Ei mitään uutta valmistunutta nytkään, mutta UFOja senkin edestä. Mukana on myös muutamia lahjoja - taas.
Nothing finished yet, but some UFOs and presents.

Aloitetaan kummiskin niillä sormensuojuksilla. Kokeilin niiden toimivuutta:
I tried the Thimble-Its. I don't know what to call them, but they look like clear Band-Aids.
sormensuojus
Olipa hankala ottaa kuva omasta kädestä niin, että valoa olisi tarpeeksi, kuva ei tärähtäisi, ja ettei oita Kabanosseja tulisi kuvaan yhtä enempää. Joka tapauksessa, itse sormensuojukset ovat tuommoisia ovaalinmallisia, paksua ja jäykkää laastaria muistuttavia tarroja, joiden pinta on täysin järjenvastaisesti liukas. Ensi kokemus ei ollut kovin vakuuttava. Toisaalta käyttämäni aida oli aika pehmeätä, joten on mahdollista, että paksumman ja jäykemmän kankaan kanssa näistä voi olla johonkin. Toisaalta neula osaa hakeutua kaikkialle muualle paitsi tuon tarran alueelle, niin että ehkä tässä mennään taas ojasta allikkoon. Tiedotan, jos satunkin näistä tykkäämään myöhemmin :)
And they feel like Band-Aid, too. Not very comfortable, nor very practical. The needle slips, because the surface of the oval strip is smooth, and although these protect the covered area, the slipping needle will damage the rest of the fingertip. I am not convinced these are actually a good idea. But now I have them, should I some day need these.

Ja niistä pistelyistä puheenollen: pari työtä on nyt kehyksessä. Ensin kissajuttu, joka on RR, mutta koska on kesken kaksi RR:ää, joissa molemmissa kissa-aihe, enpäs paljasta kenelle tää menee. Siksi kuva vain omista pistelyistäni, eikä koko kankaasta. Kissan ilme on lievästi maaninen, kun keskukset ja jälkipistot puuttuu.
As for stitching, I have two projects in progress. First one is an RR thing, although it looks odd, for I need to stitch the eyes and backstitching before sending this.
kissapistely

Toinen työ on tietenkin se karttajuttu, jossa on edistystä tapahtunut jälleen - hitaasti mutta varmasti. Photobucket tökkäsi tänään aamulla, uusi testikappale on webshotsin kansio. Katsotaan, toimiiko. Tässä kuitenkin uusin kuva. Klikkaa isommaksi.
And the other one is the map. Photobucket refused to work this morning, so I gave that up, but gave webshots a try. Click to enlarge.
Image hosted by Webshots.com
(En keksinyt miten voisi saada tuosta kuvasta isomman. Ärsyttävää säätämistä. Ehkä palaamme Flickriin kokonaan.)
(I don't know how to make the picture bigger. I have to figure out how webshots works, sorry if it takes time.)

Viime viikko ja erityisesti viikonloppu oli lievää hässäkkää, kun pidimme pienimuotoiset pippalot vanhenemisen vuosipäivän johdosta. (Oikeasti vasta sunnuntaina on synttärit mulla, mutta me ei sillon voitu juhlia, kun on muuta, pakollista menoa.) Lahjojakin sain, ja hienoja sellaisia, mutta tässä ne käsityöaiheiset.
Last week was a bit busy, especially since there was my birthday party on Saturday. (My b-day is not until next Sunday but we couldn't have the party then, since we have other plans for the day, ones we could not cancel.) I had presents, but here are the crafting-themed ones only.

Ensin toivottu lahja, joka oli aivan nappijuttu. Tämmöinen on pitänyt hankkia pitkään:
First something I wished for, and one I have been planning on getting for a long time:
keittiövaaka
Keittiövaaka! Tarvitsin tämän ihan lankahommia varten. Keittiöhommissa en ole kovin haka, vaikka ulkoinen habitus antaisi katu-uskottavuutta kenelle hyvänsä kauhamikolle. Vaaka on ylen kätevä, ja olen päästänyt sisäisen lapsen irti tämän kanssa leikkiessä :)
Kitchen scale! I needed this for weighing yarn and I have been playing with this for a few days now :)

... niin sukkaprojekti on kesken. En voinut vastustaa Opalin leikkiinkutsua.
... and I'm in the middle of a sock project. I couldn't resist Opal.

