Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Tamakaan postaus ei liity kasitoihin lainkaan (paitsi etta Murheenkryynin eli pitsisen neuletakin takakappale on valmis). Talla viikolla nimittain selvisi, etta meidan on pakko muuttaa. Yok yok yok. En yhtaan haluaisi, meidan asunto on tosi kiva, mutta ryokaleet managementissa (isannoinnissa) nostavat vuokraa liian paljon ensi vuodelle. Niinpa viksuina ihmisina kavimme eilen kiertamassa kaiken sorttisia luukkuja, yhdessakin (10 v. sitten rakennetussa) oli katto niin matalalla etta kaksimetrisen henkilon paalaki hiertyy takuulla. Ei hyva. No, loppujen lopuksi paadyimme muuttamaan samassa kompleksissa pienempaan asuntoon, autotalliin ei vastedes mene kuin yksi auto, tilaa on vahemman mutta saastamme vahan rahaa. Eika matka ole pitka, muutama sata metria. Ainoa vaan, etta muuttopaiva on perjantai 2.9. ja me lahdemme Suomeen 5.9. Etta ei mitenkaan liian myohaan muuteta... *huokaus* Mie inhoan muuttamista, koska ollaan nyt sitten muutettu 2003, 2004 ja 2005. Ja muutetaan melko varmasti myos 2006. :P Aina muutossa katoaa jotain ja kaikki on ihan hukassa ja... No, positiivista on se, etta uuteen kotiin on aina kiva laittaa kaikkea kaunista :)

Laukkakisoissa Del Marissa

Tanaan kavimme katsomassa, kun meetvursti menee - ja kovaa! Kavimme siis Del Marin laukkaradalla katsomassa 5 lahtoa, nuorempia hevosia kilpailutettiin. Kannattaa klikata kuvat isommiksi, naista ei muuten naa mitaan :)

Tassa siis kisapaikka:
del marin laukkaradan katsomo

Me emme istuneet katsomossa, vaan infieldilla, eli radan sisapuolella olevalla viheralueella, jonne oli vapaa paasy. Nakymat olivat huimat, etenkin viitosjuoksun aikaan, kun hevoset laukkasivat nurmella, eli sisaradalla.

Alun lahdoissa juoksevat yleensa 3-vuotiaat ja vanhemmat hevoset, jotka ovat myytavana kisan jalkeen. Nama hevoset lahtevat omaan traileriin 22,500-25,000 dollarilla.
Toisen lahdon hevoset esittelyssa:
esittely

Esittelyn jalkeen radalle tuodaan lahtokarsinat:
lahtokarsinat

(Missasin lahdon, laitan kuvan jos kaverin kamerassa oisi otos.)

Maalilinjalla:
maalilinjalla

Viides lahto juostiin nurmella:
vauhtia 3

Kuudes lahto, 2-vuotiaiden hevosten lahto, esittelyssa:
kaksivuotiaiden lahdon esittely

Jokaisella hevosella on esittelyissa apuratsukko, joka huolehtii sen saamisesta lahtokarsinaan. (Voi olla joku muukin syy, mene tieda.) Vahan siis niinkuin heppakaveri ;)
ratsukko ja apuratsukko

Kaksivuotiaat loppusuoralla:
kaksivuotiaat loppusuoralla

Tuloksista mulla ei kylla ole hajua, mutta hauska oli olla, aurinkoa saatiin paljon. Kauempaa en oisi jaksanut olla, vaikka isoin lahto (300 000 dollaria) oli tunnin paasta viimeisesta lahdosta, jonka naimme. Jalat oli muusia, mutta tanne on paastava viela uudelleen! Harmi, etta kausi loppuu jo 7.9. Ehka taytyy tulla joku arkipaiva katselemaan kisoja :)

No comments: