Kyl maa sit olen ylen nappara

Mulla on nimittain oma nappi:

omanappi

Eilen istuin sohvanmutkassa, kun ulkona myrskysi, ja lopputulema oli vajaa kaksi paria sukkia:

sukat leeville

Ekat sukat nimesin Marimekko-sukiksi, kun ne minusta muistutti Marimekon raitapaitoja :) Naista tuli sukat kaverin kolmivuotiaalle, toivottavasti sopivat jalkaan. Pahoittelen huonoa kuvaa.

sukat ainolle

Toinen sukkapari on viela hiukan kesken, toinen sukka on varressa menossa. Naista tulee polvisukat toisen kaverin vauvalle, silla vauvalla on sukat aina ihan makkaralla ja saaria palelee. Tein siis niin pitkat sukat, kuin vihrea lanka antoi myoten. Kirjoneuleraitaan en ole ihan tyytyvainen.
Lankoina naissa marinoitunut Bambino ja noiden aiempien vihreiden sukkien jamat eli Knitpicksin Essential. Puikot 2 mm. Kolmivuotiaan sukat tein 44 silmukalla, ja vauvan sukat 36 silmukalla. Raitojen korkeus 2 ja 3 krs. Vauvan sukkien kantapaita varten nostin II ja III puikoilta yhdet silmukat lisaa, koska arvelin vauvoilla olevan nilkat vahan paksummat.

Muuten olen naista sukista iloinen, koska a) kaytin naihin vain jamalankoja eli sain ylimaaraisia nottosia pois nurkista b) tein nama varpaista ylospain, mita en ole aiemmin tehnyt kuin yhteen huopatoppospariin ja c) naissa sukissa on elamani ekat tiimalasikantapaat. Ja ne onkin hienot, katsokaa vaikka:

tiimalasikantapaat

Minusta nama onnistui mainiosti. Ohje oli Ullasta, ja minusta hyvin selkea. Vahan aikaa meni saataessa, ettei III ja IV puikon vaihtumiskohtaan kantapaan jalkeen tule reikaa, mutta se korjaantui helposti. Nelja kantapaata putkeen on hyva harjoitusera :)

Tiimalasikantoja teen varmasti viela enemmankin. Taytyy kokeilla, milta tuo tuntuu aikuisen jalkaan ja kehitella naita sukkia eteenpain. Lankatilaukset uusiin sukkiin taytyy kylla tehda piakkoin, koska lankahamsterikisan aikana lankaa ei saa tilata. :) No, onneksi langoista ei ihan heti tule uupelo, ja sukkiakin alkaa olla hyva maara :)

1 comment:

Tuulia said...

Laitan tanne infoa, mulla on ollut Bloggerin kans yhteistyo-ongelmia tana aamuna. Toivotttavasti postit nakyy normaalisti. Ehka ongelma korjaantuu piakkoin, toistaiseksi blogin paivitys on kuitenkin hidasta. Onko muilla ollut ongelmia vai olenko ainoa?