Kuvareportaasi elaintarhasta / Pictures of our day in the zoo

Olipa lystia. Nyt on paa pyoralla raittiista ilmasta ja lannanhajusta. Paljon oli nahtavaa ja koettavaa. Tassa joitakin otoksia keikalta. (Vapise, Attenborough.) Kilkkaa isommaksi.

Had a lot of fun, now I'm exhausted of all the fresh air :) Saw a lot, here's some pics of our day. Enjoy! (Click to enlarge.)

gorilla

"Mina istun nyt kiven takana." (Vuorigorilla, Gorilla gorilla beringei. Kuvassa oleva yksilo ei ole ns. silverback eli hopeaselka eli lauman johtajauros, siita en saanut hyvaa otosta.)

This is the Mountain Gorilla (Gorilla gorilla beringei), though this one is not the silverback male. He was hiding and I couldn't get a good picture of him.

flamingoja

Flamingoja. Flamingot kuuluvat Phoenicopteridae-heimoon, joita on viitta eri lajia. Naiden lajia en tieda.

Flamingos. The five existing species of flamingos constitute the family Phoenicopteridae, I'm not sure which species these are.

efelantteja

"Se on olifantti!" No, melkein. Yksi uros- ja kaksi naaraspuolista intiannorsua (Elephas maximus indicus).

"Look, it's an oliphaunt!" Well, almost. One male and two female Indian Elephants (Elephas maximus indicus).

seeprat

Savannin erotuomarit, seeprat (Equus grevyi?).

The referee of the plains, the zebra (Equus grevyi?).

leijona

Ja edellisia poskeensa pistelee tama veikka. Kuvassa leijonauros (Panthera leo). On muuten iso kissa. Ei olisi pimealla kujalla kiva sita kohdata. Mutta komea on.

And the hunter of the plains, the African Lion (Panthera leo). A big, big cat he is. And beautiful, too.

Edit: Lupasin kommenteissa laittaa kuvia San Diego Zoon pandoista. Tassa on pari kuvaa, poikanen makasi puussa niin hankalasti ettei siita saanut hyvia kuvia. Emo sen sijaan liikahti joka kerta kun yritin ottaa siita kuvaa, joten kuva emosta on vahan outo.

Edit: I promised to dig out some old photos of the pandas in SD Zoo. Here's a couple. These are not very good for the cub was in an odd position taking a nap in the tree, and his mom was moving out and about her business all the time and I couldn't get a better shot of her.

panda puussa panda maassa


11 comments:

Anonymous said...

Luin jostain, että teidän eläintarha olisi niitä harvoja jossa on kiinalainen panda. Olenko oikeassa?

mina hanse said...

Eläintarhassa villiintyy ottamaan kuvia... Puolet Berliinin matkan kuvistani on jostakin syystä eläimistä :D

Nätti keiju tuolla alempana!

Tuulia said...

Juu, pitaa paikkansa. Mie kavin tanaan San Diego Wild Animal Parkissa, joka sijaitsee meista hieman pohjoiseen. Pandat asuvat San Diego Zoossa, joka on kuuluisampi ja elaintarhamaisempi. Wild Animal Park on puistomainen keskus, jossa tehdaan paljon elainsuojelu- ja kannanrakennustyota muun muassa valkokuonosarvikuonojen (en ole varma termista, maailman yksi uhanalaisimpia lajeja, tarhoissa elaa n. tusina yksiloa) kanssa. Keskuksessa elaa n. 4000 elainta, joista iso osa savannialueella, jossa eri lajit laiduntavat keskenaan. Seeprat olivat esimerkiksi samalla, isolla alueella sarvikuonojen, kirahvien, puhvelien ja erilaisten gasellien kanssa.

