Kanssapistelijat, kayko teille koskaan niin, etta pistelette yollakin? Unissanne? Tai neulojat, neulotteko unissanne?

Mina neulon ja pistelen unissa. Projektit edistyy niin, etta tuntuu, etta kaappitolkullahan niita valmiita pitaisi olla. Arvatkaa vaan, miten aamulla pieneen paahan koskee. Kaiken huipuksi olo on suorastaan uupunut, vaikka pitaisi olla virkea ja levannyt.

Viime yona tein aivan yli-ihanaa kelttiliinaa pistelevalle kanssahenkilolle. Se taytyy kylla toteuttaa. Ja tana aamuna eraat langat huutelivat kaapista ja halusivat ehdottomasti Kevat-huiviksi. Ja viela niin, etta siihen neulotaan mukaan helmia! Kevat-huivi on kaunis, muttei sekaan ole aiemmin kauheasti puhutellut. Helmet minusta on kuuluneet ihan helmitoihin, eika langan sekaan pyorimaan. Mutta taidan silti toteuttaa tuon Kevat-huivin helmilla. Joskus.

Taytyy niistaa akkia tama kaikki sonta paasta, tai muuten mie loydan itseni neulomasta Teddysta Fifia. Onneksi mulla ei ole niin paljon Teddya kaapissa (vaikka Teddya onkin vahan). Mista tuli mieleen, tein listan niista neuleista, jotka voisin toteuttaa pelkista varastolangoista. Lista on kaksi sivua pitka, ja mie olen todennakoisesti elakkeella, ennenkuin ne on kaikki tehtyna.

(Ihme kylla, en ole neulonut sukkia unissani koskaan. IRL senkin edesta. Vaalianpunaset sukat tais olla vuoden 12. pari. Taman taytyy olla jo sairaus.)

Taman kuvattoman postauksen punainen lanka on, etta sita ei ole. Pistelyt alkaa taas maistua (ja on syytakin, jalleen yksi deadline kummittelee), eika Unikkokaan enaa nayta muinaisen maailman hirviolta vaan ihan jees neuleelta. Laitan kuvia erinaisten projektien edistymisesta, kunhan jotain edistysta tapahtuu. Ja miksei tapahtuisi, tanaan on luvattu sadetta ja myrskya ja sehan on paras keli pistella ja neuloa!

(Ihan hullua muuttaa kaupunkiin, jossa sataa ehka 15 paivana vuodesta, jos sattuu tykkaamaan sateesta ja myrskysta.)


My fellow stitchers, do you ever stitch at night? Asleep? Or knitters, do you knit asleep?

I do. I make such a progress with all my projects, that I feel I should have closets full of knitted and stitched stuff. But in the morning, you can only guess my frustration. On top of it all I feel exhausted instead of rested.

Last night I stitched the most wonderful Celtic tablecloth for a fellow stitcher. I liked it so much I probably have to stitch it in real, too. And this morning, some yarn practically screamed at me, wanting to become Kevat (Spring) - shawl. And with beads, of all things! I do like that Kevat-shawl, but never as much as to knit it myself. And beads belong to beading, not knitting, in my opinion. But I guess I have to knit that beaded shawl, eventually.

I really must get rid of this cold, otherwise I'll find myself knitting Fifi of Teddy. Luckily, I don't have that much Teddy in my stash, though I have a couple of balls of it. Speaking of my stash, I wrote down a list of all the garments I could knit of my stash yarn alone. The list was two pages long, and I'll be retired when I have all of them knitted.

(It's a bit of a mystery, though, I've never knitted socks in my sleep. IRL I've knitted an ample amount of them, however. The pink socks were the 12th pair this year. This must be a disease of a kind.)

As you probably have guessed by now, there's no core in this posting. I've rediscovered (again) the joy of stitching (and I should, I have another deadline coming up), and even Poppy does not seem to be the demon of the ancient world it was a while ago. I'll post pics of these various projects when I have some progress made.
And I should make some progress, they predicted rain and storm here today and that is the best weather to stitch and knit!

(I must be downright insane to move into a city which gets rain on maybe 15 days of the year, and I happen to love rain and storming.)

Lisatty myohemmin (kun kerta muutkin) / Added later (because everyone else has done this):

Ten Top Trivia Tips about Tuulia!

  1. The opposite sides of Tuulia always add up to seven.
  2. Tuulia has 118 ridges around the edge!
  3. There are roughly 10,000 man-made objects the size of Tuulia orbiting the Earth.
  4. Europe is the only continent that lacks Tuulia.
  5. Czar Paul I banished Tuulia to Siberia for marching out of step.
  6. On stone temples in southern India, there are more than 30 million carved images of Tuulia!
  7. Astronauts get taller when they are in Tuulia.
  8. You burn more calories sleeping than you do watching Tuulia.
  9. If you blow out all the candles on Tuulia with one breath, your wish will come true.
  10. Humans have 46 chromosomes, peas have 14, and Tuulia has 7.
I am interested in - do tell me about

Ei voi oikeen sanoa etta tasta itsetunto saisi mitaan potkua. Mita kohta kolme tarkoittaa? (Laihdutuskuuria.) Enta seitseman? (Huh olkoon. Toivottavasti Karvajalka ei nae tata.) Ja kohdat 8 ja kymmenen todistavat sen, mita blogin lukijat ovat epailleet jo pitkaan: olen tylsa ja ameebaa alkeellisempi. Naiden kahden lisaksi myos kohta 4 pitaa paikkansa, koska minun nimisia (etu- ja takanimi) on tietaakseni vain yksi maailmassa, ja sattumoisin en nyt ole Euroopassa. :)

I can't say this boosts my self-esteem, really. What does no 3 mean? (Another diet.) And
seven? (Oh, hell. I hope HairyFeet does not see this.) And no's 8 and 10 prove what this blog's readers must have suspected for a while: I'm dull and more primitive than amoeba. These two and no 4 is true, since there's only one who has a name like mine (first and last name) and as it happens, I'm not in Europe :)

7 comments:

päivi said...

