Langantuloa ei voi estaa

Joku aika sitten mainostin neulontalistalla, etta voin toimittaa Knitpicksin lankoja Suomeen. Knitpicks kun ei toimita ulkomaille, ja hinnat on kummiskin tosi edulliset. Ajattelin sitten olla se ystavallinen sielu, minakin, kerrankin.

Virhe. Iso virhe.

Eilen tuli niita lankoja laja, ja voi voi... Kun sormia syyhyttaisi kovasti itsekin tilata. Baby alpaca on niin kauhean pehmoista. Ja varit upeat. "Ja tuostakin voisi itse tehda vaikka mita, ja..."

Tilasin itse ko. paikasta viime viikolla lajan tavaraa, mutten yhtaan lankaa. Mutta tammoinen on hamsterille aivan kidutusta, ihania lankoja pyorii nokan alla ja ne pitaa laittaa maailmalle kun aivan varmasti tammoiset langat haluaisi myos meille ja vihreahan on aivan ihana vari ja selain puolivakisin vie aina vaan sinne sivulle ja... Ahdistus.

Onneksi sain itsekin lankoja postikuluja vastaan:


Essentialia eli sukkalankaa.* Harmaista tulee Karvajalalle Jussi-sukkia. Eka pari on se perinteinen malli, ja toka pari se moderni. Kasityolehdessa oli muistaakseni tammikuun numerossa (tattis Jaanalle vinkista) sen modernin Jussi-paidan ohje, ja sen pohjalta ideoin sukat (sinisesta, tietenkin), johon tulee salmiakkeja nurjin silmukoin. Ja se perinteinenhan toteutetaan harmaasta langasta. Pariksi voisin laittaa mustaa tai sinista, en ole viela paattanyt kumpaa. Karviksella on synttarit kohta, joten sukkaa varmaan syntyy synttarilahjaksi.

*paitsi tuo pyorea on Palettea, otin kokeille. Pitaisi olla fingering weightia sen, niinkuin Essentialin, on vain kovin paljon loyhakierteisempaa. Katsotaan, miksi se haluaa. Essential ilmoitti jo, etta jokainen neuloja haluaa tehda Essentialista kirjoneulevillatakin kakkosen puikoilla.

Tanaan mennaan hoitamaan karvakorvia, joten paivittaminen on vahan niin ja nain. (Ihan niinkuin ilman karvaturreja oisin taalla paatoinani istunut jakamassa huomioita arkisen vaellukseni aarelta.) Tarkoitus on illalla hautautua sohvanmutkaan neulomaan ja pistelemaan, toita on paljon ristissa ja aikaa aivan liian vahan. Paivittelen aikaan saannoksia kun on mita nayttaa. Nyt ei ole valmiina kuin Nalle-takin takakappale.

10 comments:

routa said...

voi Tuulia minkä teit, taas yks kuolattava nettikauppa muiden kuolattavien lisäksi. ja ettäs kehtaat vielä mainostaa miten pehmeätä ja upeita värejä. pitäisiköhän nettilankakaupat pistää "lapsilukon" (tai mikä sen nimi nyt onkaat) taakse. tai sitten mulle pitää laittaa aikarajoitin tähän vehkeeseen netin käyttöön.

ilu said...

Niin... siis... öhöm.. suostuisitkohan toimimaan vielä uudelleen agenttina, mullekin, kun olen noita joitain Knitpicksin lankoja kuolaillut, mutta en ole hoksannut, että olet suostunut "lestiä heittämään".

iona said...

On kyllä varsinainen sääli ettei Knitpicks toimita Suomeen, itse kerran eksyin sivuille kuolaamaan pitkäksi aikaa ennenkuin edes tajusin, että lankoja ei tänne saa :(

Sinun pitää vaan pyytää kerä päältä jokaisesta tilauksesta! (Niin että lopulta varastoissa on villi valikoima jos vaikka mitä lankoja vain vähän jokaista.. ja sitten joudut kuitenkin tilaamaan lisää ;) ).

Tuulia said...

routa: tiedetaan, musta tuntuu etta selaimessa on oletusasetuksena se knitpicks.com vaikka mita kirjottas siihen osotekenttaan tai mita linkkia klikkaa, niin kaikki tiet vie aina sinne. Ja kun siella on viela palvelu nopeaa ja mutkatonta, ja langat aivan syotavan ihania, ja kun saadaan taalla olla, Suomeen lahtee pieni kontillinen noita alpakoita ja muita..

ilu: juu, kylla mie agenttina voin toimia. :)

iona: kylla, tammoinen visio mulla on. ja jos tarviit lankoja, niin mun kautta noita saa.

jos on langoille tarvetta, heittakaa s-postilla tuuliasalmela (miuku) yahoo piste com tahi tuulia.salmela (miuku) gmailPISTEcom (toisessa piste, toisessa ei). :]

Mari said...

Olet saanut haasteen! Kurkkaa blogiini. :)

makepeace75 said...

No niin.. Nyt _minäkin_ juutuin kuolaamaan noita ihanuuksia.. Eih!

Tuulia said...

mari: juu huomasin, just kavin blogivierailulla. paivitan oman blogin kun olen omalla koneella eli huomenna. nyt hoidellaan rekkuja :)

MP: hihhhii.. arvaa edistyyko turkoosi takki olleskaan kun mietin jo uusia projekteja. nakkaa maililla jos loydat sielta jotain ihqua :)

Hanna said...

Ai taivas mitä lankoja ... Eilen illalla niitä kävin kuolaamassa. Just edelliset langat saapuivat engannin suunnalta... Ei vielä yhtään uutta lankaa !!! Mut kun tarvetta ilmenee niin kirjoittelen varmasti. Kankaita kuluu nykyään enemmän kuin lankoja. Ompeluvimma päällä...:)

makepeace75 said...

Ääh, löysin sieltä jo vaikka mitä ihanaa. "Onneksi" en nyt ehdi paneutua asiaan kuolaamista enempää (perhanan työ!). Mutta varo vaan.. ;o)

Peevelin Veijo Blogger ei päästänyt aiemmin kommentoimaan, vaan pihtasi..

Tuulia said...

hanna: juu, heita viestilla jos tarviit lankaa.

MP: viikonloppunahan ei ole toita, eihan? Silloin voi notkua netissa ;))) (viekasta naurua) :D