Kaikkea muuta kuin neulomista / Anything but knitting

Karviksen sinisten sukkien jälkeen iski se klassinen tyhjiö: mitä sitten neulois? Mun ei edes sais juuri neuloa, että saisin kaikki noi luvatut ja aiotut lahjat ja muut tehtyä, mutta yksinkertaisesti mun kädet ei kestä kovin montaa päivää pistelyitä putkeen. Mikä oiva tilaisuus siis värjätä ja keriä lankaa.
lila vyyhti
After finishing Mr HairyFeet's blue socks I was hit with the familiar feeling: "now what?" I'm looking for the next project, although I shouldn't even be knitting at all to be able to finish all the promised and intended gifts and stuff in time. What a perfect opportunity to dye some yarn, then.

Tämä vyyhti on Knitpicksin perulaista villaa, karkeasti seiskaveikan luokkaa paksuudeltaan. Värit on ihan vaan Grapea, Berry Blueta ja Tropical Punchia Kool-Aidin oivista väreistä. Näitä sekoittelin, värjäsin ensin pohjan kahdella värillä ja käytin sitten pilkullisen vyyhtipuuron mikrossa. Kerrassaan soma vyyhti. Vähän pelkäsin, että tästä ois tullut kuivuttuaan koiranoksennuksen väristä, mutta ei, tästä taisi tulla Viimavaarojen Kanervikko. Keski-Maan taattua värimaailmaa siis. Ne sukkavaihtosukat meinasin jo nimetä Lehdiksi Entinojassa. Minusta on kivempi, kun langalla on joku nimi. Kuulostaa persoonallisemmalta kuin "vyyhti 38". Ja taiteellisemmalta. Ei sillä että oisin itse mikään taiteilija, mutta sillai voi vaikuttaa viksummalta ja fiinimmältä kuin onkaan.

Ja tuosta langasta ei sitten tule sukkia. Se haluaa huiviksi. Tulee varmaan ihan soma.

This hank is Knitpicks's Peruvial wool, dyed with Grape, Berry Blue and Tropical Punch Kool-Aid. I dyed the base in two parts and then finished it in microwave oven. I really like this. I was a bit afraid it might turn out to be Dog Vomit color when dry, but no, I think I'll call this The Heathers of Weather Hills. Yes, I got the inspiration from Middle-Earth. I also thought of naming my Sockapalooza socks The Leaves in Entwash. I like it when yarn has a name, sounds more personal than "hank no 38". And more artistic. Not that I'd be an artist of any kind, but I think it sounds nice.

And this yarn will be.... Nope, no socks. It wants to be a scarf. I think it'll be pretty.

Ja mun kerät alkaa näyttään vaan kauniimmilta:
merinokerä
And my balls are getting prettier every day! (Now, if this wasn't a knitting blog, that particular sentence would be very, very disturbing, to say the least...)

Tässä eilisen taistelupari. Mallitilkku on kesken, mutta näyttäisi, että tiheys on noin luokkaa 45 s ja 60 krs / 10 cm. Että polvisukkien aloitukseen tulisi pauttiarallaa 160 s. Jee.

This is the ball I wound last night. I haven't finished the swatch but it seems the gauge should be roughly 45 s and 60 r / 4". I'd have to cast on roughly 160 s for my knee-length vintage socks, then. Yay.

8 comments:

Anonymous said...

Onneksi laitoit tuon lauseen sulkuihin kuvan alla olevan tekstin jälkeen, nimittäin just se tuli mieleen kirjaimellisesti mitä kirjoitit :).

Makepeace75 said...

Jösses, on siinä silmukkaa per sukka! :D

Tuulia said...

karoliina: miekin hoksasin sen just ennen "publish"-napin painamista. Huh sentään. Tai sitten mulla on vaan likanen mieli. :D

MP: juu, termi "ikuisuusprojekti" saa ihan uusia merkityksiä meidän taloudessa. ;))

Anonymous said...

Hei vaan!

Minä kommentoin vähän viiveellä tätä sun blogia, kun usein menee monta päivää etten ehdi lukea. Kaikkea ihanaa olet saanut taas aikaiseksi (sukkia, pusero, pistelyitä,...). Mulle paras idea kopioitavaksi oli ne silmukkamerkit. Nyt tiedän, mitä lähetän Suomeen äitienpäivälahjaksi. Mullakin kun on noita Swarovskeja, ja vähän muitakin helmiä, tullut ostettua ;).

Mitä muuten kuuluu sun Unikko-takille? En ole huomannut siitä mitään mainintaa pitkiin aikoihin.

Tämä viikko on jo melkein mennyt ja menoa on piisannut. En taida ehtiä missään välissä livenä katsomaan sun aikaansaannoksia. Lauantaina tulee vieraita 1,5 viikoksi, joten menoa on tiedossa. Voipi olla, että ehdin käymään vasta vieraiden lähdettyä.

Jokos on rekipeiton toteutus suunnitelmissa?

T: SM melkein naapurista

Tuulia said...

SM: Jaahas, jaahas, mietinkin että mihinkäs olet kadonnut :) rekipeittoon etsin sopivaa kangasta, se voi löytyä vasta Suomesta. Teen sen jahka siis kangas on. Unikkotakeista ei nyt puhuta. Tavoite ois että se ois ennen Suomen matkaa valmis. Todellisuus voi kummiskin olla toinen :) Noihin silmukkamerkkeihin muuten on paras toi lukkosysteemi, ei ole estetiikan riemuvoitto mutta toimii oikein mainiosti. Ja Swarowskit on täällä kummiskin halvempia kuin Suomessa. Tsemppiä vieraiden kans, ja teretulemas kahville kun palaatte arkeen :)

Anonymous said...

Voi sinua pientä, mihin urakkaan olet ryhtymässä... 160 s sukan varteen!? Mie en pystyis tuohon kuuna kullan valkeana ;-)

Olet kyllä aika epeli jos ne tikutat valmiiksi, ansaitsisit moisesta suorituksesta kyllä neulojan kunniakirjan tai jotain. Onnea matkaan, kannustusjoukot täällä jo virittelevat plakaattejaan :D

Anonymous said...

Niinku oikeesti??? 160 silmukan sukat?? *tähän liuta hämmästystä ja siunailua kuvaavia sanoja* Onnea ja menestystä hul...vattomalle projektille ;)

Anonymous said...

Kauniilla langoilla pitää olla kauniit ja persoonalliset nimet. Odotan mielenkiinnolla minkä nimisiä lankoja sinun väripadoista vielä nouseekaan.
kk