Haircut in Finnish

Plaah mie mitaan kuvia ole saanut otettua. Taa paiva on mennyt ihan madellen, en kasita mika ajan hidastumisilmio tahan kotikoloon on iskenyt.

Eilen nousin petista, ja sitten Karvajalka tulikin jo kotiin. Ei, en nukkunut iltaviiteen, vaan paiva meni ihan hujauksessa noita pitkia sukkia vaantaessa. Varsia nykertaessa ehdin katsoa kaksi hervotonta piirrettya, Chicken Runin ja Ice Agen (mita lie suomeksi). Siihenpa paivan saavutukset sitten jaivatkin, kun ilta meni koomaisessa tollon tuijottelussa. (Ei, en pallistellyt Karvajalkaa, vaan TV:ta. Mita te oikeen...Hmph.)

Tama paiva nayttaa menevan ihan samoilla linjoilla, vaikka aika onkin hidastunut. Ensin aamulla istuin tietokoneella ja selasin blogeja ja Ihan Itsea ja nettikauppoja. Sen jalkeen notkuin eraan elokuvan verran sohvanmutkassa nykertaen sita sukanalkua, ja sain neulottua 1,5 tunnissa n. 20 krs. Talle neulontatahdille taytyy kohta tehda jotain..

Paivan kohokohta oli auton huollon varaus, mika tarkoittaa huomenna KIP-paivaa autoliikkeen varaosamyymalassa. Taman jannitysta tihkuvan puhelun (meksikolainen asiakaspalveluhenkilo = kasittamaton aksentti ja valttava englanninkielentaito) jalkeen ulkoistin perjantain ruokapalvelut* ja santasin asioille. Lahdin kaymaan postissa, ja paadyin mutkien kautta myos askartelukauppaan seka pariin kirjakauppaan. Tilasin itselle yhden (seitseman) neulontakirjan, ja ostin pari (kuusi) muuta. (Ilmeisesti flunssan lisaksi myos vilenismi tarttuu blogeista.) Mutta ajattelin Karvajalkaa myos, ostin autolehden! Lehtihyllya kiertaessani Men's Healthin kannesta Jason Stathamin karvainen rinta ja sikspakki yllatti pohnaisen paani ja hoipertelin tuskin tajuissani marketista ulos. Huh olkoon, kaikenlaisia vaaroja on naishenkilon varalle olemassa. (Ja ei, en ostanut lehtea, vaikka jo pelkka kansikuva oisi ollut sen vaarti. En edes katsonut lehtea tarkemmin. Ehka uusintakeikka kirjakauppaan on tarpeen.)

* Me ei ollakaan ravintolassa syoty pitkaan aikaan, viimeksi kai minun syntymapaivana. Sen jalkeen kun Karvis moi mun auton! Tai no ei se mun auto ollut, sai Karviskin silla joskus ajaa. ;) Mutta eiko oo reilu jatka kun myy toisen auton? No, ravintolassa soin lammasta sitten senkin edesta ;)


Taman uuvuttavan shoppailukierroksen aikana tuli niin maatakaatava nalatys ja ahdistus, etta paatin jattaa keittiossa pehertelyn valiin ja nyt kiskon naamariini Szechuan-maustettua nautaa. Nam. Sukka huutelee tuolta sohvalta, menen jatkamaan.

Aijuu, viela yks linkki. Monen mutkan kautta-blogissa maanmatonen kirjoittaa naisista ratissa. En mina vaan koskaan moiseen syyllisty ;) Paitsi etta jos joku torttoilee liikenteessa, katson kylla, onko siella "akka" taas ratissa. (Ja jaan ohjeita sopivasti, jos kyseisen kanssahenkilon autokouluajoista on jo aikaa tahi muuten on oppi paassyt unohtumaan. Humaania, eiko?) Akka on kylla synonyymi kaikille paattomille liikkujille, oli silla tarvetta tammoiselle eli ei. ;)

7 comments:

Sonja&Janne said...

Nälkähän tätä lukiessa tulee. Perjantaina illansuussa teillä taitaa olla mahat aika täynnä, niin mulle ainakin kävi viimeksi kyseisessä paikassa! Mulla on tuolla kokojyväleivän taikina muhimassa - saas nähdä mitä siitä tulee....

inari said...

Chicken Run kulkee täälläpäin nimellä Kananlento, ja Ice Age taitaa olla ihan Ice Age täälläkin. Ja vinkiksi: se Men's Health on oikeasti ihan hyvä lehti, semmosta sopivaa hömppää aina välillä mutta ei niitä iänikuisia "50 parasta keinoa miellyttää miestäsi"-juttuja niin Cosmossa. :)

KirsiÄr said...

