Colorplay / Väri-iloittelua

I must have told you this before, but I love colors. I love all of them! I don't have any colors that I hate, although some colors have a time and a place, if you will. Say, pastels, for example. Or bright, cheery, children's colors. But if the time and the place are correct, I do appreciate the entire range of the rainbow.

However, some colors are - sadly - something I cannot wear myself, without looking like an orange, overweight stewardess. Such a color is mustard yellow, one of the prettiest colors there is. Happily, Mr Hairyfeet can wear colors, such as yellow, orange and red, which I can't, and I must admit, I used the color as an excuse for this sweater. And I was happy to see Mr Hairyfeet liked it, too, although he dislikes knits in general. Says they're too itchy. (Men, bah!) He did like this one, which makes me all the more proud. Of him, and the sweater, too.

Olen varmaan kertonut tämän aikaisemminkin, mutta mie rakastan värejä. Kaikkia värejä! En oikeastaan edes inhoa mitään väriä. Minusta kaikilla väreillä on oma paikkansa, kaikki värit eivät käy joka tilanteeseen. Esimerkiksi pastellit, tai vaikkapa räimeänkirkkaat lastenvärit. Jos kuitenkin aika ja paikka ovat nappiin, jokainen väri on minusta kaunis.

On kuitenkin joitakin värejä (yleensä hyvin lämpimiä), jotka eivät sovi tämän naaman kanssa ollenkaan. Esimerkiksi oranssit ja keltaiset saavat näyttämään ylipainoiselta, yliruskettuneelta lentoemolta. Onneksi Luolamies Karvajalalle nämä värit sopivat todella kauniisti (ja Luolamies osaa myös pitää niitä). Värin sopivuutta käytin röyhkeästi tekosyynä tilata läjä tätä kaunista sinapinkeltaista lankaa, ja neulaisin Luolamiehelle villiksen. Ja onneksi Karvakinttu näytti ihan tykkäävän, vaikka yleensä vierastaa kaikkia neuleita. Kuulemma kutittavat. Mutta tämä näytti olevan mieleen, mistä syystä mie olen erityisen ylpeä sekä Karvajalasta että neuleesta.
sampo 1
I especially like the stitch pattern.

Erityisen viehättävä on mallineule, kaikessa yksinkertaisuudessaan.
sampo 2
Sampo
Design: My own.
Yarn: KnitPicks Telemark Lichen, some 15 balls.
Needles: 3.25mm, US #3.
Cast on: Aug 30th. Cast off: Sept 5rd.

EDIT:
Here's another picture of Sampo. I talked my DH into wearing it, and he did - for about 3 seconds for me to take pictures. Looks good on him, even if I say so myself. (I also changed the topic of the post. I knew I had an idea when I wrote the first one, but have no idea now what it might've been so we'll go with this..)

EDIT: Sain puhuttua Luolamiehen noin kolmen sekunnin kuvaussessioon iltapäivän auringossa. Näytti hyvältä päällä, vaikka näemmä Luolamiehen ravinto on ollut hyvää, ja sitä on ollut paljon. (Toisaalta kuvaaja itsekin on tainnut olla ruoka-aikaan kotona - myös jälkiruoka-aikaan.)
sampo 6


Another thing I have been meaning to learn is to design colorwork knitting. I envy true masters, such as Eunny, Lene, Ilu and several truly skilled artists (such as Fasset and Starmore), and I would very much like to try something they seem to pull out of their sleeves in no time. I might have too high hopes of myself, I know, but I can't help but say this first swatch might mark the beginning of an exciting and beautiful journey:

Yksi juttu, jonka olen jo kauan halunnut opetella, on suunnitella kirjoneuleita. Ihailen suuresti Eunnyn, Lenen, Ilun ja useiden muiden tosi taiteilijoiden (vaikkapa Fassetin ja Starmoren) kädenjälkeä, ja haluaisin kovasti pystyä punnertamaan stetsonin lierin alta jotakin samantyylistä väri-iloittelua. Kenties luulen liikoja itsestäni (taas), mutta en malta tätä mallitilkkua katsellessani toivovani, että tässä on jonkin jännittävän ja kivan seikkailun alku:
kirjoneuletta

19 comments:

Jaana said...

Niin kaunis neule! Väri, malli ja kuvioneule kaikki upeita. Sulta syntyy oikein neuleiden Kalevala-sarja:)

Anonymous said...

Onpas hieno neule, ei ole mikään ihme, että miehelle kelpaa! Kelpais varmaan omallenikin!

