankakomero: kokeilin mun yhta paitaa paalle eilen, kun illalla oli viela yli 35 astetta varjossa lamminta. Kovalla kadella muistui mieleen, miksei tekokuitu ole ihmisen ystava.

Lankakomero said...

Ai, no ei se akryyli kyllä noin lämpimään käy, en tullut ajatelleeksi, en minäkään kesällä akryylia pidä.

iXnit said...

Tekokuitu on kylmällä kylmä ja kuumalla hikinen. Ja kuluu pahan näköiseksi. Jos näkee sen vaivan, että tekee jotain omin käsin, se ansaitsee parhaan mahdollisen materiaalin.
Amen.

Tuulia said...

Lankakomero: juu nain on..

ixnit: ai, en tullut ajatelleeksi. Tyokaveri vinkkasi etta se chenille sita paitsi neuloutuu epatasaisen nakoiseksi, eli siita ei siistia saa millaan.

Kiitos kaikille, eikohan taa muovivillitys mene pian ohi :) Yksi huivi vaijyy viela mielessa (se ihq Cherry Scraf) akryyliporrolangasta mutta jospa siihen loytyis vaikka ihana puuvillalanka. Ehdotuksia otetaan vastaan :) Nettikauppaan on siis asiaa :D

Nettikaupoissa ovat muuten muutkin suomalaiset taalla vierailleet. Suomalaisnaiset tekevat kimppatilausta knitpicksiin, ja kun kuulin tasta, kaannytin muitakin neulojia taalta neulontalistalle ja blogien maailmaan :)

Lankakomero said...

Neulon niin paljon, että mulla ei ikinä rahat riittäs pelkkiin luonnonkuitulankoihin, puuvilla-, ja villasekoitelangat kelpaa ihan hyvin. Mulle ei toi neulominen ole vaiva vaan ilo, ihan mielelläni teen huonoksi menneen tilalle uuden ja kotipuseroitakin tarvii aina, ihan tarpeeksi kauan ovat kestäneet minun käytössäni. Toi mun mieliakryylipuserokin on jo viisi vuotta vanha ja vielä ei ole päässyt kotipuseroksi. Novitan Palma-lanka (polyamidia) ainakin on todella lämmintä, olen tehnyt siitä pitkän kotivillatakin itselleni, puulämmitteisessä varaajattomassa talossa kun asun ja aamuisin on lämpö hiipunut. Amen!