P&P-mallisto esittaytyy!

Pajamme esittelee ylpeana P&P-malliston ensimmaisen valmiin tekeleen, valkoisen topin:

toppi edesta

Toppi hakee vertaistaan kamaluudessaan, tyossa kaytetyn langan ominaisuuksiin kuuluu omituinen venyminen joka tekee neuleista muodottomia mohkaleita. Silti ihan hauska toppi siita tuli, malli on ainakin kiva, joten emme oudon langan haitata :)

Karvajalalle kiitokset kuvauksesta ;)

Sananen P&P-mallistosta

Pida ja pura -malliston perusajatus on yksinkertainen ja monelle neulojalle tuttu: Miksi tehda mitaan helpoimman kautta? Arkisen nakoisiin neuleisiin saa ihmeesti haastetta muutamalla peruskonstilla, mm. nailla:
1) Unohdetaan mallitilkku ja neulotaan mutu-pohjalta, luomalla summamutikassa silmukat ja toteamalla etta neule ei sittenkaan sovi. Puretaan neule.
2) Neulotaan mallitilkku, ja aloitetaan neule. Kasiala on vaihtunut oudosti talla valin eika neule sittenkaan sovi. Puretaan neule.
3) Neulotaan kirppislangasta yhdeksastoista aloitus, eika neule sittenkaan sovi. Puretaan neule. Keritaan lanka ja aloitetaan uudelleen.
4) Perusnikseja p&p-neulonnassa ovat vanhat tutut: epasymmetriset kavennukset etukappaleissa, raglanhihoissa jne. ; kirjoneuleen neulominen liian tiukkaan ; liian vaikea mallineule tai virhe ohjeessa...
5) Ultimate-p&p-neulojat saavat haasteita neulomiseen myos kertaalleen neulotun ja puretun langan poisheittamisesta. Tekniikka on nimeltaan hiiri se kissalle takkia ompeli. Taman tekniikan harrastajilla on lankaa usein paljon varastossa mutta hyvin vahan valmiita neuleita.

P&P-neulonnan mahdollisuudet ovat kaytannossa rajattomat. Mikali oma mielikuvitus loppuu kesken, kotijoukot on syyta valjastaa harrastukseen mukaan. Lapsen tai koiran kasissa langat ja puolivalmiit neuleet kokevat ihmeita.

Tarkeinta on muistaa, etta koskaan ei ole liian myohaista purkaa!

No comments: