I Can Haz Fluff!

(This'll be one of the posts with no inner coherence whatsoever. Consider yourselves warned.)

Ei päätä, ei häntää -osastoa taas luvassa. Pitäkää jakkarasta kii :D

Look at this beautiful basket I got from 
Katie! It's huge and it's pretty! I am told it was handmade in Ghana. I love it! My fluff (some of it) lives in the basket now.

Sain aivan ihanan korin Katielta. On kuulemma käsintehty Ghanassa. Tästä tein ittelle kehruukorin - mahtuu paljon villaa ja on nätti ko mikä. Ja koriin muutti jo läjä karvaisia asioita.
basket
The current residents of the basket are 3 pounds of BFL in three colors: 1 natural (undyed) and 2 brown rovings. 

Koriasukit on vajaa puolitoista kiloa sininaamalammasta kolmessa värissä: 1 luonnonvärinen värjäämätön letti ja kaksi ruskealla värjättyä.
bfl toffee ja vanilja
I dyed these myself, and I intend to blend them into what I call Toffee Yarn (because of the colors). I have ordered hand carders, so I may end up blending them by carding. That was my original idea.

Ihan itse värjäsin, näistä pitäis tulla Toffee-lankaa (värien takia). Tilasin jo karstatkin, joten voi olla että sekoitan kuidut karstaamalla. Se oli ainakin alunperin ajatus.

However, I couldn't wait for the carders to arrive, so I took three little pieces of each roving, spun some singles and plied them. My first attempt at java..naja..navajo plying (also known as chain plying, I think) is not pretty but it sure was a lot of fun!

En malttanu oottaa karstoja, joten otin pienet pätkät villoja kaikista kolmesta letistä ja suhauttelin säikeeksi. Kertasin sen navajo-tekniikalla, ja eka kokeilu ei ole nätti mutta hauska kokeilu sinänsä.
navajonöttönen
I will definitely chain ply all of the Toffee Yarn, now that I figured how to do it. And I get points for not plying the living daylight out of it. Am very happy.

Taidan navajokerrata tuon ruskeasävyisen kokonaan, kun kerta tykästyin siihen tekniikkana ja jälki on nättiä. Onnistuin jopa kertaamaan testinöttösen kerrasta tasapainoiseksi.

That's not the only bit of spinning I've done. I ventured into uncharted territory (for me), and discovered myself in the Land of Chunky Novelty Yarn.

Innostuin kehräämään enempikin. Tein harharetken Paksun Langan maahan, ja löysin itseni violetin asian äärestä.
paksu vyyhti
It was warm and cozy. There was 5 ounces and some 200 yards of fluffy coziness. I didn't want to leave, but my comfort zone, Land of Lace-Weight, called, and I answered.

Kovin on lämmin ja pöyheä tuo lilansekainen vyyhti. Sitä on noin 150g ja vajaat parisataa metriä. Ihastuin. Mutta sitten kuulin OhuenOhuen kutsuhuudon ja vastasin.
turkoosi vyyhti merinoa
I fell into some 3,5 ounces and hundreds of yards of lace-weight turquoise and teal merino. I only hand-plied this one - I used the merino thread Kristin gave me. I already have plans for this.

Yksisäikeinen merino kertautui 100 grammaksi ja vajaaksi kilometriksi ohutta pitsilankaa turkoosin ja petroolin sävyissä. Tälle on jo suunnitelma.

I also made a little trip to the Land of Post Office, which is a scary and funny-smelling place. I found there some yarn which had traveled all the way from Germany.

Tein myös pienen ekskursion postitoimistoon, jonne oli laskeutunut parvi Saksanihmeitä.
lankaa maulta
A pal in Frankfurt sent me these: yarn for three pairs of socks! And so that the yarn wouldn't feel lonely, they were accompanied by some Fluff.

Frankfurtin päästä tuli kolmeen sukkapariin lankaa. Ja niiden seuraksi (matka on pitkä ja yksinäinen) läjä villaa:
villat maulta
There is some 1,5 ounces of Röhrschaf, a rare German breed I am told, and almost as much of baby yak. It's supersoft - like touching a cloud. There's also some Jacobschaf (or Jacob sheep) wool, and two types of flax, "half bleached" and unbleached. I can't wait to spin these! These were accompanied by some German chocolate but you know how it is, it goes bad so quickly, so the chocolate didn't make it to the photo shoot.

Röhrschafia on reilu 30 g, ja suunnilleen saman verran jakinkarvaa. Unelman pehmeää! (Ehkä siitä mulle jotain keveää ja pitsistä.) Seassa oli myös mustankirjavaa jaakopinlammasta, ja pari nöttöstä pellavaa. Nämä täytyy saada kehrätä pian! :) Oli näillä kaverina saksalaista suklaata mutta ne ei säilyneet kuvaussessioon asti. (Herkästi pilaantuvaa sorttia.)

And lastly, I got inspired by the season.

Ja ihan vimpaks, nakkasin pataan läjän sukkalankaa. On näitten värien kausi, näetsen.
etsy green and orange
This skein (and 2 others) may end up in etsy sometime tomorrow.. That's all for now - I'm off to spin!

Nämä saattaa päätyä etsyyn huomenissa. Tässä kaikki tällä erää, ens kerralla lissää.

8 comments:

Mari said...

äää. se on Rhönschaf. Rhön on alueen nimi. Saksa on kaunissointinen kieli?
Ja mahdoton kirjoittaa...
Toi turkoosi lanka huusi äsken tahtovansa meille. Saako sitä (ostaa) jostain?

Soile said...

Voi että nuot villaletit ovat kauniin väristä!

Mun piti eilen polkaista pitkästä aikaa rukki käyntiin, ettei pääse unohtumaan...

Tuulia said...

mari, jaa, kassopa ko oli lipsahtanu typo sinne. Täytyy korjata jossain vaiheessa ;) Pistän turkoosista sulle emailia.

soile: noista tuli enempi kun kivan värisiä, olin tosi tyytyväinen väreihin :)

hekku said...

Olisit vähän edes varoittanut otsikossa liian ihanista langoista! Nyt meinasin saada hirveen sähkötällin kun kuola valui leukaa pitkin näppikselle kun näin tuon petroolin ihanuuden. Ihastus maximus!

Se on jotain niin kaunista, että jos sitä joskus liikenee myyntiin asti niin tätä kyllä kiinnostais, päivänkahvien merkeissä, tositarkoituksella :)

Tuulia said...

hekku :D jaa-a, miepä katon jos sitä rukin rullalta tulisi muillekin asti ;) eiköhän, ilmottelen sitten blogissa!

tuijam said...

Onpa kauniita lankoja, tuo viimeinen on varsinainen päivän piristys - täällä kotisuomessa meinaan sataa vettä kuin aisaa juuri nyt, ja viikonlopuksi on luvassa paljon lisää. Ugh!

Sonja ja Janne said...

Tällaisenä syysihmisenä en voi muuta kuin ihailla noita viimeisen kuvan lankoja. Aivan mielettömän upean värisiä!! :) S

Makepeace75 said...

Ah, mitä ihanuuksia! Ja tuo viimeinen on tosiaan juurikin keliin sopivaa väriterapiaa. Stadissa on ollut koko päivän ihan pimeää, ilmeisesti on melkoinen pilvipeitto.. Ja sunnuntaina tulee kuulemma koko maahan oikea syysmyrskyjen emä ja isoäiti tjtn.