Edellisessa postissa kilppari verhoutui Nalle Colori-takin takakappaleeseen, ja tassa on siita vahan parempi kuva:

nalletakki

Kilkkaa [sic!] isommaksi :) En saanut millaan koko tamanastisesta kappaleesta hyvaa kuvaa, koska se ylaosa rullautui poljasti. Ja silea neule nayttaa yleensa ottaen aina samalta.

Alaosaan tulee n. 5 cm:n kuvioraita, joka kertautuu hihoissa ja kauluksessa. Kaulukseen tulee sisapuolelle fleecevuori, muuten takki vuoritetaan vuorisilkilla. Eteen vetoketju (mista saa turkooseja vetskareita?), jollei loydy turkoosia niin isken siihen valkoisen, koska se jaa kummiskin piiloon.

Jossain blogissa joskus oli puhetta siita, etta tarviiko ns. valikoon puikkoja mihinkaan? Minusta tarvitsee, tama tyo on erinomainen esimerkki siita. Nalle Colorin puikkosuositus on 3,5 mm, mutta mie en saa silla koolla kaunista jalkea. Tein sen kanervanvarisen pikkutyton takin 3-millisilla, ja se on.. loyhaa. Tassa tyossa on 2,75-millin pyoro, tiheys 26s/10cm, ja se on juuri sopiva talle langalle. Neulos on tiivista ja kaunista. Takakappaleessa on 150 s, ja sen leveys on noin 58,5 cm. Takista tulee valja, koska se on sellainen alkusyksyn takki. Toiveissa ois saada se valmiiksi viikonloppuun mennessa (tarviin ulkoilutakin koiran hoitoon), mutta en aio kiirehtia. Sita paitsi talla viikolla tyollistaa eraskin swappi, joten neulominen on vahissa. Olen tuota neulonut vahan itselta salaa telkkarin aaressa, kun pistelyt ei silloin luista.

Paassa pursuaa ideoita omiksi tarpeiksi ja ylikin. Kelttisukista tykanneille infoksi, etta kun hamsterikisasta jaan pois, tilaan langat sukkien pariksi tuleviin lapasiin ja pipoon. Suunnitelmissa on myos villatakki, joka naiden kanssa sopisi. Eli lisaa on tulossa ;)

Lopuksi kuva valmistuneesta kortista, joka matkaa Suomeen synttariswapin muodossa:
kortti

Toivottavasti saaja tunnistaa mallin. Saaja pitaa Marjolein Bastinin suunnittelusta, tama on otettu yhdesta kivasta taulusta. Tuntosarvien paassa on pienia kirkkaita helmia, mutta ne ei tietenkaan nay mihinkaan.

Tassa kaikki talla eraa, nyt pistelemaan!


In the previous post the turtle hid himself under the back of my current project, and here's a better picture of it:

nalletakki

Click on the picture to enlarge. I could not get a good picture of the back as it is now, because the last few rows would just curl. And stockinette stitch looks pretty much the same, so this is a picture of the edging and the decorative band on the edge.

The decorative band is roughly 2 inches wide, and I will knit it also to the sleeves and the collar. The collar will have fleece lining and the rest of the cardigan will be lined with regular lining, or maybe silk lining. There's going to a zipper in the front, if I can't find a matching color zipper I'll sew in a white one, as it'll be hidden under the zipper bands (stockinette stitch bands, just like for buttons) in the front.

As for other projects, I have plenty of ideas. If you like the Celtic Braid Socks, I believe you'll like the mittens and a cap I will knit to go with it. Also, I'll knit a cardigan with the same braids, so there's more on the way :)

And finally, a picture of a card I stitched for a friend for her birthday:

kortti

I hope she'll like this. She likes Marjolein Bastin designs and this is a small part of a picture of hers. There's some small beads on the card, too, but of course you won't be able to see them.

That's all for now, back to stitching!

10 comments:

Sari (saristitching) said...

Voi kun nätti perhoskortti!

Anonymous said...

Tuo väri on kyllä ihana.. ainakin sukkiin se sopii nappiin ;)

Kyllä täällä ainakin vielä viimeks oli turkooseja vetskareita, joten jos et sieltä ni täältä saat :)

Tuulia said...

topperi: wuhuu, oispa ihana jos vetskari loytys helposti! kattelin edellisella reissulla (siis ennen auton hajoamista) kaupasta mut enhan mie loytany. :I

sari: tattis :)

Emma said...

Kaunis kortti ja hauska kilppari tuolla edellisessä.

Anonymous said...

Blogisi on kiva, mutta älä postaa samoja kuvia sivullesi kahteen kertaan. Voisitko ajatella, että joko enkku tai suomi riittäisi tekstiksi? Nyt järjetöntä skrollausta ylös alas, että löytää seuraavan freshin tekstin... :)

Tuulia said...

anonyymi: krhm. vasta kysyin lukijoilta, onko parempi etta erikieliset tekstit on erikseen, ja kuulemma nain on. ja tuorein teksti on aina ylinna, suomi ensin ja englanti sitten. vaihdan pelkkaan suomeen jos nayttaa etta englanninkielisia teksteja ei lue kukaan. Jos naita teksteja on hankala lukea, niin kommenttilooraan parannusehdotuksia. Nythan on suomi ensin ja enkku sitten, fontti on eri ja englanti kursivoitu. Etta pitaisi erottaa.

Ja noista kuvista, tuo uusin kuva nalle-takista on kylla eri kuin se aiemman postin kuva. Ei ole tapana kierrattaa kuvia.

Tuulia said...

Lisaan tuohon edelliseen viela sen, etta sivupalkissa on nuo edelliset postaukset Previous-otsakkeen alta, sielta paasee suoraan jokaiseen postiin erikseen, ja niissahan on se suomi ensin.

Englanninkielisessa tekstissa on kuvat sen takia, etta en halua englantia lukevien joutuvan "jarjettomasti" skrollailemaan. Ja tyokuvapostit ois voinut toki jakaa (niinkuin kelttisukkien ohje on jaettu kahteen eri osaan), mutta olkoon nyt noin.

Parannusehdotuksia otan mielellani vastaan ja koitan tehda blogista luettavamman. Olen kysynyt lukijoiden mielipidetta ja noudattanut sita, ja teen niin vastaisuudessakin, mutta en oikeen ymmarra mika tassa kaksikielisyydessa nyt mattaa. No, katsotaan jos tahan joku viksu ratkaisu loytys.

Anonymous said...

Mun mielestä tää on nyt aikasta helppo luettava :)

Emma said...

Mielestäni toimiva systeemi, kun tuo tekstityppi erottaa kielet helposti.

Tuulia said...

topperi & emma: kiitos, nain minustakin :)