Saadaan meillakin joskus valmista aikaiseksi:

mohairpaita

Kyseessa on tietenkin se musta morko, jonka yhteydessa esiteltiin silmukkamerkkeja. Kuva ei ole kaikkein edustavin, vaikka koetin laittaa alle vaaleamman paidan. Mustat neuleet ei kai ole kaikkein otollisimpia kuvauskohteita. Neuleen kaulus menee uusiksi, paattelin (taas) liian tiukkaan, ja pituutta kauluksessa saa olla hiukan enemman, joten tama nyt ei ehka ole se lopullinen asu. Kuvassa nakyy huonosti viritelmani raglankavennuksiin, kavennusten valiin jaa pitsiraita. Ei se kauhean hyvin onnistunutkaan, mutta sinnepa uppoaa porroisen langan sekaan, joten olkoon. Hihat on tarpeeksi pitkat, muuten ois saanut neuloa pituutta hiukan lisaa. Tarkoitukseensa, eli toisen paidan paalle tyomatkoja varten, tama paita on kummiskin vallan oiva, ja varmaan tulee pidettya paljon :)

Lanka neuleessa on Patons Lacette, 25% mohairia, loput sukkahousua. Kiiltaa vienosti, kun lahelta katsoo, muuten on pikkuisen porroinen, muttei lainkaan porrohirmu Fuegon tasoa :) Lankaa oli ihan hauska neuloa, vaikka bambupuikot valilla valittivatkin, lanka nimittain nitisi (yllattaen) puikoilla. Bambupuikkojen itkuvirsi saattoi kylla johtua siita, etta tama lanka varjasi (!) bambupuikot! Sukkapuikot, joilla kaulus (n. 3 cm) neulottiin, alkoivat jo harmaantua, ja pyoropuikko nayttaa jo aika eksoottiselta. Taytyy pitaytya niiden kanssa tummissa neuleissa ja hommata toiset puikot vaaleille neuleille, jos ei niita saa hailakammiksi. Toista kertaa en tasta langasta (ainakaan talla varilla) neulo yhtaan mitaan, joten Lacetten loput paatyy kylla jamalankojen saattokotiin, laatikon pohjalle, kunnes joku huolii huomaansa. Lanka on kylla uskomattoman riittoisaa; paitaan meni vain piirun verran paalle 250 g lankaa, mika on pieni ihme, silla Askartelijahan ei ole - kuten vakilukijat tietavat - mikaan hentoinen hernekeppi, vaan raavas kasitoiden moniottelija :)

Knitpicksin langat oli muuten tulleet eilen, taytyy hakea ne kimppatilauksen hoitaneelta pois nurkista lojumasta :) Ei silla etta uusia projekteja aloittaisin, pois se minusta! Ihan vaan tanne oman katon alle, hellaan huomaan, marinoitumaan vaan....
:)

Edit: Kaulus on korjattu, nyt sen korkeus on n. 5 cm enempi kuin kuvassa, ja se rullautuu samalla tapaa kuin hihat ja helma. Langanmaara myos editoitu.

4 comments:

Tiina said...

Hienoa, jotain valmistuukin ;-)

Kiitos, magneettinauha tuli perille.

Tuulia said...

Hieno juttu, toivottavasti on semmonen, mita voit kayttaa. Sori viela tama "jalkitoimituksen" kesto!

Kaija said...

Tuo sukkahousujuttu kiinnostaa kovasti. Ilmeisesti olet jossakin aikaisemmin kertonut enemmänkin siitä. Mistä löytäisin?

Tuulia said...

kaija: no, en varsinaisesti ole missaan siita kertonut, se on vaan tapa ilmaista asia. Mun mielessa tekokuiduista tulee ensimmaisena mieleen sukkahousut, joita mie inhoan ku ruttoa. Sukkahousuthan on nailonia eli tekokuitua, ja nimityksella tavallaan niputin kaikki tekokuidut samaan lajaan :)

Kylla miekin teen tekokuiduista joskus jotain, tehostelangoista ainakin, muttei ne mun suosikkeja ole. Jotkut langat on ihan kivojakin, just tehosteina, mutta koko neule tekokuituisena ei ole mun juttu :)