Pakko heti laittaa kuvia valmistuneista toista. Muistattehan Fuegon, se italialainen mohairsekoite (80% mohairia, 20% villaa), jolle ei mallineuletta meinannut loytya heti? No, paivana muutamana otin 5 mm:n bambupyoron katoseen, ja paatin, etta kullanruskealle Fuegolle taytyy tehda jotain.
Yksinkertaisena sieluna paadyin "2 o yhteen, lk"-neuleeseen, molemmat puolethan on samannakoisia. Lanka sitapaitsi on niin porroista, etta sen kanssa ei mitaan kauhean monimutkaisia viitsi viritella.

Joka tapauksessa, aikaa muutama ilta ja keria kolme, ja lopputulema on huivi:
fuegohuivi 1

En millaan saanut tasta parempaa kuvaa, vaikka miten virittelin. Auringonvalossa sentaan vari nayttaa aika oikealta. Ja langan vari todella on valkopilkkuinen. Huivi nayttaa omituisen kierolta ja reunat loysilta, mutta kun sen nostaa hartioille, se on justiinsa hyva. Ehka nuo reunat on hiukan loysat, mutta minua se ei haittaa. En viitsi alkaa tata pingottamaan, kun hirvittaa, etta jos tuo mohair menettaa sita ihanaa porroisyyttaan. (Voiko niin kayda?) Ja kun se on hyva nain, miksi menna pingoittamaan? En ottanut koko huivin mitasta kuvaa, mutta huivi on n. 145 cm pitka, leveytta on puolisen metria. Huivi on tosi paksu vaikka onkin tosi kevyt, ilmeisesti mallineuleella on osuutta asiaan.

Ainoa, mika nyt ottaa kupoliin, on etta mulla on yks ylimaaranen kera tota Fuegoa, eika hajuakaan mihin se riittais tai mihin sita vois kayttaa. :I

Tassa viela lahikuva mallineuleesta:
fuegohuivi 2

Eilen tuli postissa niita Knitpicksin lankoja, ja heti taytyi koeajaa raitalanka:
raitasukat

Tein vasta toisen (enka edes paatellyt viela, Paattelykeiju on vielakin virkavapaalla), silmukkamaarien kanssa oli vahan saatamista. Knitpicksin sivuilla taman langan kohdalla on kuva valmiista sukista (ja niihin on kai olemassa ilmainen ohjekin sivulla), ja kantapaan kohdalle oli noi raidat saatu tosi kauniisti, mutta minusta toi kantapaa noissa valmiissa sukissa ei ollut kauhean sieva noin neulepintana (en keksi parempaakaan selitysta), joten paadyin tahan tuttuun ja turvalliseen malliin. Ei hullumman nakoiset ollenkaan. Seuraavan kerran voisi kokeilla ehka tiimalasimallia.

Sukkien speksit on 64 s varressa, varsi 41 krs, kantalappu 36 s:lla vahvistettua neuletta, korkeus 30 krs, terassa 56 s ja 60 krs. Puikot 2 mm. Valmistaja lupaa yhden keran riittavan yhteen sukkaan, mulla jai kylla ainakin 15 g viela yli, eli pidemman varren oisi voinut tehda. Lanka tuntuu hauskan karhealta, mutta on tosi ohutta, ja vaikuttaisi aika kivalta jalassa. Lanka on muuten polyamidisekoitetta, eika nylonia, kuten sivulla sanotaan. Omat sukkani ovat varia Sunset, ja seka kuvassa etta nettisivulla varit ovat suurinpiirtein oikeat. Yllaoleva kuva on aika tumma, sukat on vahan vaaleammat.

Ihanaa sukkalankaa, taidan tilata toistekin.

Nyt sen toisen sukan kimppuun :)

2 comments:

Anonymous said...

Moi,
Knitpicksin kuvissa olevat sukat näyttävät alhaalta ylöspäin neulotuilta. Kantapää on kai jonkinlainen muunnos tiimalasikantapäästä. Tein juuri itse sukat alhaalta ylöspäin ja siinä on se hyvä puoli, että voi tehdä vartta niin paljon kuin lankaa riittää.
Ihan vaan viisasteluna tiedoksesi, että polyamidi ja nylon ovat sama asia. Nylon on kauppanimi (tulee muuten sanoista New York & London) ja polyamidi tieteellinen nimi.
Keep on good work. On kiva katsella monipuolisia töitäsi. Luen aina blogisi, mutta kommentoin harvoin.
Hyvää uutta vuotta sinne suuren veden taakse!

Tuulia said...

Karoliina: katsoin sen ohjeen (ilmaisohje) tarkemmin, ja sita kantapaata kutsutaan siella Afterthought Heeliksi. Se tehdaan vahan samalla idealla kuin peukalo lapasiin, neulotaan ylimaarainen lanka joka sitten myohemmin puretaan ja siihen kohtaan tehdaan kantapaa. Eli ensin sukka nayttaa putkelta, ja kantapaa tehdaan viimeiseksi. Muuten ihan jees tekniikka varmasti, mutta lankaa pitaa osata jemmata sillain etta se riittaa kantapaan neulomiseen. Mutta on noi varpaista ylospain neulottuja sukkia siella sivulla, ehka toi kantapaa on tehty noin vaan sen takia etta se nayttais parhaimmalta. Itse kylla taidan edelleen tehda naita sukkia, missa kantapaa tulee samalla kertaa :)
Ja en tiennyt tota polyamidi/nailon-juttua, kiitos selvennyksesta :)