Yarn, again / Lankaa, taas

The yarn I didn't remember to have ordered, arrived today. KnitPicks was admirably fast with the delivery (or perhaps Mr Postman had a faster car), and I got these beauties today:

Langat, jotka unohdin tilanneeni, saapuivat yllättäen tänään. KnitPicks oli hurjan nopea (taikka PostiPate on saanut paremman fillarin), ja näitä löytyi laatikosta tänään:
paletteja ja telemarkia
Palette Golden Heather, Iris Heather and Blue Heather, and some Telemark Squirrel Heather (notice a theme? yes, I love heathered yarns!).

Palettea sävyissä Golden Heather, Iris Heather (ylhäällä) ja Blue Heather, ja Telemarkia oravanruskeana.

And a couple of books, too: Vintage Knits by Rowan and Aran Sweater Design by Janet Szabo.

Laatikossa oli pari kirjaakin: Rowanin Vintage Knits ja Janet Szabon Aran Sweater Design.
szabo ja rowan
I don't know what to think of Aran Sweater Design. It wasn't expensive, and it has some nice ideas for sweater designing. I have been meaning to buy a book especially for designing knitwear, so in part, this book serves that purpose. But, there is something bothering me. It doesn't have that many Aran cable patterns (most of which are explained but specific instructions are not to be found), the book is very thorough and has good charts for different types of (Aran) sweaters, and even a couple patterns (with charts for the cables) are included. It still misses something - I don't know what. This book goes to the bookshelf with my other books, I might grow rather fond of it after I read it thoroughly and see if it really is of any use for me.

Vintage Knits, on the other hand, is a traditional book of knitting patterns. It is full of lovely pictures and pretty garments. I love the theme of the book, and even though none of the patterns were directly in the "must knit" category, I liked many of the designs, and might knit something for me or Mr HairyFeet. This book has a lot of men's designs, which is always a positive thing.

Janet Szabon Aran Sweater Design herätti vähän ristiriitaisia tunteita. Se on kyllä perusteellinen teos nimenomaan aran-neuleiden (neulepaitojen) suunnitteluun, ja sisältää verraten hyvät kaaviot ja neulesuunnitteluvinkit nimenomaan neulepaitoihin. Teksti on jokseenkin yksinkertaista, jopa kuivakkaa luettavaa. Kirjassa on jokseenkin vähän palmikkokuvioita, jotka on selitetty pintapuolisesti (ja kaavioita ei juurikaan ole, poislukien pari valmista neuleohjetta kirjan lopussa). Olen aikonut ostaa neulesuunnittelukirjan, ja tämä on tietyllä tapaa siihen suuntaan, mutta jokin tässä toistaiseksi häiritsee. Vein kirjan hyllyyn asumaan muiden neulekirjojen kanssa, ja palaan siihen oikein ajatuksen kanssa, ja katson, onko siitä todella minulle hyötyä.

Rowanin Vintage Knits on perinteinen neuleohjekirja, ja oikein hyvä sellainen. Kuvat ovat kauniita, neuleet huoliteltuja klassikkoja, mitään "helpostinopeastimöykkylankaaisollapuikolla"-neuleita ei todellakaan löydy. Kirja henkii ihanaa tunnelmaa, ja vaikka yksikään neule ei heti hypännyt "pakko neuloa"-listalle, saatan toteuttaa jotain tästä itselle taikka KarvaJalalle. Kirjassa on jonkin verran miesten neuleita, mikä on aina positiivinen asia.

And soon, very soon, you'll see more finished garments. Here's a sneak peek on what's coming up:

Ja piakkoin on taas jotain valmista näytille. Treffit Viimeistelykeijun kanssa ovat illalla edessä, joten ehkäpä huomenissa näette enemmänkin kuin vaan tämän:
kaulus

Ja lopuksi, Juulia oli muistanut tämmöisellä kunnianosoituksella:
nice matters award
Kiitos Juulia! Ja pahoitteluni, tämä on pitänyt polkata monta kertaa, mutta aina on jäänyt. Kiitos tunnustuksesta, on kiva kuulla, että juttuni ja neuleeni ovat jääneet mieleen :)

4 comments:

Agnes said...

You certainly know how to put out teaser pic! I am so eager to see the finished cardi!

Emma said...

Odotan jännityksellä tuon valkoisen neuleen esiin marssia. Se on täällä jo vilahdellut monta kertaa ja näyttää kauniilta.

Anonymous said...

Ooo, you need to stop buying things, or I won't have anything with which to spoil you!

Just kidding :)

That is some beautiful cablework! I can't wait to see the finished piece!

Anonymous said...

Oops - that last one was from me - your Secret Pal.