Kelttisukat / Celtic Braid Socks

Kelttisukkien ohje on nyt valmis. Se on julkaistuna alempana, yritan laittaa myos tuohon sivupalkkiin naita ohjeitani jemmaan eli haamuja on luvassa (jos siella joku nyt sattuisi tahan aikaan kukkumaan).

Jos ohjeessa on virheita, tai on jotain huomautettavaa tai kysyttavaa, toivon etta jattaisitte nama kaikki siihen ohjeviestiin, eli voin korjata ne siella kommenteissa eika korjauksia tule pitkin poikin blogia.

Kuvista sen verran, etta kaaviot on kasin piirrettyja, eli laatu on suorastaan kehno. Survon nuo kaaviot digimuotoon ihan ohjelmalla, kun jaksan.

Sen verran jalkijattoisten kantapaasta, etta kelttisukkien ohjeessa on niksi oikean kohdan etsimiseen. Kun tera on niin pitka, etta se yltaa kantapaan juureen, on aika neuloa apulanka. Naissa sukissa taytyy huomioida kiila, mutta jos et tee kiilaa niin kuin naissa sukissa, kantapaan apulanka neulotaan aina siihen kohtaan, missa oma kantapaasi alkaa. Talla keinolla neulottuja sukkia on hankala sovittaa, jollei aukaise kantapaan silmukoita (esimerkiksi pyoropuikolle)!

Muista kasitoista sen verran, etta puikoilla on Pomatomus-sukat. Mie pidan siita ohjeesta, ne sukat on kauniit. Kuvat ois voineet olla vahan parempia, mutta tassa ei bloginpitajalle ole mitaan asiaa menna muihin poytiin huutelemaan, kun omia otoksia katselee. Harvoin sorrun muiden ohjeisiin, koska liian paljon tormaa niihin "luo n silmukkaa ja neulo ainaoikeaa niin kauan etta lanka loppuu" -ohjeisiin, jotka ei oikeastaan edes ole ohjeita, vaan liian suuria mallitilkkuja.

Toinen projekti on villatakki Nalle Colorista, siita kuvia myohemmin.


The pattern for the Celtic Braid Socks is finally written and published. You'll find it in an earlier post, I'll also try to list my patterns in the sidebar (which might take a while, so again, be patient.)

If you find an error or have a question, please leave your comment to the original pattern post. I can make the corrections and answer the questions and still keep the pattern as one post instead of having corrections all over my blog.

The charts are hand-drawn which means they're absolutely horrible in quality. I'll redraw them using a computer program when I have the time.

About Afterthought Heels: in the Celtic Braid Socks pattern I will give some tips for trying on the sock in determining when to knit the provisional yarn for the heel. For Celtic Braid Socks you must estimate the start point for the gusset (3/4" before the heel). If you do not knit the gusset, the provisional yarn for the heel is knitted when the foot measures to the beginning of your heel! Socks with Afterthought Heels are difficult to try on when knitting the cuff, unless you open up the stitches of the heel and remove the provisional yarn while still knitting the cuff.

As for my other projects, I'm knitting the Po.. Mat.. well, these very nice socks. (Pomatomus is a fish, btw. I didn't know that, I thought it might be some sort of fruit!) I like the pattern. Usually, I don't use patterns by other people that often, because I think there's way too much "cast on so many s and knit in garter stitch till you run out of yarn" type of patterns. Well, actually, I don't think they're patterns, but overgrown swatches. But these Pomatomus-socks are pretty. (Though the pictures could've been better but who am I to judge?) Also, I have one sweater on the needles, I'll post some pictures later.

5 comments:

Anonymous said...

Wau mitkä sukat ja wau mikä ohje... Ihailen kärsivällisyyttäsi, mie en ikimaailmassa jaksaisi työstää mitään noin monimutkaista ohjeeksi - ja vielä noin tarkaksi. Kiitos, että jaoit tämän, aion ehdottomasti tehdä noi sukat!

Tuulia said...

mermaid: onpa kiva kuulla etta harkitset naiden tekemista, senkin takia kannatti kirjoittaa tama ylos :) (ja aion kylla itsekin neuloa nama viela uudelleen..) Laita ihmeessa viestia jos on kysymyksia tai loydat virheen :)

Anonymous said...

Himskutti minkä teit ;)
Nyt jo kaks likkakaveria haluu tommoset :) Ja olishan noi itelleekin esim. Roguen kaverina aikasta mageet :)

Tuulia said...

topperi: ei sit muuta ko tikuttaan ;) rogue kavi issellaki mielessa, tai kepler. Keplerissa on sama palmikko helmassa :]

Anonymous said...

oi kun olet ihana tään ohjeen kanssa, pitää ehdottomasti tallentaa se koneelle ja laittaa tehtävien-listan jatkoksi, pikkusysteri voi himoutua haluamaan sellaiset kun näkee kuvan, kiitos, kiitos, kiitos