Kantapaan kautta

Mieheni Karvajalka ehdotti liittymista (tai perustamista, jollei ole jo olemassa) Anonyymit Pistelijat -tukiryhmaan, hanesta taa alkaa olla jo sairaus. Tai ainakin riippuvuus. Eika varmasti ole, katsokaapa mita tein talla viikolla:

Nama syntyivat keskiviikon ja torstain aikana siita puuvillalangasta. Puikot oli samat, punaiset sukat on vaan lorpommat. Keltaiset ovat jo varinsa puolesta enempi mieleen:

peaches and creme sukat

Ja naita tein yhden:

sinipunainen sukka

Taman kaverille syntyi vartta matkalla Ikeaan, josta matkaan tarttui nelionmuotoinen kehys kiinalaistyyliselle taululle seka Daimia. Naiden sukkien ohjeen laitan erilliseen viestiin. Ja kiinalaistyylinen taulu on jo kehyksessa, mutta amatoorikuvaajan taidot eivat riittaneet ja lasista heijastui aina salama. Yritan huomenna auringonvalossa ilman salamaa.

(Sivujuonne: Sukkien kuvausalustana itsetehty Nalle Puh-tilkkutakki. Ei saa katsoa kovin tarkkaan, se on elamani eka tilkkutakki ja jalki on sen mukaista. Soma se silti on kun mika, ja rakas.)

Naiden takia en ole lainkaan pistellyt kahteen (2!) paivaan. Joten ei ole mitaan syyta liittya mihinkaan ryhmiin ;) Ja miten sita edes itsensa esittelisi? "Paivaa, olen Tuulia. Olen pistellyt jo usean vuoden ajan. Pistelen joka paiva, usein monta tuntia. En voi elaa ilman pistelya, ja suunnittelen elamani pistelyn ymparille. Perheeni ja kotini karsii pistelyistani. Minulla ei ole aikomustakaan parantua pistelysta - painvastoin!" :D

Tosin mie luulen etta Karvajalka ei ilahdu, jahka Pirtin Kehraamon langat saapuvat kotiin. Voi olla, etta pistelyhurahduksen lisaksi myos neulomisvimma iskee jalleen ja kodissa vyoryy sekalaisia lankavirtoja matkalla puikoille :)

Juhannusviikonloppuna sain myos aikaiseksi Takin (lontooksi Blanket) sille kaverin vauvalle. Blanket on viela Salaisuus, joten paljastan kuvan jahka se on vastaanottajallaan. Hieno siita tuli, sen voin sanoa.

Otsikkoon liittyen tein kokeilun. "Pinkkien" sukkien kantapaan tein niinkuin olen 15 vuotta tehnyt, poimimalla kantalapun reunasta jokaisen silmukan ja neulomalla sen kiertaen oikein:

pinkki kantapaa

"Keltaisten" sukkien kantapaan neuloin kuten taalla neuvottiin, eli poimimalla silmukat suoraan kantalapun reunasta neuloen.

keltainen kantapaa

Onko naissa eroa? En tieda, paattakaa itse :)

Pinkkien sukkien tera on muuten tehty anopilta lainatulla menetelmalla, eli kavennukset tehdaan nain:
*Neulo I puikolla oikein, kunnes puikolla on 3 s. Neulo 2 s oikein yhteen, 1 o. Neulo II puikon alussa 1 o ja ylivetokavennus, loput o. Neulo III puikolla kuten I puikolla, ja IV puikolla kuten II puikolla.* Valiin voi neuloa kierroksia, joilla ei kavenneta lainkaan, mutta tata toistetaan niin kauan, etta jaljella on 8 s, jolloin langan voi vetaa silmukoiden lapi. Sinansa minusta ihan hauska tapa kaventaa, on aika miellyttava jalassa. En tieda onko talla joku erikoinen nimikin.

Pistelyihin liittyen viela, puikot saa nyt hetken olla, ja teen Kaupunkimaisemaa hiukan. Se on edistynyt yllattavan hyvin aikaan nahden, mutta laitan kuvia siita vasta huomenna kun saan tanaan pistella. :) Tanaan tulee illalla tasan 2 viikkoa aloituksesta ja tyo on melkein puolivalissa. Wuhuu! :)

2 comments:

MysteryKnitter said...

Kerta kaikkiaan upeita projekteja! Minä en vaan saa niitä kiiloja onnistumaan koskaan kunnolla. Siis kantapohjan kavennuksen jälkeenhän ne silmukat poimitaan, ja sitten vaan järjestetään puikolle uudestaan ja annetaan puikkojen taas heilua. Minä kun tein kerran ainakin yhden sukan, niin kävi niin onnettomasti että reikiähän siihen tuli kiilojen kohdalle...tai siihen mistä poimin silmukat. Puikolla poimin..mutta mitä sitten lienen tehnyt väärin, niin että poimintakohdasta ei tullut hyvä.

Tuulia said...

MK: kokeiles seuraavan kerran sita, etta poimit kantalapusta reunasilmukat puikolle ja neulot ne kiertaen oikein. Mulla tulee ainakin siistimpi jalki eika olleskaan reikia. Taa on varmaan kasialakysymys, mun kasiala on tosi loysaa ja ehka siita johtuu ne reiat? :) Tattis kaikista kommenteista :)