Voi onnea! / Bliss!

Eilen odotteli laatikossa aivan mielettömän upea yllätys. Saatteena oli "Päivän piristystä!" ja sitä tämä tosiaan oli:
TIKN 1
Yesterday I went to the mailbox and found an amazing surprise. The sender wished my day to be a bit brighter, and it truly was!

Kirja on siis Anita Gunnarsin Tee Itse Kauniit Neuleet, ja se on pullollaan ihania skandinaavisia malleja. Mukana on kirjoneulelapasia, -sukkia, pipoja, lovikkalapaset. Ja pisteenä i:n päälle, monta aivan mielettömän upeata tvåändstickning-mallia (eli kahdella langalla neulottavia neuleita). Näistä mie haluan tehdä kaikki!

The book is Anita Gunnars's Tee Itse Kauniit Neuleet (roughly tr. Knit Beautiful Garments), and it's filled with pretty Scandinavian designs. There are several Fair Isle mittens, caps, socks, and lovikka mittens (mittens knitted with very thick wool and the cuff embroidered). And on top of it all, there are several amazing twined knitting patterns. I want to knit them all!

TIKN 2

TIKN 3

TIKN 4

Nuo sormikkaat kyllä saatan heti puikoille kun vähän puikkoja vapautuu aiemmista projekteista. :)

Those gloves I have to knit as soon as I have free needles :)

Kiitos, Topperi, aivan mielettömän upeasta yllätyksestä! Mulla on kutina, että Topperilla oli muistissa seikkailuni kahdella langalla neulomisen kanssa, ehdoteltiinhan tuota kirjaa siellä kommenteissakin. Vielä kerran kiitokset, et tiedäkään miten onnelliseksi tulin tästä!

Thank you, Topperi, so much for this amazing surprise! I think she remembered my experiences with the technique, this book was recommended in the comments. Once more, thank you so, so much, you have no idea how happy you made me!

Bonuksena laitan yhden oman valmiin jutun:
saksimerkki
As a bonus, one finished project on my part :)

Tein tommoisen päheen pikkumerkin Sunrise Circleä varten, kun löysin nappilaatikosta tuommoisen koristenapin :) Tuolla ei mittaa ole kuin pari senttiä, ja kun se ei ole suoraan renkaassa kiinni, vaan siinä on sellainen hopeatikku ja tuo lasikuituhelmi (tms), niin se heilahtelee mukavasti neuleessa eikä törrötä suorana ja tiellä. Oikein mainio merkki, taidanpa tehdä tälle kaverinkin.

I made this small marker for Sunrise Circle Jacket, when I found this pretty embellishment button in my button box. This is only about an inch long, and very handy, when I attached it not directly onto the ring but to a silver stem (with the fiber optic bead) and that to the ring. I think I might make another one, I have a few of these scissor buttons.

Sunrisestä on valmiina nyt toinen hiha, ja vähän etukappaletta. Se etukappale tuntuu edistyvän ihan mielettömän hitaasti, mutta toisaalta kun se on tehty, villatakista on valmiina kaksi kappaletta viidestä. Hemmottelin itseäni kangaskauppareissulla, kun perjantaina vastusti sen koltun kanssa niin kovin, ja ostin (kun sattumalta osuin siihen paikalle eikä ne kalliitkaan olleet) neljän millin pyöröt. On helpompi neuloa kun etukappaleessa on ne lisäykset ja pitkien puikkojen kapasiteetti ei riittänyt enää.

I've knitted the first sleeve and a bit of the first front of the SCJ. The front is painfully slow to knit, but when it is finished, I'm done with two fifths of the jacket. I pampered myself at Joann on Friday when I hit that rough patch with the top, and bought myself a size 6 circular. The front has so many stitches that my straight single pointed ones could not handle it anymore.

Noista puikoista vielä sen verran, että tasan neljä millimetriä tuntui olevan kovin vaikea koko löytää (mulle sattuu aina justiinsa nää). Etsin bambuisia, mutta se valmistaja, mitä täällä oikeastaan eniten myydään (eli Clover/Takumi), tekee kokoa 5, joka on 3,75 mm ja kokoa 6, joka on 4,25 mm. Jostain syystä niiden seiska on 4,5 mm. Muovisista ei löytynyt kuin koivuhalkoja, eli vesiperä sielläkin. Metallisista puikoista tiesin, että vähän kauempana on kauppa, josta voisi löytyä tuo ilmeisen eurooppalainen koko, mutten viitsinyt lähteä sinne ajamaan. Sattumalta perjantaina käteen osui Susan Bates-puikko, joka on kokoa 6 / 4 mm. Eli eri valmistajilla voi olla neljännesmillin heitto noissa kokojutuissa (miten 'koko' taipuu monikon inessiivissä?). Mitä tästä opimme? Puikkomittari on ylen kätevä. Mutta nyt mulla on se neljämillinen pyörö :)

I had a bit of trouble finding that size 6 (4 mm) needle. Clover makes size 6 bamboo but it's 4,25 mm (there is a quarter of a millimeter's difference, and it can be a big difference). And the plastic ones, there were nothing but logs there, so I had to go for the metallic ones. When I wasn't even looking for them, I found Susan Bates circular in size 6, which happens to be 4 mm. :) Funny how there can be same size markings and still different sizes between two different manufacturers.

Sunriseen tilasin muuten vähän lankaa lisää. Ja jälleen yksi menestystarina noin KnitPicksin asiakaspalvelun kannalta. Soitin sinne, ja sanoin, että kun sitä Wool of the Andesia tarttis viel kolme kerää samasta värierästä kuin ne aiemmat, että löytyiskö. Löytyi, oikein erikseen tarkistivat ja panivat ne jemmaan, että saan samaa erää. Ne tuli eilen, joten nyt saan rauhassa puikotella ilman pelkoa, että lanka loppuu kesken.

I ordered some more yarn for SCJ. And it was another success story, for KnitPicks customer
service. I called and said I needed Wool of the Andes in Blue Bonnet and in a certain dye lot, and they checked it and they still had it and they made sure I got three more balls in that same dye lot that I got a few weeks back. Now I can knit the whole thing and not worry about running out of yarn.

Muutenkin olen KP:n touhuun ollut enemmän kuin tyytyväinen. Yksi 2,25-millinen sukkis meni poikki, yhdellä soitolla sain uuden viiden puikon setin tilalle. 3,25-millinen pyörö (Addi vielä!) napsahti poikki joku aika sitten, sähköpostilla kysely ja uusi puikko tilalle. (Puikko oli ostettu viime syksynä jo.) Ensin tuli väärää kokoa, josta huomautettiin, ja ne lähettivät uuden, oikeaa kokoa. Eivätkä edes pyytäneet palauttamaan sitä väärän kokoista! Aivan loistavaa toimintaa. Tämmöisestä palvelusta tulee aina hyvä mieli :) (Ei ollut maksettu mainos. :D)

I have been so happy with KP otherwise, too. One of my size 1 bamboo DPN's split in two, and after one phone call I got a new set of DPN's for free. Also, one size 3 Addi circular broke, and with an email request they sent another one for free. The needle they sent first was of the wrong size, so they sent me another one, of the right size, and never even requested the wrong size needle back. I really appreciate their service, it always makes me happy :) (No, I wasn't paid to write this. :D)

PS. Melkein 50 000 kävijää. Pitäskö meidän arpoa jotain?


PS. Almost 50 000 visitors have been here. Should we have a lottery? Leave a comment to enter :)

Edit: Siivosin palkkia viksumpaan kuosiin.


Edit: Added some links.

41 comments:

Stricker said...

Ai kun oli ihana yllätys ja silmukkamerkki on loistava! Juuri tuollaista palvelua on kiva saada, eikä varmasti kaada liikettä konkkaan, mutta saa paljon suullista kehua ja mainosta ja täten uusia asiakkaita. Mäkin olen saanut katkenneiden tilalle uusia ilman nokankoputusta. Ja joo, arvotaan vaan, aina mukana :-)

Anonymous said...

Joo, arvontaan!! :)

zeska said...

Joo, arvotaan, arpominen on aina kivaa :)! Ja lääh kaikkia maailman lankoja, knitpicksiä sun muuta, mistä vaan löytyisi aika neuloa ne kaikki?

Santra said...

Arpoa kannattaa aina :) ja osallistuakin....

Anonymous said...

:D Se onnistui :)

Anonymous said...

Ihana tuo pikkumerkki jonka olet loistavasti ideoinut ja toteuttanut!

Tuulia said...

topperi: no onnistui todellakin. Yllätit ihan totaalisesti! Mieletön juttu, kiitos vielä ihan hirveästi! :)

Anonymous said...

49682 numerolla mukana. Ihanaa lukea vähän kauempaa tapahtumista :-)

joko said...

mulla oli tuo kirja talvella lainassa kirjastosta ja siinä tosiaan on paljon kivan näköisiä ohjeita. lähinnä kirjoneuleita kattelin mutta tvåändstickningiä olisi kyllä mielenkiintoista joskus kokeilla.

derea said...

Hipii arvontaan mukaan :D Mäkin lainasin joku aika sitten ton, mutta vaikka se tuplaneulos kiinnosti, en mä jaksanut kokeilla :D Taidan olla turhan laiska tollaseen jokasilmukan kieputukseen yms... Sulle näyttää tulevan noita kirjoja kuin sieniä sateella :D

Lappis said...

Lääh, aina kun sinä edes mainitset KnitPicksin, kuola valuu täällä...

Villasatu said...

Jes, arvonta! Aina mukana (viimeksi osallistuin puilla lämmitettävän kylpytynnyrin arvontaan, se olis aika ihana takapihalla...)

Makepeace75 said...

Jee, arvonnat on påp! :o) (49715) Hieno ylläri Topperilta ja uusi saksimerkki on tooosi lutunen. :o)

Anonymous said...

Totta kai pitää arpoa, sitä vartenhan tuo laskuri tuolla nököttää. Mitä muuta virkaa sillä muka olisi?

=)

049725

Anonymous said...