Marsvin

Anonymous said...

Heh, näytin neuletakkia miehelle ja kysyin, että kelpaiskos sulle tällainen, niin hää sanoi: "Kelpais! Puikot heilumaan vaan!" Että oliskos tästä tulossa ohjetta myös joskus? Ei ole kauheaa kiirettä kun ennen joulua ei kerkeä, mutta olis kiva kuitenkin ;D

Marsvin

Tuulia said...

Jaana: Juu, nimet on tietoisesti valittu. Sampo tästä tuli värin puolesta, minusta tuosta tulee lämmin kulta mieleen :) Ja tosiaan Kalevala-teema on valittu ajatellen syksyn Ullaa.

Marsvin: Ullaan tulee :)

Makepeace75 said...

Upea neuletakki, miehisen simppeli mallineule on hieno. :o) Ja kirjoneuleen alkukin näyttää sangen lupaavalta.

Marika said...

Neuletakki on todellakin yksinkertaisuudessaan kaunis ! Tuskin maltan odottaa uutta Ullaa !!! Myös kirjoneule näyttää mukavalta.

Agnes said...

The stitch pattern is very suitable for a man's cardi or sweater. Anything is better than knitting plain stocking stitch in a man's size! LOL!

Anonymous said...

UPEA! Mallineule on todella kaunis!

Brahdelt said...

That mustard yellow is really lovely, I agree, but I cannot wear that either. Glad you could put it to a good use. ^^
The piece of colourwork looks promising!

Anonymous said...

Sampo on komea! Kirjoneulekin näyttää tosi lupaavalta!

Anonymous said...

Kiitos kunniasta tulla mainituksi vähän hienossa seurassa! Ihan posket puhetuivat. Mutta: mä olen ehdottomasti sitä mieltä, että kirjoneuleiden värien suunnittelun salaisuus on siinä, että värejä pitää olla käsillä tarpeeksi. On eri asia, käytttääkö kaikkia tai mitä yhdistelee, mutta näkösällä ja saatavana on oltava paljon värejä, ainakin osa murrettuja ja välivärejä.

Siitä se sitten lähtee. Jos nimittäin on kaupassa miettinyt viiden kerän kanssa, että nämä sointuvat kivasti ja tämä on varmaan hyvä yhdistelmä, huomaakin neuloessaan, että ne yllättävät värit puuttuvat. Yhdistelmä on liian harmoninen.

No, tämä on siis vain mun ohje.

Tuo näyttää kyllä oikein lupaavalta, tuo alku, mielenkiinnolla odottelen...

ilu

Villasatu said...

hyvännäköinen tuo villatakki ja Karvis on ihan sutjakkaassa kunnossa :-)

kirsi said...

Kommentoin ensimmäistä kertaa, eli yleistän tämän koskemaan tätä päivää ja mennyttä - mielettömän upeita neuleita, ylisanat ovat vähän ikäviä mutta miten muutenkaan näitä voi kuvailla kun kateus kangistaa kielen :)? Erikoismaininta vielä taannoisen Brego-setin kuvauksesta, siinä oli tavoitettu niin talvisuutta kuin edellisen vuosisadankin vivahteita, räplää lisää PS:lla!

Anonymous said...

Ihana neule!! Tuskin maltan odottaa uusimman Ullan ilmestymistä! Kiitos kaunis sinulle, että jaksat kirjoitella noita ohjeita! ;)

Anonymous said...

Upea takki!
Taidan jäädä odottelemaan ohjetta, olen nimittäin luvannut tehdä otukselle tuon tyylisen neuletakin :)

Anonymous said...

Tosi tyylikäs kokonaisuus, sopii kuin valettu. Hyvä väri.
Blogissasi on tosi paljon mielenkiintoista nähtävää ja hyviä värejä.

Pibu ja Tinde said...

Hei, Tuo sinappi neule on upea. Tosin niin on kaikki neuleesi. Tuo erityisesti ihastutti. Kun vaan omat taidot tommosiin riittäisi niin hienoa olisi :)
Ja kirjoneule näyttää mukavalta myös..mitä ikinä siitä tuleekaan.

Emma said...

Hienon takin on karvajalka saanut. Ei voi muuta todeta. :D

kramox said...

sampo on niin kaunis, yksinkertaisuudessaan ihana. jäin oikein vain tuijottamaan :)
kerrankin miestenneule jonka tekemisessä mielenkiintokin säilyisi :)
ja nuo värit kirjoneulekokeilussa, nams!