Hip hei!

Mä pidän myrskyistä kanssa! Sen takia muutettiin jo kaupungin keskeltä pois tänne meren rantaan maalle, että olis enemmän sadetta ja myrskyjä niin eikös tää kulunut vuosi oo paikallistenkin mielestä ollut poikkeuksellisen vähäsateinen ja myrskytön. Vain yksi ainoo myrsky koko vuotena.. eikä ainoatakaan ukkosmyrskyä. Nekin myrskyt, jotka pyyhkivät muka koko Suomen ylitse kesällä, väistivät tämän lounais-suomen kolkan täydellisesti. Höh...

Mutta hyvä että tauti on menossa ohi. Ei oo kivaa sairastaa.. (koputan puuta kun en oo tänä talvena vielä sairastanut ollenkaan.)

Tuulia said...

Mie syytan naista taudeista ilmansaasteita. Tulis sade niin puhdistus ilmakin :)

Oulussa ei muuten myrskynnyt kunnolla. Tuuli vain kamalasti. Silloin kun asuin Keski-Suomessa, siella muistaakseni (olin ylen pieni silloin) myrskysi kovasti. Voi niita ukkosmyrskyja, kun ikkunat helisi. Taalla on ollut vain yksi sellainen myrsky.

No, jospa me saatais siirto Seattleen, siella kuulemmma sataa joka paiva! :)

päivi said...

:) Toivossa on hyvä elää. Mä olen ihan sitä mieltä, että kun olin pieni, niin myrskysi enemmän. Tai enhän mä ole iso vieläkään, vasta 27. ;)
Mutta joka tapauksessa myrskysi varmasti enemmän kuin nyt.

Ilmansaasteista oon samaa mieltä. Meillä lapset on voineet jättää astma-lääkkeet lähes kokonaan pois nyt kun vuosi ollaan asuttu saasteettomalla alueella. Jossain mittauksessa just tämän alueen (Särkisalo) ilma oli koko Suomen puhtainta.
Itsekään en oo syönyt allergialääkkeitä vuoteen ja nivelkivut on pysyneet melkein kokonaan pois. Yhtään kertaa ei oo tarvinnut turvautua kyynärsauvoihin tai pyörätuoliin (mulla on nivelrappeuma). Kyllä elämä on ihanaa!!
Toiveissa olis joskus muuttaa Portugaliin, kunhan pienet on vähän isompia. Siellä kuulemma myrskyää ihan kiitettävästi.

DistantKnitter said...

Oi ihanaa, että pipo saapui viimeinkin perille!
Ja toivottavasti oli sopiva, en huomannut, sanoitko sitä edellisessä postauksessasi... Kiitos kehuista, kiva, että päähine on mieleinen.

Kivi vierähti rinnaltani!

Anonymous said...

voisitko mitenkään laittaa noita edittejä suomenkielisten tekstien perään? kun joskus huomaa myöhemmin, että olit editoinut. kun en minä ainakaan tutkiskele tuota englannin kielistä viestiäsi.

Mermaid said...

Minäkin neulon ihan hulluna öisin... Silloin tulee joskus ihan oikeasti hyviä, toteuttamiskelpoisia ideoita mieleen! Toisaalta se on myös aika rasittavaa kun joskus ei saa unta ollenkaan kun pää tekee niin kovasti töitä. Minulla on ilmeisesti muutenkin tapana käsitellä kaikki "pinnalla" olevat asiat öiseen aikaan, esim. opiskeluaikana proseissoin aina kaikki uudet, päivällä opitut asiat öisin... Viime aikoina olen myös bloggaillut ahkerasti öiseen aikaan jne...

Tuulia said...

Paivi: totta, totta. Minusta mie olen taalla sairastanut enemman (vaikka me asutaan taallakin melkeen landella), eli kylla ne saasteet vaikuttaa, paljonkin.

DK: juu, kylla oli sopiva :) Ja kiitos langoista :))

anonyymi: yleensa laitankin, mutta nyt en viitsinyt roiskaista enaa tota isoa boksia kahteen kertaan samaan viestiin. ja yleensa ottaen en editoi vanhoja viesteja juurikaan, jollei nyt tule jotain kilikusvikreita tai ihan asiavirheita. Eli ei olekaan tarvetta tutkailla englanninkielista tekstia :)

mermaid: meillakin polkataan oisin. harmi ettei niita hyvia ideoita muista enaa aamulla.. taytyy varmaan hommata joku vihko yopoydalle etta voi kirjata muistiin :D