Tulipalo kanjonissa

Tänään sarjassamme "Elämää Kaliforniassa": ystävä soitti hiukan ennen kuutta illalla, ja kertoi että Penasquitos-kanjonissa palaa pensaikkoa. Menin partsille ja hurja savu näkyi sinnekin. Auton tankkauskeikalla ajelin huvikseni palopaikan ohi, ja otin muutamia kuvia näytiksi.

Jo moottoritiellä näky oli aika hurja:
tulipalo 4

Pensaita ja rutikuivaa ruohoa paloi laajalta alueelta. Tuuli painoi paloa ylemmäksi kanjonin reunaa kohti, jossa asutus alkaa. Tuli tuli ystävän raporttien mukaan noin 25 m päähän taloista, ja suurimmat liekit olivat talonkokoisia. Paloalueen vasen laita roihusi kun saavuin paikalle, mutta se saatiin pian sammutettua. Oikea laita paloi vielä pitkään.
tulipalo 3

Helikopterit nostivat vettä läheisestä tekojärvestä. Isommilla koneilla tuotiin sammutusjauhe Ramonan kaupungista.
tulipalo 2

tulipalo 1

Isompia kuvia Flickrissä. Ilmeisesti palon sammutustyöt jatkuvat yötä myöten, koska ruohikkopalot leviävät nopeasti. Maasto on kuivaa, viikkokausiin ei ole satanut ja lämpotilat ovat olleet kesäisiä. Tulipalot otetaan täällä vakavasti, ja syystä. Neljä vuotta sitten paloi valtavia alueita metsää ja nurmikoita, useita ihmisiä menetti henkensä ja isoja asuntoalueita paloi (näitä ei ole vieläkään kaikkia rakennettu uudelleen), vain koska eksynyt metsästäjä teki nuotion ja se ryöstäytyi käsistä.

Semmoista tänään.

3 comments:

Anonymous said...

Kiitos Tuulia kortista!

Oli harvinaisen mieltä piritstävä yllätys!

i.

Tiina said...

Hui! Onko palon syy selvinnyt?

Täällä sataa vettä..

Stricker said...

Onpa kurjaa nuo palot :-(. Meillä on kyllä sadellut aurinkohetkien väliin sen verran, ettei vaaraa ole ja epävakaisuus tulee kuulemma jatkumaankin jonkin verran. Saisi taas helteet tulla takaisin!

Tsemppiä muuttoon ja raivaamiseen! Meilläkin sama on ilmeisesti pian edessä, mutta kokemuksesta tiedän, että mun hävittäminen on yhtä tyhjän kanssa, vaikka kuinka yritän sitä tehdä :-(. Olen vaan armoton hamsteri ja mukamas mitään ei voi heittää pois tai laittaa kiertoon! Ja lankaa, kankaita ja askartelutarvikkeita on aivan liian paljon ja säilytystilat tulevat vain hankaloitumaan :-).

Kiitos käännösluvasta, palaan asiaan heti kun kerkiän ja saan käännöksen tehtyä! Nyt pitää mennä hoitamaan flunssaista pikkumiestä!