Askartelija Goes Kool-Aid - too!

Meillakin sorruttiin. Kauppareissulla eilen tarrasi mukaan 10 pakettia (pienta) Kool-Aidia. Aamulla keitin kahvit ja paatin varjailla ennen kuin kaveri tuli kaymaan. Eli sen ihmeemmin en suunnitellut.

Tasta lahdettiin:
varjays 1

Vyyhti Pirtin Kampalankaa, 4 limea, 4 grapea ja 2 keltaista. Keltaiset ja limet meni samaan veteen kera vyyhdin:
varjays 2

En yhtaan muistanut mita ois pitanyt tehda (hyva mina), joten paadyin lammittamaan mehua ja lankaa niin kauan (alle kiehumispisteen), etta lanka imee kaiken varin. Sitten huuhtelin kylmalla ja vaihdoin paata:
varjays 3

Kaikki grape ei imeytynyt, vaan veteen jai haivahdys sinista varia. Huuhtelu ja kuivatus hetken. Lopulliset varit on.. no, hurjat:
varjays 4

Tummanvioletti jai paikoin vahan hailakaksi, vihrea on tummempi kuin kuvassa. Vihrea on itseasiassa sellainen reilun kirkkaan vihrea, tumma luumu on melkein oikean varinen kuvassa. Yhtaan varia ei huuhteluissa lahtenyt, eika varia ollut tippunut kylpparissa ainakaan havaittavasti vyyhdista, vaikka lattia on valkoinen. Varjaava neste on muuten tosi varjaavaa, sita roiskahti puiselle leikkuulaudalle ja se ei varmaan lahde kun hiomalla. Olin tosi tyytyvainen naihin, ajattelin illan kauppareissulla hakea turkoosia ja mansikkaa ja ehka keltaista. Katsotaan miten kay. Ehka taytyy tilata lisaa varjattavia lankoja ;)) Taa varjays on muuten addiktoivaa! Ainoo, mika hairittee, on toi langan lanoliini+lime-haju... :D

Naista muuten tulee mulle sukat. Taytyy odottaa etta lanka kuivuu, ehka viikonloppuna paasee jo neulomaan!

Se pilalle mennyt hahtuvalaukku saa pahvisisuksen ja siita tulee mun langoille sailytyskassi. Tattis kaverille ideasta!

Edit: Innostuin hakemaan vareja lisaa ja varjaamaan toisen vyyhdin viela. Ekan vyyhdin varia korostin lilasta paasta ja siita tuli nyt sellainen ruskehtavan lila:
varjays 6

Toinen vyyhti oli Knitpicksin lace weight-merinoa:
varjays 5

Varjasin ensin vyyhdin kahdella eri varilla: oranssin punaisella ja punertavalla. Ero ei ollut minusta kuitenkaan tarpeeksi selva, joten kaytin tummaa lilaa tuossa keskella. Oranssi paa on viela vahan hailakka, ja lila ei ole kovin tumma, joten todennakoisesti joudun varjaamaan oranssin oranssisemmaksi tai keltaisemmaksi ja varjaamaan lilan osan viela tummemmaksi tai ehka punaisemmaksi. Tahankin olin tyytyvainen, en halunnut niin voimakkaita vareja kuin tuossa vihrea-ruskeassa vyyhdissa, joten punainen paa onnistui ihan hyvin. Oranssi ja keltainen eivat ilmeisesti tartu yhta hyvin. Oranssin paan varjaamisessa meni lahes kaksi kertaa niin kauan kuin tuon punaisen.

Harmi ettei noissa ole sinisia savyja. (Punainen paa on Tropical Punchia, oranssi Orangea, sekoitin siihen keltaista Lemonia, vihrea on Limea ja violetti Grapea.) Taytynee seuraavaksi kokeilla noita kemikaalivareja (vaikka kemikaaleja naakin taitaa olla). Yksi kattila taytyy uhrata siihen ja miettia sen etikan kanssa lutraamista.

Se on myohemmin. Nyt menen paivittamaan tuota oranssia ja lilaa jos ne saatais yhta kirkkaiksi kuin tuo punainen paa. Ihana huivi tasta kylla tulee, sitten joskus!

Edit: Teille muille ei tietenkaan kay nain, eihan? Etta varjatessa merinot huopuu kiinni? Varjasin sen merinovyyhdin uudelleen ja kuinka ollakkaan, se ruoja otti ja huopui kiinni. Ilmeisesti se ei sieda tuota kuumavarjaysta kauhean hyvin. Huljuttelin lankoja kattilassa hyvin varovaisesti, mutta silti se huopui. Lanka on kylla tosi ohutta, voikohan se vaikuttaa asiaan? Pirtin kehraamon lanka ei juuri ollut moksiskaan, vahan senkin saikeet ottivat kiinni mutta sita voi viela hyvin kayttaa. Merino sen sijaan huopui salamannopeasti kayttokelvottomaksi. Huomasin huopumisen ehka liian myohaan, vaikka yritin sita varoa. No, seuraavalla kerralla kylmavarjaysvarit ampariin ja merino lillumaan pitkaksi aikaa. Hatailemallahan ei tule kun.. no, tiedattehan ;) Etta uusi yritys jahka tuota varjattavaa merinoa tulee lisaa :)

5 comments:

Katja said...

Sääli tuota merinoa - voisiko tuo johtua ihan vain siksi, että lanka on niin ohutta? Värit näyttävät kyllä kivalta!

Tuulia said...

katja: se voi olla, taytyy yrittaa huivilankaa varjata kylmakylvyssa.. Harmittaa kun on kaks pilalle mennytta projektia parin paivan sisaan! No, onneksi laukku ehka saa uuden elaman lankakorina mutta tolle merinolle ei voinut tehda mitaan. Ei kai auta kun yrittaa uudelleen? (ehka ensimmaiseksi varjayskokeiluksi kannattas ottaa joku superwash-viritys..?) :)

Sonja ja Janne said...

Nuo punasävyiset langat ovat tosi kivan väriset. Harmi että huopuivat käyttökelvottomaksi. Kool aidilla voi näemmä tehdä melkein mitä vaan. :)
-S

Tuulia said...

sonja&janne: Kiitos :) Eihan aina voi onnistua? ;) Kool-Aidilla voi tehda monenlaista, tosin sinisia savyja en ole viela loytanyt. Taytyy tehda rynnakko toiseen markettiin :)

Anonymous said...

Moi!
Siis älyttömän hyviä värejä.
Mistä Kool-Aidia saa ostaa???