Flunssan keskelta meemi

Riikka pani tan tanne meille kiertoon eli pitakaa penkeista kiinni:

Mieluisin lanka millä olet neulonut?

Naita on monta. Nyt puikoilla on Patonsin Grace, joka on merseroitu puuvillalanka, muistuttaa paljon Kotivakea. Kotivaki ja Grace on suosikkeja, samoin muut merseroidut puuvillat. Kestohitti on silti villa, jota on ihana neuloa, mutta joka kutittaa niin vietavasti :) Silti aina siihen palaan, se tuoksuu ja tuntuu ihanalta.

Suosikkipuikkosi?

Bambupyorot. Mieluiten ei kolmosta isommat.

Kamalinta mitä olet neulonut?

No ne ekat lapaset ala-asteella. Peukku oli lyhyt kuin alamittanen muikku ja ihan vaarassa paikassa. Ranne paattyi siella, missa peukku on, joten eihan niita voinut kayttaa :)

Paras ohje millä olet neulonut?

Taitaa olla niiden sukkien perusohje, silla on tullut tehtya ainakin 20 paria sukkia ja se edelleen jaksaa miellyttaa. Sukkia kaytetaan niin kauan, etta paiva paistaa lapi, joten ei se huono ohje voi olla, jos silla tulee mieluisia neuleita :)

Tärkein neulontatekniikka?

Kaikki mitka saastaa vaivaa ja milla tulee pidettavia neuleita. Siksi esimerkiksi kiilapeukalo, raglanhihapaidat jne. on suosikkeja, kun lapasista tulee istuvampia ja neuleista saumattomia :)

Paras neulekirja tai -lehti?

Varmaan joku mallineulekirja. Mulla ei ole (eika tule) valmiita ohjeita sisaltavia neulekirjoja. Niilla mie en tee mitaan. (Kukas kissan hannan ja niin edespain.)

Mieluisin knit-a-long?

En ole yhdessakaan ollut mukana. Minusta on kiva nahda valmis neule ensin, ennenkuin alan summassa neulomaan. Olen ootellut nama aiemmat valmiiksi ja paattanyt sitten, kokeilenko mallia. (Kylla, Mystery Shawl Fuegosta on kesken. Meilla on Fuegon kanssa erimielisyytta neuleen ulkonaosta, pidettavyydesta ja neulomismukavuudesta. Ehka menee purkuun. :I)

Mieleisimmät neuleblogit?

Mie luen kaikkia blogilistan neuleblogeja. Tykkaan Kristelin tavasta kirjoittaa, ja Lauran neuleista, ja Ilun varikkaista neuleista. Varsinaista suosikkia ei ole.

Mielisuunnittelija?

Jos itsea ei lasketa (kissan hanta on pitka), niin ei taida sellaista olla.

Mieluisin neule, jota käytät eniten?

Ne villasukat. Se mohairneule on kylla hyvana kakkosena. Suomessa pidin yhta ihanaa villapipoa, joka kutitti hirveasti eika edes istunut hyvin, mutta siina oli silti jotain :) Varitkin oli ihan kamalat eika sointuneet, mutta silti siita ei raaskinut luopua.. :)

Tyopaiva paattyi kesken kun kuume alkoi taas nousta (ja naista jutuista sen huomaa), joten on aika painua pehkuihin. Lisaa huomenissa, viimeistaan viikonloppuna. Jos vaikka ois jotain valmiinakin.

4 comments:

Anonymous said...

Olit tuolla meikäläise3n blogissa kommentoinu huivia:)

Juu, on se chevyn merkki ainakin olevinaan.. eikä se tainnu hirveen huono olla, ku tunnistit :)

Tuulia said...

topperi: ei suinkaan, aika hieno :) mahtava isanpaivajuttu :) (pitas vissiin vasata mopoiluhuivi tolle Karvajalalle sitte Hondan merkilla?) :) Ihan itseko suunnittelit?

Unknown said...

Jokos olet saanut Sukkavaihtosukat?

Tuulia said...

DK: juu olen, en ole viela ehtinyt kuvia paivittaan!