Näin naistenpäivän kunniaksi pitää puuttua tuohon nainen ratissa -kökköyteen. En siis mitenkään hyväksu näitä naisenvähättelyjä. Varsinkaan toisten naisten suusta. Minä olen aika usein tuollainen "nainen ratissa" esimerkiksi siksi, että
a) ajan aika vähän, suosin hyötyliikuntaa ja julkisia
b) naisia on liikenteessä omilla autoillaan vähemmän kuin miehiä -> poikkeukset erottuvat aina
c) se mikä miehillä on riskinottoa leimataaan naisilla usein huonoksi ajotaidoksi
d) naisia ei edes kannusteta muunlaiseen liikennekäyttäytymiseen niin kauan kun tällaisilla "hups, nainen ratissa, does my bum look big in this"-höpötyksillä voi luistaa vastuusta.

Noin muuten: sullahan on ollut erittäin toimelias päivä, aina ei tulosta synny vaikka kauheasti suorittaisikin.

Ziina said...

kerran olen ollut akka ratissa: olimme leirintäalueella juhannuksena ja pojat onnistuivat jumittamaan pakun nuoren männyn kylkeen ja päätettiin kaataa puu. Leirintäalueen valvoja tuli paikalle räpättämään ei puita saa kaataa jolloin astuin reippaasti eteenpäin ja katsoin valvojaa ripsieni välistä ja sopertelin että voi kun minä en oikein osaa tuolla pakettiautolla peruuttaa...No ei siinä mitään sitte, valvoja sanoi ja lähti pois.ps:mulla on kuorma-autokortti...

Tuulia said...

sonja&janne: juu, tarkoitus ois saada nassu tayteen :)

inari: ei mua se lehti kylla kiinnostanut sinansa... ;D

kirsi: toivottavasti tota ei nyt ymmartanyt kukaan vaarin, en miekaan hyvaksy mitaan naisten vahattelya. Ja akka on ruma sana kaytettiinpa sita kenesta hyvansa, tarkoitin silla lahinna sita itsekeskeista tai ajattelematonta ajotapaa johon kuka hyvansa sukupuoleen katsomatta voi syyllistya. Yritin siis viestittaa sita, etta liikenteessa pitaisi osata kayttaytya hyvin ja muita ajatellen ja muut huomioiden, eika siita voi luistaa millaan tekosyylla: ei sukupuolella, ei ialla, ei oman auton (tai toisen) koolla/hinnalla/varilla/jne. Ehka ilmaisin ajatukseni vaarin. Olen siis kanssasi ihan samoilla linjoilla. Sita paitsi naiset ovat usein parempia kuskeja, koska ottavat toiset huomioon liikenteessa paremmin ja ovat varovaisempia. (Paitsi taalla holtittomien ja suorastaan vaarallisten kuskien ykkosia ovat aasialaisperaiset naiset, jotka ajavat isoilla minivaneilla. Johtunee kenties siita, etta ovat maahanmuuttajia eika kenties kotimaassa ole ollut mahdollisuus ajaa autoa.)

Elikkas, lyhyesta virsi kaunis: huonoon kaytokseen ei ole mitaan tekosyyta, ei kenellakaan. Eika naisia tule vahatella, kuskeina eika muutenkaan. Suokaa anteeksi jos pahoitin mielia, se ei ollut tarkoitus. Painvastoin, koitin lahestya asiaa huumorin kautta. Ehka se oli vahan mautonta. Hyvaa naistenpaivaa kaikille :)

ziina: on meidankin aiti yrittanyt peruuttamalla saada autoa nurin (hei vaan, aiti) :)

KirsiÄr said...

Enhän minä sinulle hlökohtaisesti kilahtanut, enkä oikeastaan edes tuolle mitä kirjoitit. Jotenkin vain koko ilmiö saa karvat pystyyn. Minäkin lueskelen blogeja vähän liian simäillen, joten joskus tulee kommentoitua vain yksittäisiä ilmiöitä, ei niiden esittämistä blogissa. Meillä vähäiset miehet tarjoavat vadelmakakkua kahvihuoneessa. Sinne!

Tuulia said...

kirsi: tiedan, meillakin alahdetaan joskus vahan liian akkia, pitaisi miettia ennen kuin sanoa molayttaa*. Ei ole kuulunut mun hyveisiin ;) Vadelmakakkua, nam :)

*tastakin voisi jatkaa etta en tarkoittanut etta molaytit ja enka tarkoita neuvoa ketaan ja... pah, olkoon. :)