Takakappaleen uusi olemus. Viisi nöttöstä, 549 grammaa. Riittoisa lanka :)
takakappale
Eikö ole hienosti tarkennettu takimmaiseen nöttöseen? Taidekuva, selkeästi.

"Taiteella" jatketaan: tän kuvan nimesin ihan piruuttani Taiteilija työssään koska tää on kaikkea muuta kun just sitä. Voisi olla nimeltään myös Luova kaaos. Tässä siis se nurkkaus, jossa neuleet syntyy - eli Ekeskogin mutka. Ei ole Ektorp se sohva (kuten aiemmin ehkä annettiin ymmärtää), on Ekeskog. Jollei Ikeaa olisi, oisin aivan hukassa. Myös petroolinvärinen täyssilkkinen tyynynpäällinen on Ikeasta.
taiteilija työssään
Kuten näkyy, neuleen syntymiseen tarvitaan kynä, kumi, kirja, yksi aikakauslehti, rutosti ruutupaperia (10 ruutua/tuuma on oikein hyvä luonnosruudukon koko), tietokoneprinttejä joita voi muokata käsin, kori, jossa jo valmistuneet kappaleet, lankakerät, mittanauha (ja Chibi ja silmukkamerkit) odottelevat - ja liimalappuja. Lisäksi tarvitaan kahvimuki, vissylasi ja sakset, joista kaksi ensin mainittua ovat varikkokäynnillä ja jälkimmäiset Ekeskogin uumenissa vartomassa taiteilijan herkkää hipiää.
Näyttäkäähän muutkin neulenurkkanne :)

Ainiin, kaupunki on Seattle. Eli jos Karviksen reissu on onnistunut, paikka vaihtuu toisen rajan pintaan, mutta saman lätäkön laidalle. (Chicago on myrskyinen, muttei niin sateinen. Mutta tarpeeksi myrskyinen, jotta siellä voi joutua hankaluuksiin sään kanssa, jos lentää sitä kautta tälle mantereelle.) Seattlessa sataa tosi, tosi paljon - varsinkin tähän aikaan säätiedotus on aika monotoninen (jos kohta se on sitä tälläkin kolkalla). Niin, ja ne telkkarisarjat on Grey's Anatomy (joko Suomessa on näkynyt se jakso missä se likka neuloo villapaitaa 20 millin puikoilla?) ja Frasier. Lääkäri hänkin, vaik onkii kallonkutistaja. Muita sarjoja en yhtäkkiä hoksi, mitä Seattlesta ois tehty. Yhden leffan tiedän, nimeltään Firewall, ja siinä satoi koko ajan. On muuten aivan mainio raina: tähtinä Harrison Ford (jonka näköinen mein Karvis on, jos mein mutsilta kysyy) ja Paul Bettany (eli Da Vinci-koodin Silas).

Kahvinkeitin pulputtaa siihen lajiin, että villatakkiturnaus voi jatkua.

11 comments:

Anonymous said...

Älä unohda Sleepless in Seattlea! :) Uhh, Tom Hankseja kaupunki tulvillaan?

Makepeace75 said...

Tyrmäsit sitten takakappaleen kokonaan. :D Mää mitään neulenurkkia kehtaa esitellä, äitee sais slaagin, kun näkis mun esittelevän meidän sotkuja oikein intterneetissä. :DD

Tuulia said...

maijamirjami: ai himpura, niin onkin. En tykkää kyllä siitä leffasta ollenkaan, ja Tom Hanks-suosikitkin on aika vähissä. Forrest Gump on tietysti yksi (ja paljon, paljon parempi kun se kirja, mikä on harvinaista) ja Vihreä Maili.

MP: jep, lahtiin vaan! Mua häiritti ne hannunvaakunoiden liian pitkät välit, ja kun tän takin on nyt sit oltava just eikä melkeen, niin se koko takakappale meni sit teuraaks. No, onneks toi lanka on vikkelää tikuteltavaa :D

Oikeesti musta kyl tuntuu et mie vitkuttelen vissiin jotenki alitajuisesti tän parissa. Eilen on nimittäin tullut Suomesta kauhee läjä Tennesseetä sitä tilausproggista varten, ja ennen neulomista täällä vietetään värjäysfestareita oikeen isolla kädellä (ja hyvällä sykkeellä). Ei nyt nappais niin yhtään tehdä muille, ittelle vaan ;)

Anonymous said...

Joo, neulenurkkausta voin esitellä, kunhan saan ensin sinne jotain muuta kuin salaista neulottavaa - ah, mikä tekosyy alottaa jotain uutta :)

Anonymous said...

Voisin ottaa vaikka haasteen vastaan :)
Katsotaan josko saisin tänään kuvattua sotkunurkan jossa istun ja neulon, paljon vaatimattomammin tosin kun joku muu, mutta yritys on kova :)

muoriska said...

Yesss.. minähän arvasin.. käy muuten siiten tutustumassa siellä niihin rannikon saariin, muistaakseni siellä pitäisi olla luonnonpuisto.
Sinnikko mikä sinnikko, mihinkäs kissa karvoistaan pääsisi..
Oma neulonta nurkka.. jos jotain... mulla nurkkaa on 79m, jos vain lapset sallisi.. eli ei selkeetä neulontapaikkaa ole kehittynyt..

Anonymous said...

Ahaa, Seattle! Olen käynyt siellä kerran kisoissa ja tuntui ihan kuin olis kotiin tullut. Näytti ihan Suomelta.

Marsvin

Tuulia said...

villasukka: taas uus syy! loistavaa :))

tuitu: ei se määrä, se laatu :) odottelen kuvia ;)

muoriska: siinä on paljonkin nähtävää, lyhyen matkan päässä on Mt Rainierin ja Mt St Helensin luonnonpuistot (Helensin olen nähnytkin koneesta). Yellowstoneenkaan ei ole pitkä matka, ja jos rajan ylittää niin pikkasen koilliseen on aivan upea Vancouver Island. Ja jollen muista väärin niin Seattlesta lounaaseen on myös yksi iso puisto, jonka nimeä en nyt kyllä muista.. Me tykätään käydä nois puistoissa, ollaan täälläkin käyty sekä Anza-Borrego että Joshua Tree.

Ja eihän näistä tavoistaan mihinkään pääse.. :)

marsvin: olen miekin sen S-Tacoma-kentän kautta kulkenut. Karvis kävi työkeikalla muutama vuosi sitten ja tykkäsi kyllä. Lunta siellä ei tule, ainakaan ihan joka vuosi, mutta onhan siinä ne vuoret, jonne mennä lumen kans sohlaan jos tulee aivan karmee ikävä :)

Anonymous said...

Greyn anatomiasta alkaa tänään 2. kausi. Neulonut siinä ei vielä ole kukaan.

Tuulia said...

jaanal: köhöm.. se taiskin olla siinä kakkoskaudessa. En kerro syytä että miks, en halua paljastaa juonta. Ehkä sekotin sen siihen ykköskauteen kun se ykköskausi oli niin kauheen lyhyt, tai siis siinä oli niin vähän niitä jaksoja. Sori moka :D

Anonymous said...

Uh.. neulenurkkaus. Olen lupaillut itselleni muutosta saakka (öö.. siis heinäkuusta), että laittaisin lankani ja muut tarvikkeeni järjestykseen siitä muovipussikasasta makuuhuoneen nurkasta, missä ne nyt on. Pitäisiköhän sitä tällä viikolla ottaa itseään niskasta kiinni ja järjestäytyä. :)

Juu, ja kakkoskaudessahan sitä neulotaan Greyn Anatomiassa.