Book reviews / Kirjakatsaus

I got more books - again :D I ordered one stitch pattern book to go with the Szabo design book, and my Fair Isle library got an addition, too.

Mie sain taas postissa lisää kirjoja :D Tilasin Szabon aran-neulekirjan kaveriksi mallineulekirjan, ja kirjoneulekirjastoon tuli yksi kirja lisää.
arankirjat 2 FI kirjat
Elizabeth Lavold's Viking Patterns for Knitting is a true classic, and I definitely recommend it. Beautiful knits, beautiful pictures, very good charts and instructions and an infinite source of inspiration!

Elizabeth Lavoldin Viikinkineuleet on klassikko, jota voin suositella lämpimästi. Selkeästi kirjoitettu kirja, tyylikkäitä neuleita piukkanaan, ja selkeät kuvalliset ohjeet.

and I got Gladys Thompson's Patterns for Guernseys, Jerseys & Arans and it is what it says is: full of patterns for traditional sweaters. Magnificent book for anyone interested in the traditional fisherman's sweater. Harmony Guides has a nice Aran stitch book, 220 Aran Stitches and Patterns, and this goes well with the Szabo book. With these two, you'll find good instructions and a lot of inspiration for designing aran sweaters.

Tilasin myös Gladys Thompsonin Patterns for Guernseys, Jerseys & Arans -kirjan, ja otsikko on mitä kuvaavin. Kirjassa on ohjeet useisiin perinteisiin kalastajaneuleisiin, useissa on kaaviot ja monesta perinneneuleesta on useampia versioita. Jos tämäntyyppiset neuleet kiinnostavat, kirja on oikein mainio lisä neulekirjastoon. Harmony Guidesin 220 Aran Stitches and Patterns on myös nimensämukainen: kirja on täynnä mallineuleita. Nämä kaksi täydentävät Szabon kirjaa mukavasti, näillä pääsee tosi pitkälle.
arankirjat
Top: Viking Patterns for Knitting, middle: 220 Aran Stitches and Patterns for Guernseys, Jerseys & Arans.
Ylinnä Viikinkineuleet, keskellä 220 Aran Stitches ja alinna Thompsonin kirjasta näppäisy.

My Fair Isle book collection is not very big, but The Celtic Collection is a good addition. It is full of beautiful pictures and amazing, meticulously designed classic knits. Ann Feitelson's The Art of Fair Isle Knitting is a true classic, too. It has a lot of technical tips and instructions, also about using colors in stranded knitting. It has also patterns for very beautiful knits for all skill-levels. Both books are full of truly breath-taking pictures, I find inspiration just by looking at them.

Kirjoneulekirjastoni on surkean pieni, mutta The Celtic Collection on tosi hyvä lisä sinne. Kirja on täynnä upeita palmikko- ja kirjoneuleita, värit hivelevät silmää ja neuleet ovat hyvin harkittuja ja kauniisti toteutettuja. Ann Feitelsonin The Art of Fair Isle Knitting on kirjoneuleklassikko, se sisältää paljon neuleteknisiä niksejä ja hyvän johdatuksen värien käyttöön kirjoneulonnassa. Mukana on muutama todella upea malli, joissa on verraten yksinkertaisia neuleita mutta myös todella haastavia ja näyttäviä kirjoneuleita. Molemmissa kirjoissa on upeat kuvat ja toteutus on viimeistelty. Suosittelen lämpimästi!
FI kirjat 2

mcgregorit
Sheila McGregor's Traditional Scandinavian Knitting and Traditional Fair Isle Knitting are also very good books for those interested in designing their own knits. Both have a lot of patterns for Fair Isle knitting, as well as history and techniques and some color pictures. The might have a vintage look, but they are a good value and they will never go out of style.

Kirjoneulonnasta kiinnostuneille vielä vinkiksi Sheila McGregorin Traditional Scandinavian Knitting ja Traditional Fair Isle Knitting. Molemmat ovat edullisia ja todella käyttökelpoisia neulekirjoja, joissa on paljon tietoa ja ideoita omiin neuleisiin. Kirjoissa ei ole varsinaisia neuleohjeita, joten näistä on eniten hyötyä omien neuleiden suunnittelijoille. Kirjojen henki on hieman vanhanaikainen, mutta hyvin viehättävä. Taidolla tehdyt kirjat kestävät ajan hampaan. Myös näitä klassikoita suosittelen lämpimästi.
mcgregorit 2

And finally the most important thing: My blog has a new name! I came up with the original name in haste and was never quite fond of it, and I always intended to change it. I couldn't figure out a good name until now, so I welcome you all to Louhittaren Luola. It comes from Louhi, the original grey cardigan I designed last winter. It is very precious to me, as it is my first big project that I also designed myself. Also, Louhi is a character in the Finnish national epic, Kalevala. Louhittaren Luola sounds very much like Shelob's Lair in LOTR, and as you know by now, I am crazy about everything Tolkien. I had intended to use an English name, but my English is rather poor and I couldn't figure out a good translation. (Knitlob's Lair? :D) In the header picture, I intended to add all of these little things that are important to me: Lord of the Rings, yarn, knitting and sheep. The granny is sort of like me: the chubby lady knitting painfully thin yarn (and loads of it!) with toothpicks ;) I hope you find your visits to my 'lair' inspiring and fun :)

Ja lopuksi se tärkein: omat jutut vaihtaa nimeään! Alkuperäinen nimi sai alkunsa eräänä lauantai-iltana pikaistuksissa ja hätäisesti, ja olen oikeastaan suunnitellut nimenvaihtoa koko blogin olemassaolon ajan. Nyt uusi nimi löytyi, ja minusta se on kovin kuvaava. Tervetuloa siis Louhittaren Luolaan :)

