Kaaos

Häthätää kaikki roina uuteen osoitteeseen:
kaaos 1

Vanha koti suurinpiirtein siistiksi:
vanha asunto

Volkkarit talliin ja unta kuuppaan:
pasuunat tallissa

Mutta miten ikinä tästä voi tulla koskaan koti?
kaaos 2


Muutto on siinä vaiheessa, että vanhan asunnon avaimet on luovutettu, tavarat ovat uudessa kodissa. Vielä paljon on järjesteltävää ja siivottavaa, pieni kilke etsii vielä kotia. Netti kuiteskin pelaa, joten eiköhän elämä pian voita ;) Tuossa kuvassa, jossa autot ovat tallissa, näkyy oikealla ylhäällä pieni ikkuna. Sen takana arvon Askartelija istuu surffailemassa. Tallin yläpuolella oleva ikkuna on meidän makkarin ikkuna. Tämän enempää ei vielä voi paljastaa - pääsette meille kylään sitten kun täällä alkaa olla inhimillisen näköistä ;) (Lienee sanomattakin selvää, että yhtään mitään neulahommia ei todellakaan ole tehty, vaikka käsin töitä onkin paiskittu aamuvarhaisesta iltamyöhään.)

Lopuksi meemiä. Topperi heitti haasteen, joten tässä seitsemän faktaa allekirjoittaneesta. Ketään en nyt haasta, napatkoon mukaansa ken täällä käy.
1. Olen tullut keski-ikään - tykkään kukista! Opiskelija-asunnossa oli vain epämääräisiä* perittyjä rönsyliljoja. Nyt parvekkeella on elämänlankaa, palmua, pieniä kaktuksia, mehikasveja, samettiruusuja (niin, keski-ikäinen todellakin)... Lempikukkiani ovat kallat, pionit, ruusut, liljat ja orkideat.
*Rönsylilja on noin periaatteen tasollakin hyvin epämääräisen oloinen kukka..
2. Muuttolaatikoiden perusteella rakastan myös kirjoja :) Tämä oli tiedossa ennenkin, mutta taas yllätyin siitä, miten paljon painavaa sanaa meiltä löytyy. Toisaalta se ei ole ihme, ostin tänäänkin ruokakauppareissulla heräteostoksena Kingin pokkarin Lisey's Story. Luen myös mieluusti, jos vaan aikaa on.
3. Olen laiska siivoamaan. Inhoan periaatteesta ja pieteetillä nurkkien kuurausta. Esimerkiksi uudessa keittiössämme tasot ovat kaakelia (!), onneksi kaapinovet ovat sentään puunväriset. Niissä ei näy kaikki - entisen asunnon valkeissa kaapinovissa näkyi ihan kaikki. Ja sen suunnittelijan, joka neronleimauksenaan päätti, että keittiö ei ole keittiö ilman kaapinovien koristeleikkauksia, saisi viedä navetan taakse. Keittiön ja kosteiden tilojen siivoaminen käy hermojen päälle, ehkei vähiten siksi, että venytän siivoamista niin kauan, että on ihan pakko tarttua luutuun.
4. Rakastan elukoita! Lähimpänä sydäntä ovat koirat ja hevoset, mutta tykkään kattella akvaariota ja lintujakin. En panisi vastaan, jos taloudessa asuisi eksoottisempiakin ilmestyksiä, mutta täytynee tyytyä toistaiseksi Karvajalkaan ja kaloihin :)
5. Kuten ulkoinen habitus saattaa paljastaa, rakastan hyvää ruokaakin. Tykkään kokkailla, vaikka en ole kovin kaksinen kokki (ja se siivous..). Ulkona syöminen on joskus ihan hauskaa, mutta kotiruoka on parasta. Lempiruokia ovat karjalanpaisti, poronkäristys, jouluruuat ja tatinainen kalakeitto. Itse tehtyjä toki ;) Juomapuolella en sano ei punaviinille, väkevistä tykkään salmarista, rutikuivista martineista ja cosmoista. Eniten taidan kuitenkin juoda kahvia. ;)
6. Jos en neuloisi, vaatekaappini olisi varmaan aika tyhjä (jaa, no...). En tykkää vaateshoppailusta, sovittaminen on ihan kamalaa. Ostan yleensä tietystä kaupasta tietyn valmistajan paitoja ja housuja, koska ne sopivat pyylevälle vartalolleni taikka ne on havaittu aiemmin hyviksi. Pitkiä alennushyllyjä en juuri jaksa kierrellä, kun siitä kaoottisesta riepujen sekamelskasta ei ota tolkkua. Edellinen ei koske kenkiä, eikä laukkuja!
7. Hamstraan kaikkea mahdollista. Langan ja ristipistojuttujen kerääminen on jo vanha juttu. Muuton yhteydessä paljastui, että kerään myös keittiöpyyhkeitä ;D Huomaamatta niitäkin oli kaappiin kertynyt. En raski heittää pois mitään, "jos joskus tarttee". Meidän shampoopullojen, kaikensorttisten rasvojen, limsan, jauhojen, liimalappujen ja petivaatteiden perusteella meillä asuu jalkapallojoukkueellinen kuivaihoisia auringonpalvojia, jotka kärsivät dementiasta, hiilihydraattiriippuvaisuudesta ja yökastelusta. :D

Sellaista tänään. Ensi kerralla jotain muuta.

7 comments:

Tellu-Tellervo said...

Olipas mukavaa faktakuvausta :) Tsemppiä muuttolaatikkojen kanssa.

Anonymous said...

Voi vitsit, rönsylilja... Siinä voisi olla kasvi, joka kestäisi meikäläisenkin laiskahkon viherpeukaloinnin. Mistähän ihmeestä niitä saa? Lapsuudenkodissani oli useampi, mutta kukkakaupoissa en ole ikinä nähnyt. Täytynee pölliä jostakin pistokas :)

Emma said...

Onnea uuteen kotiin. Se näyttää varsin mukavalta lukaalilta.

Haka said...

Onnea uuteen kotiin ja voimia tavaroiden järjestämiseen. Totuushan on se, että tavarat harvoin tykkäävät lopullisesti asua siellä mihin ne on muutossa laitettu: meillä on nyt muutosta reilu 1.5 vuotta ja osa tavaroista etsii edelleenkin paikkaansa.

Muuten tuo kohta 7 listassasi kuulostaa pelottavan tutulta. Kun eihän sitä voi tietää, jos vielä joskus tarttee...

muoriska said...

*reps*
Miten sinussakin on osa minua??

Muutamisen iloa.. ja ajattele positiivisesti.. aina se muka vähenee tavara tilapäisesti muuton yhteydessä ..

Koukuttaja said...

Onnea uuteen kotiin! Seitsemän kohdan lista kuulosti kyllä minunkin korvaan aika tutulta :) Paitsi se vaatekohta, kun harvemmin riittää kärsivällisyys niin suureen vaatteeseen, että se itselle mahtuisi. Mutta huivihyllystä ei sitten tartte puhua sanaakaan... ;D

Kale said...

Onnea uuteen kotiin! Näyttää ihan semmoiselta että tuolla viihtyy. :) Hih, muuttolaatikoita on kätevä "unohtaa" jonnekin varaston perälle ja huomata vasta aikaa muutosta, että ai omistiko sitä tämmöistäkin...