Ja sain mie muutakin:
And I got something else (this is easy):
patons merino harmaa
Viiden harmaan merinolampaan parvi muutti meille. Se on oivallinen parvi, ehkä osa isompaa myöhemmin.
A pack of five merinos moved in. A fine pack it is, I might have to get them more company though.

Altaalta kerrottakoon, että joukkion lukumäärä on pysynyt samana, mutta monnipienokaiset kasvavat hurjasti. Ilmeisesti alkukankeudet ovat nyt ohi.
Blogissa on hiljaista varmaan seuraavan viikon ajan, mutta sitten pitäisi olla taas jotain valmista näytettävää. Siihen asti, moi.

As for the fish tank, we seem to be past the troubles now. The babies keep growing and everyone's still alive. Phew.
I might not be able to update in about a week, but after this absence I should have something finished to show. See you then :)

12 comments:

Karoliina said...

Vaaka on kyllä hauska. Yleensä se on yläkerran olkkarin sohvapöydällä ja jos vaikka omena sattuu olemaan kädessä, niin täytyyhän se punnita. Halvat huvit yksinkertaisella.

makepeace75 said...

Voi fitsi! Just tollasen vaa'an mäkin haluan -lankajutuille tietty. :D J selaa jo tuossa Ikean kuvastoa, josko löytyy meikäläisistä valikoimista, eikä ole kauhean kallis. Viime viikonloppuna reipastelin varmaan viisi pussillista lankoja lankataulukkoon, mutta vajaita ei voi laittaa, kun ei oo vaakaa.

Ja hyvää synttäriä jo etukäteen! :o)

villasukka said...

Mulla oli ennestään Tupperin surkea vaaka, mutta se oli ihan liian epätarkka neulehommissa (keittiöön kyllä riitti) joten huudin huuto.netistä Tomopolin suloisen punaisen vaa'an - jolla pitää nyt vähän leikkiä kaikella....

villasatu said...

Mä oon vielä kranttu vaakani kanssa. Vanha on hajoamispisteessä ja tahdon samanlaisen/kaltaisen, sellaisen joka punnaa 2 gramman tarkkuudella. Joo, pärjäisin oikeasti vähän (mut vaan IHAN vähän) epätarkemmallakin mutta kun töissä on hemmoteltu milligrammoilla niin ne ois kivat lankojenkin punnaamiseen ;-)

Synttärionnitteluja, jos nyt en muista lauantaina onnitella. Varmuuden vuoksi sitten näin etukäteen.

Illinkilli said...

Juu, tuo vaaka on kyllä kätevä olemassa. ;-D

Mermaid said...

Synttärionnittelut täältäkin! Minäkin ostin äskettäin vaa'an, ja tietysti lankojen punnitsemista varten. Ja tietysti huuto.netistä ;-)

Carita said...

Synttärionnittelut minultakin!

Helminalle said...

Paaljon oonneeaa vaan, paaljon oonneeaa vaan!!
Mukavaa synttäriä siis :)!

Ihana vaaka, oon vähän kade. Mulla on semmoinen, joka miettii sadan ja kahdensadan gramman välillä, suunnilleen.
Kävijälaskuri näyttää muuten 070070. Hassu luku.

KatjaL said...

Onnittelut! Ihania lahjoja:) Mä olen kovasti miettinyt tuota vaaka-asiaa, en myöskään hirveästi kokkailuissa sitä tarvitse...eilen jopa katselin kaupassa vaakojen hintoja. Ehkäpä se on tarpeellinen neulojalle, pitää vain niin uskotella itselleen:D

Tiitu said...

ESIMIES

Tiitu said...

Siis sanoa piti: Onnea täältäkin! En tajua, mistä toi sana edelliseen kommenttiini hyppäsi?!?!?

Lotta said...

Tää mun kommentti on vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

ensinnä onnea vanhenemisen johdosta!
toisekseen, noista sormensuojuksista olen löytäny parhaan muistaakseni Jo-Ann fabricista, semmoinen nahasta ja muovista tehty pieni ikäänkuin sormus, joka sopii tuohon sormen päähän. Ei ole liian iso, eikä kömpelö niin kuin perinteinen sormustin, ja kestää kauemmin kuin tuommoinen laastarityyppinen. Siinä paketissa oli kaksi ja olen niitä jo vuosia käyttäny. Eli semmosia jos jossain näet (oli siellä tilkkutyöosastolla), niin suosittelen kokeilemaan! Mulla se on ollu ainoa, jonka kanssa pystyn ompelemaan mitään, muut on liian kömpelöitä.