Nimestä ja otsikkokuvasta sen verran, että siihen liittyy kaikenlaista minulle tärkeätä. Ensisijaisesti tietenkin kyse on neulonnasta ja neuleblogista, ja se liittyy tietysti Louhi-takkiin, joka on ensimmäisenä isompana itsesuunniteltuna neuleena minulle hyvin tärkeä. Neulontaan liittyvät tietysti myös kuvan langat, lammas ja neulova muori. Olen varmaan henkisesti isoäiti-ikäinen, ja toki ulkoinen habituskin muistuttaa muoria kovasti. Muorilla on hammastikut ja valtava määrä lankaa neulottavana, sekin meillä on muorin kanssa yhteistä. :D Toisekseen Louhi nimenä ja terminä liittyy Kalevalaan ja suomalaisuuteen. Louhittaren Luolasta tulee mieleen kenties myös Lukitarin luola Taru Sormusten Herrasta -kirjasta, ja toki tuo oma askarteluhuone on vähän semmoinen luolamainen (koetan pitää seittien määrän kurissa). Siitä siis nimi. Olen tähän oikein tyytyväinen, ja toivottavasti tekin viihdytte luolavisiiteillänne ;)

19 comments:

Perhoneito, said...

Varmasti viihdyn kauniita neuleitasi katselemassa! Vähän kyllä ihmettelin, kun blogilistan suosikkeihin oli ilmestynyt Louhittaren Luola, mutta nopeasti tuokin mysteeri selvisi :)

ilu said...

Nimi on hieno! Onnea!

Osa nimen vinkeyttä piilee ainakin minulle siinä, että tuntisin nopeammin henkilön nimeltä Louhetar, joten toi Louhitar makusteluttaa useammankin kerran! Ei mikään särmätön lässynlää siis.

ilu

Tuulia said...

ilu: louhi taipuisi kyllä e-muotoisena (esimerkiksi louhen), mutta minun suuhun tuo kuulosti loppuviimein paremmalta vaikka louhetartakin mietin :) Päädyin tähän siksikin, että minusta -tar-lisä ei kai muuta sanan vartaloa yleensä, niin että Louhittarena mennään :) Kiva jos tykkäät nimestä ;)

Susanna said...

hih, mä ihmettelin blogilistalla että mikäs tää on, joku joka ei ole aikoihin päivittänyt vai? Hyvä nimi. Ja ihania kirjoja!

Carita said...

Minäkin ihmettelin blogilistalla, että mikäs tämä on... Uusi nimesi on hieno ja ihan sinulle sopiva!

Villasatu said...

Istuu sulle, toi uusi nimi :-) Kuulostaa kovin hyvältä.

laura koo said...

Haa, selkishän se mysteeri logilistalla :) Kiva nimi, passaa hyvin tänne eikä särmää puutu.

Sonja&Janne said...

Onnea uuden nimen johdosta! :) S

Taina said...

Eka assosiaato uudesta nimestä blogilistalla tuli Louhi-takkiin - hyvin valittu kuvaava nimi siis!

Midori said...

Oikein hyvä nimi, sopii kuin nenä päähän! Onnittelut! :-)

Liinu said...

Hyvä nimi, hyvät kuvat. Jään odottelemaan uusia palmikkoihanuuksia. Minä vain katselen niitä. Muuten, kyllä tar/tär-liitepartikkeli lisätäänheikkoasteiseen genetiivivartaloon, vrt. ketutar, vedetär, hengetär... Mutta Louhitar on yksilöllinen.

Tuulia said...

liinu: no ka, aina oppii näemmä uutta. Mulle ei kielikorva sanonu tuota ollenkaan, enkä keksinyt sääntöäkään, josta oisi apua ollut. Louhea taivutellaan molemminpäin, ja tää kuulosti paremmalta minusta :)

ShamanCat said...

Onnea uudelle nimelle!
Tuli heti mielikuva pelkillä lankakerillä ja vyyhteillä vuoratusta huoneesta, jonka keskellä isossa mukavassa tuolissa onnellinen neuloja mennätikuttaa hurjaa vauhtia :-)
Olkoot luolan henget suotuisia lukuisille uusille töille!

- ShamanCat

Emma said...

Onnea uudesta nimestä ja minusta se on varsin osuva ja kuvaava. Tuo neulova mummeli on ihana. Unohdin silloin aikaisemmin sitä kehua. ;S

Koukuttaja said...

Hieno nimi ja edelleenkin huippuhienot neuleet. Ja tuo yläkuva miellyttää mua oikein erityisesti.

Vilma said...

Hyvä nimi, passaa mainiosti!

Mä odottelen postiluukun kolahtamista, sillä näillä näppäimillä sieltä pitäis tipahtaa juurikin tuo 220 Aran Stitches and Patterns. Sun kehut vain lisäsi intoa ja odotusta, tulis nyt jo! :)

TiinaV said...

Hieno nimi ja kuvaa sinua ja blogiasi hyvin! Vahva Pohjan akka San Diegosta!

makepeace75 said...

Hieno ja just passeli nimi. :o) Minunkin korvani sanoo e:llä, mutta i:llä erottuu yksilöllisenä. :o) Uusi bannerikin on sangen tyylikäs. Onnea uudistuneelle!

Tuo Lavold on muuten himottanut jonnin aikaa, pitäisi muistaa tutkailla sen saatavuutta.

Gehenna said...

On kyllä loistava nimi. Itsellä särähti kielikorvaan se i ensin, mut sit ajattelin että oot varmaan ihan tarkotuksella sen laittanut. Mahottoman upea toi Brego-setti muuten!