Kuvia! / Pictures!

Laitan nyt ensi hataan kuvia valmiista sukista, ja joitain yksityiskohtia. Postin viimeinen kuva kertoo enemman kuin tuhat sanaa ohjeesta. Karvajalka naki sen ja totesi, etta "ton taytyy olla japania".

Lyhyesta virsi kaunis: vuoden 16. sukkapari, kelttisukat, olkaatten hyvat!



Tassa ensimmainen, huono kuva sukista. Sukat ovat samanmittaiset, tuo toinen sukka vaan ei halunnut pysya samalla kohtaa kuin toinen. Tai sitten saarieni ymparysmitassa on eroa.




Tama kuva paljastaa sukkien rakenteen. Komea palmikkoraita kulkee sukan paalla, pohja on sileata neuletta ja varren joustin on *1 o kiertaen, 1 n* -joustinta.




Ylempi sukka pingotuksen jalkeen, alemmalle on naytetty viela vahan hoyrya ja kaannetty se toisinpain. Toivottavasti naista kuvista saa kattavan kasityksen sukkien rakenteesta. (Mista on apua sen ohjeen hahmottamisessa.)




Kantapaista olen erityisen ylpea. Kyseessa on siis Afterthought Heel kiilalla, eli jalkeenpain tehty kantapaa, johon on tehty kiilalisaykset ja kavennukset istuvuuden parantamiseksi. Naista tuli siistit ja kauniit, ja istuvat jalkaan erittain mukavasti!




Mun tyopoyta nayttaa tosiaan joskus Repunpaan tyohuoneelta. Tassa ohjekasikirjoitus eli kasin neuloessa kirjoitettu ohje, jonka survon digimuotoon tassa viikonlopun aikana. Ohjeessa on 6 sivua, joista kaksi kaavioita. Sukissa itsessaan on 175 kerrosta, joten naista voinee sanoa, etta ne ovat haastavat. Aikaa naiden neulomiseen meni pari iltaa/sukka, eli aivan hatahousujen sukat nama ei ole.


Eli naihin ohje on tulossa, mutta toivottavasti ymmarratte, jos tama vahan kestaa ;) Valilla taytyy tehda muutakin kuin istua koneella, ja seuraavana puikoilla on villatakki Nalle Colorista (osaan mie tehda muutakin kuin sukkia!).



Here are pictures of the finished socks, and some details. The last picture tells more than a thousand words of the pattern itself. Mr HairyFeet saw it and said "that must be Japanese".


So, meet Mrs Hairyfeet and take a look at the 16th pair of socks of 2006, the Celtic Braid Socks:

valmiit sukat 5


The first, bad picture of the socks. The cuffs are of same lentgh, but the other sock did not want to stay in place. Or my legs are not precisely the same.




Here's the structure of the socks, basically. The braid is naturally on the top, the bottom of the foot is stockinette stitch and the cuff is knitted in *K1 through the back loop, P1* -rib.




Here's a picture of the socks after blocking. I did use some steam on the lower sock and repositioned it to better show the structure of the socks (which is handy considering the pattern).




I'm particularly proud of the heels. These are Afterthought Heels with a gusset, which means I knitted gusset increases and decreases for the heel, although it was finished after all of the sock was done. These are so neat and pretty and fit my feet very well!




My desk might appear as of Bag End, true. This is the manuscript for the pattern, I wrote this row by row when I knitted the second sock. I'll write this down on the computer and publish it sometime in the weekend. There are 6 pages, 2 of which are charts. The socks consist of 175 rows in total, so you might say these are challenging. It took me roughly 2 nights to finish one sock, so these are not for hasty knitters, either ;)

So yes, the pattern is on the way, but I hope for understanding if it takes a while :) I must do something else than sit behind the screen every now and then, and the next project will be a cardigan of Nalle Colori (yes, I can knit something else than socks, too!).

6 comments:

amelie said...

Noitten sukkien tekoa pitää kyllä harkita. Mulla on vasta tämän vuoden 5. pari menossa, mutta jos tätä menoa jatketaan, minun ei tartte neuloa sukkia moneen vuoteen. Tai sitten pitää alkaa lahjoa sukulaisia sukilla, niin ei tartte ite käyttää kaikkia.

Olen kyllä aika heikkona tuommosiin keltti-juttuihin, niin nuo pitää varmaan jossain vaiheessa toteuttaa.

Anonymous said...

on ne niin ihanan näköiset sukat, että kyllä ohjetta jaksaa odottaa, jos ei jaksa niin tehkööt ite! mielenkiinnolla aina käyn sivuillasi kurkkimassa mitä kivaa löytyy.

Anonymous said...

Ihanat sukat,, myös minä jaksan kyllä odottaa ohjetta,, hyvää kannattaa odottaa!

Tuulia said...

amelie: aina voi neuloa uusia, nimim. neuloinpa taysmerinosta sukat ja ne nyppyyntyi :D

routa & tiinuli: kiits :) ohje on nyt kirjoitettu suomeksi ja kaannetty, vasaan viela ne kaaviot, eli eikohan se ole pian kasassa..

Arteeni said...

Todella hienot sukat! Upeat!

Tuulia said...

sia: kiitos :)