Tuesday Socks

I got this Trekking yarn from a friend and couldn't resist the color - I just had to knit it immediately.
tuesday socks 1
I named the socks Tuesday socks because I wrote my fairly obscure notes of the sock on a piece of a page-a-day calender and it happened to be a Tuesday page. (I might have cast on for the socks on a Tuesday, don't remember.) Also, I think Tuesdays are (along with Thursdays) the most boring days of the week, but - like these socks - Tuesdays can be beautiful, even if they are a tad ordinary. (There is no logic to this, I admit.)
tuesday socks 2
It also took me over two weeks to finish these, which seems like forever, but maybe that is because Tuesdays seem to be a lot longer than other days. (This means I should be able to achieve more on Tuesdays but clearly, that is not the case.)
tuesday socks 3
The stitch pattern is just 2 seed sts between 4 stockinette sts, the heel is a slightly modified version of the Baudelaire socks and the cuff ribbing a very basic k1, p2 ribbing, which can be worn the right side up or the wrong side up (which makes it k2, p1 ribbing, of course.). A very boring pair of socks and yet, one of my favorites.
tuesday socks 4

Mie inhoan tiistaita. Ja torstaita. (Torstai on epätoivoa täynnä.) Ne on jotenki pitempiä päiviä kun muut, eikä ollenkaan jännittäviä. Silti tiistait voi olla ihan kivoja päiviä, nättejäkin, ja siitä sukille nimi. Raapustin ohjeen sivu päivässä -kalenterin sivulla, joka sattui olemaan tiistai, siitä toinen innoitus nimelle. Näiden kanssa tuhertaessa meni kaksi viikkoa, joka johtuu varmaan siitä, että tiistait tuntuu olevan paljon pitempiä kun muut päivät. Tiistaisin pitäisi ehkä saada siis aikaankin enempi, kun on enemmän aikaa. Silti en saa, rötväilen vaan. Rötväilyyn nämä sukat kyllä sopii oikein mainiosti. Tykkään.

13 comments:

.k said...

Mieki tykkään!!
Ruuneperketin torttu onnistuneille sukille!

iona said...

Ha, kyllä mun vastavalmistuneet trekkingit on tylsemmät (ne on übertylsät), voitin!

heidi said...

Hyvää tiistaita! :) Kauniit sukat.

KirsiÄr said...

Hei mullakin aina vaikeuksia tiistaisin. Maanantaina sentään aloitellaan jotain, keskiviikko on jo puolitiessä kohti viikonloppua, torstai on vähän plääh ja sitten onkin kolme kivaa päivää.

Ja sukat on tres chic.

kasiaiscarly said...

that color is awesome! simple socks are still beautiful when in such a nice color!

Tuulia said...

kirsiär: justiissa näin! maanantai on persoonallinen päivä kun son vaan ikävä. keskiviikkona on arkiviikko jo puolivälissä ja perjantai on käytännössä viikonloppu. mut noi kaks muuta, ne on väliinputoajia! :D

Talutin said...

Torstai etenkin on Aivan Kamala päivä. Joskus ennenvanhaan kun kävin töissä, niin Torstait ei loppunut koskaan ja kaikki meni pieleen. Onneksi tänään on edes keskiviikko :D

Midori said...

Tiistait on kieltämättä aika kamalia, mutta simppelit sukat on parhaita! Ja noi värit... ooh, aah! *klikkaa itsensä lankakauppaan*

Emma said...

Kivan näköiset. Tuo väri on kaunis.

henna said...

Eipä ole tiistai minunkaan lempipäiväni... Mutta nuo sukat ovat ihanat ja parantavat taatusti ainakin hieman kurjia tiistai- ja torstai päiviä :)

Ja nuo langat tuolla aiemmin... iiihkuja!

Elinor said...

Well, sometimes you just have to knit some boring socks. In my experience, the most plain socks make the most used ones. It's sad but true. I have a few pairs of ribbed socks on my needles. Maybe I need some productive Tuesdays to finish them?

Lolly said...

These are beautiful! i have the same colorway of Trekking, and these look great in this design!

annmarie said...

there seem to be a number of us in the knitting blogosphere who are feeling quite friendly about plain socks these days. :)