San Diego Zoo on Wild Animal Parkin sisarkeskus, ja "oikea" elaintarha. Siella elaimet siis asuvat kukin omassa hakissaan tai alueessaan. San Diego Zoo on valtava alue, josta me naimme vajaat puolet 4 tunnin kavelyn jalkeen. Zoossa asuu talla hetkella 4 jattipandaa (Giant Panda), ja tarhassa on syntynyt ainakin kaksi pienokaista. Toinen pandavauva (Su Lin) syntyi viime elokuussa ja sen syntyma oli iso uutisjuttu taalla. San Diego on ylpea pandoistaan, ja niita hoidetaan rakkaudella. Ei turhaan kiinalaiset ole lainaan pandojaan antaneet :) Pandat on vetonaula, ja on hyvaa tuuria jos ne paasee nakemaan, silla ne eivat ole yleison nahtavissa joka paiva, eivatka koko paivaa. Odotimme aiemman pandavauvan (Mei Sheng, syntynyt elokuussa 2003) nakemiseen tunnin. Koitan kaivaa koneelta kuvia Mei Shengista ja laittaa nakosille.

Pandoilla on oma webbikamera: http://www.sandiegozoo.org/zoo/ex_panda_station.html
Ja San Diego Zoon ja Wild Animal Parkin blogeihin paasee taalta: http://www.sandiegozoo.org/zoo/ex_panda_station.html

Ziina said...

Vähän erilaisia kuvia kuin Korkeasaaresta saa, siellä kaikki ötökät ovat aina nukkumassa ja vain hännän ja korvat saattaa nähdä:)

Tuulia said...

ziina: juu, tuolla wild animal parkissa menee semmoinen tunnin juna-ajelu ympari sita savannialuetta, eli mitaan elaimia ei nae kauhean lahelta, mutta nakeekin sitten paljon enemman. Ja elaimet ovat siella keskenaan (siis saaliselaimet toki erillaan petoelaimista) joten siella naki kirahvit ja puhvelit keskenaan vierekkain, siis vahan luonnollisemmin kuin pikkukarsinoissaan :)

mina_han_se: samaa mielta, mie tykkaan elaimista, ja vaikka elaintarhat onkin vahan karseita, siella tulee otettua paljon kuvia joka kerta :) Suomessa vaijyin aina pieteetilla kaikki Avarat Luonnot, taalla ei samantasoisia ohjelmia ole :(

Emma said...

Nyt oon kade. Mä oon aina halunnu käydä tuolla San Diegossa.

Avaran luonnon ohjelmia näkyy aika paljon Animal Planet-kanavalla (siis jos se näkyy) tai oikeastaan se on toisin päin...

Tuulia said...

emma: teretulemas vaan, taalla on paljon nahtavaa ja koettavaa :) Meilla ei ole telkkaria, kun se on liian kallista siihen nahden mita sielta tulee, eika ole aikaakaan vaijya sita. Meilla nakyi aiemmin Animal Planet ja National Geographic Channel, mutta se laadukkaitten elain- ja luonto-ohjelmien tarjonta on tosi vahaista verrattuna siihen miten paljon sielta tulee kaikkea turhaa. Onneksi DVD:lla saa noita hienoja elainohjelmasarjoja, joita voi sitten katsella monesti uudelleen :)

AnneV said...

BBC:llä on meneillään (taas) uusi sarja, jossa herra Attenborough häärää ympäri maailmaa. Tää Planet Earth kyllä täytyy ostaa, kunhan ilmestyy ree-vee-reellä: http://www.bbc.co.uk/nature/animals/planetearth/

Anonymous said...

Suloisia otuksia olet päässyt bongailemaan :D

Emma said...

Nuo DVD:t on kyllä mahtava keksintö, vaikka toistaiseksi olen tyytynyt niitä vain kuolamaan kaupassa.

Anonymous said...

Mexico Cityn eläintarhassa on iso katras jättiläispandoja. on kyllä tosi ihq:a kun kolme naperoa möngertää pitkin kiipeilytelineitä sanon mä:).