Arvonnat piristää päivää, joten eikun arpomaan ja minä haluan
tietysti olla mukana!

Anonymous said...

Mä olin kävijä 49735 ja kannatan myös arvontaa!

Anonymous said...

Jo vain, arvonta, arvonta - ja mukana ollaan :).
Hyvännäköinen kirja muuten tuossa ed. postauksessakin.

Tiina said...

Ar-von-ta! Ar-von-ta! Kansa vaatii lankaa ja sirkushuveja! (Vaik emmie mittää kuiteskaa voittas)

Anonymous said...

Arvostan arvontatoimintaa ja kannatan sitä aina mennentullen ja ohikulkeissain. Gunnarsin kirjassa on anopin hämmästyttämissukat sivulla 42 (=mokkasiinit). Anoppini vietti erään jouluaaton ihmetellen, miten kummassa miniänsä on tehnyt sukan kantapäähän tumpun kärjen ;o)

nimim. rovva nro 49750 alias Tikkuakka
http://tikkuakka.vuodatus.net/

P.S. Onnittelut hurjasta kävijämäärästä!

Anonymous said...

Ainahan arpajaiset on kivvoi!!!

Anonymous said...

Luulin jo jättäneeni kommentin mutta en ilmeisesti jättänytkään... Tottahan toki arvontaan osallistun ja onnittelut myös huikeasta kävijämäärästä!

-miu- said...

Tottakai kannattaa viettää arpajaisia!

Anonymous said...

Onnittelut kirjasta! Munkin pitää joskus hankkia tuo kirja, vaikuttaa hyvälle. Toisaalta mulla on jo mielessä tuhat ja yksi muutakin neulekirjaa, jotka haluan :D Niin ja kuulinko sanan arvonta? ;)

kuka lie said...

49793 on sitä mieltä, että tietenkin kannattaa arpajaiset pitää.
Ens viikolla arpajaisvuorossa toimunpipo..."vähän" vain vaatimattomalla kävijämäärällä.. =o)

Toi kirja on muuten kerrassaan mainio!

Anonymous said...

Kai sun blogissa nyt kävijöitä riittää, mitäs sitä ihmettelemään:)

Anonymous said...

Arpa nro 49817 lunastettu :D

Tikrunmami said...

Hauska silmukkamerkki :-). Miekin pähkäilin tuota "joustavampaa" silmukkamerkkiä "tököttimiin" kyllästyneenä, varmasti käytössä mukavampi, en vain ole vielä törmännyt sopivaan "puikkorinkulaan".

Ja arvonnassa mukana :-)

Anonymous said...

49852 mukana ollaan!

Anonymous said...

Kiitti kun laitoit sen linkin kantapäästä tuonne helminallen blogiin. Oli jotenkin mennyt multa ohi. Pitää kokeilla heti kun saan huivi projektit loppuun.

Niin ja arvontaan haluun kans.
seija.puusaari@evl.fi

Carita said...

49848 näyttää laskuri, siis mukana ollaan :)
Ja aivan söötti tuo pikkumerkki...

Anonymous said...

Moiks! Kiitos kantapäälinkistä ja hyvästä ja selkeästä ohjeesta. Multa on se kyllä mennyt ohi, ja me tehdään se vähän eri tavalla, mut ihanaa kun joku jaksaa ja viittii tehdä noin selkeitä ohjeita.

Saanks mää toisenkin arpalipun? :D
Oot sää suosittu, mut mikäs ihme se.

Anonymous said...

Jos ne arpajaiset sattuu kohdalle, niin mukaan vääntäytyy myös hän ;))

muoriska said...

Apua, ei saa mainostaa nettilankaliikkeitä... ne on niin..

muoriska, ja maaseutu

Anonymous said...

Täällä arpa nro 49921!
Onnittelut huikeasta laskurinlukemasta! :)

Hanna said...

49969 on minun numeroni. Mukana ollaan !!

Anonymous said...

49991 näyttää laskuri.

Anonymous said...

Minä kans haluan mukaan ja laskurissa komeat 50 009. Onpahan hieno tuo 50 000 ylitys!

iso gnu said...

Hei,

taas rupeaa tekemään mieli kirjoja lisää! Mihin ne laitan? Ystäväni ovat sitä mieltä että että niin hullun täynnä olevia kirjahyllyjä (monikko!) ei ole muilla.Olen joskus miettinyt olenko sukua hamsterille-kirjoja, lankoja, kortteja, astioita, lautasliinoja jne.Uhoavan Gnun laukkujen määrää en ehkä voita.
Jos tulee arpajaiset, niin tottahan toki mukana....

tinna said...

olen mukana jos vielä ehtii :)

Anonymous said...

jos vain mukaan mahtuu, niin mukaan tahtoo hän. voi kun mullekin joku joskus laittais kirjaylläreitä. oon aina miehelle sanomas kun on lahjoista kyse, että lankaa ja kirjoja ja lankaa ja kirjoja ja , vielä ei ole kertaakaan tärpännyt, kenties puhettani ei ymmärretä.

k2o said...

Jos vielä voi tulla, niin minä kanssa :)