Nakojaan en paase tanaan koneelta pois ollenkaan ;)

Raitasukista tassa parempia kuvia:
raitasukat 3
raitasukat 2

Tuo tumma raita keskella on meidan ikkunassa olevan ruudukon raita, sita en saanut pois :)

Ja lupasin lisaa kuvia sammakoista. Tama veitikka on elava sellainen, merkiltaan afrikkalainen kaapiosammakko. Tama on jarjestyksessaan toinen tassa huushollissa, ensimmainen haettiin viikko sitten torstaina ja kuopattiin perjantaina. Syyna vaara vesi. Lemmikkikaupassa kertoivat, etta hanavesi pitaisi kayda sammakolle, mutta siina oli ilmeisesti liikaa raskasmetalleja ja klooria sille ensimmaiselle, joten aamulla se loytyi uimasta selkaa. No, uusi reissu lemmikkikauppaan, ja kalavastaavan puheille. Lahdevetta altaaseen ja vedenhoitoaine (eri kuin ensin) peraan. Sammakko on nyt ollut hengissa vajaan viikon, saa nahda miten sille kay.
Pari kuvaa sammakosta (klikkaa isommaksi):
sammakko 2sammakko 1

En voinut ottaa useampia kuvia, kun salamavalo naytti ottavan Sammiaista (Karvajalan keksima nimi) kupoliin. Se on muutenkin helposti arsyyntyva kaveri, eras suurimmista harminaiheista on se, kun pohjan kivet ovat liian isoja, eika niiden valiin paase kaivautumaan. Kivet on kylla tarkoituksella liian isoja, ettei Sammiainen kaivaudu ja huku sinne niiden alle. Sammakko kay nimittain pinnassa hengittamassa ja pinkaisee sitten samantien pohjaan. Toistaiseksi sammakon tekniikka on ollut uida alaspain niin kovaa kuin ikina rapyloista lahtee, ja puskea paa edella kivia pain. Tekniikka ei ole tuottanut tulosta, sammakko paatyy vain uimaan kivea pain takajalat taivasta kohti. Lopulta se turhautuu ja menee kyyhottamaan kiven paalle.

Sammiaisen kaverina samassa (liian pienessa, tiedetaan) pontossa elaa myos kalanen:
kala 1

Merkki on taistelukala (myos Bettana tunnetaan), vari tummanturkoosi, pituutta seitsemisen senttia. (Sammiainen on vain parisenttinen.) Vonkale on nirso, ei ole viela syonyt, mutta eikohan routa porsaan jne :) Naiden veikkojen kanssa on myos 1 kpl onnenbambuja, joka ainakin nayttaa voivan hyvin. Kalanen muuten kiusaa Sammiaista, se ui sen perassa, jos Sammiaisparka erehtyy uimaan pintaan (mika sen on pakko, etta saa happea). Kala jahtaa Sammiaista niin kauan, etta se ehtii pohjaan, sitten se saa olla rauhassa.

Sammiainen saa kaverin ehka tammikuun lopulla, mutta viela sita ei voi hankkia, kun allas on niin uusi. Allas pitais myos paivittaa isompaan, haaveissa siintaa iso merivesiakva, mutta sen laittaminen on kallista, ja maanjaristyksen sattuessa ei ole kiva jos puolikin kuutiota vetta loytyy peittamassa olohuoneen kokolattiamattoa.Suomessa mulla oli makeavesiakva, en tieda mika sen kohtalo nyt on, kun se jai vanhemmille. Siella asui yksi valkokirjava lehtikala (ihana, ihana kala), 6 kpl kiilakylkia, 5 miljoonakalaa (huntupyrstoja), pari albiinomonnia ja 1 iso partamonni. Aika paljon tavaraa 84 litran akvaan, mutta hyvin ne nayttivat parjaavan.

Tama akvoista talla eraa, nyt pistelemaan :)

2 comments:

derea said...

Kiva sammakko :)

Mun yhdellä kaverilla oli toosi iso akvaario, en kyllä tiedä montako litraa. No se kerran yhtäkkiä halkesi :O Tuli kivat vesivahingot...

Tuulia said...

derea: en ole kylla kuullut etta kellaan olis haljennut! Omassa akvassa (Suomessa siis) oli valmistajan takuu, eli jos se hajoaa, ne joutuu korvaamaan vahingot. No, lasiahan ne on, voihan ne menna rikki. :)

Silti niita on niin lysti kattella, etta saatava on, vaikka kaviskin vahinko. Ja vakuutuksethan on sita varten etta ne korvaa :)