Spinning Inspector Ben and Other Stories

Remember the Red Dragon Shawl? We have better pictures of it! I am lucky enough to know a true master of photography (and other arts, too!), Charisa form PULSH, and she was kind enough to take better pics of the shawl. See what happens when someone, who knows what they're doing, gets behind the camera (click to enlarge):

Muistatteko Red Dragon-huivin? Nyt on parempia kuvia siitä! Sattuman oikusta ystäväpiiriin kuuluu todellinen valokuvauksen (ja muittenkin taiteiden) mestari, PULSH-blogin Charisa, joka eilen otti läjän upeita kuvia huivista. Jälki on huimaa kun kameran takana on joku joka tietää mitä tekee:

red dragon 3

This is my favorite picture of them all (see more in Charisa's gallery). It shows all the patterns, and the weightlessness of the shawl, and all the colors, too. I know I promised you the pattern, and it is coming soon, I just need to tweak it a bit.

Mie tykkään tästä kuvasta eniten (Charisan galleriassa on enempi kuvia). Tässä on kaikki kuviot, kaikki värit, ja ennenkaikkea huivin melkein painoton keveys. Ohje on tulossa, jahka saan sen muokattua semmoiseen uskoon että siitä voi muutkin neuloa.

Yesterday was a stormy day, grey and windy. We spent the day spinning at Charisa's. Her cat Ben joined me:

Eilinen oli myrskyinen päivä, joten viksuina naisina vietimme sen sisätiloissa kehruuhommissa. Charisan kissa Ben liittyi joukkoon tummaan.

There's a couple more videos of me and Ben the Gigolo in Charisa's gallery. Go see them too! Ben is an amazing cat, very social and calm. He spent probably half an hour sleeping while I was spinning. The fiber I use is some BFL I dyed a while back, and I wanted to try to spin thicker singles than I've spun before. As you see, I have way too much twist going in, but I might ply this to get bulky yarn for a cap or something. It looks nice, and at least the singles got Ben's seal of approval (both in taste and texture)!

Charisan galleriassa on pari muutakin videota Benistä kehruuvalvojana. Ben on tosi uskomaton kissa, rauhallinen ja seurallinen. Se nukkui sylissä varmaan puolisen tuntia kun kehräilin. Kehrättävänä oli muuten itsevärjättyä BFL:ää muutaman viikon takaa. Koitan siitä saada paksua yksisäikeistä aikaan, mutta kuten videosta näkee, kierrettä on tulossa aika hurjasti joten voi olla että kertaan sen. Joka tapauksessa säie on saanut Benin hyväksynnän, sekä maku- että muototestissä!

Now, we have some finished items! I finally finished the bag you saw in the last post:

Ja on täällä valmiitakin neuleita. Viime postin kassi on valmis:

turkoosi-vihreä laukku 2

It turned out great! I used roughly 9 oz or 250g of yarn, and felted it slightly afterwards. It gave the bag a bit of oomph, without shrinking it too much. The bag is roughly 15" square, and holds a lot of yarn or fiber or knitting projects. I'll use this as my knitting bag. I'm writing the pattern for this, it should be available soon.

Tästä tuli hieno! Käytin tähän ehkä 250g lankaa ja nakkasin pesukoneeseen saamaan napakkuutta. Mitoista ei paljon kadonnut, veska on noin 38cm kanttiinsa. Siihen mahtuu paljon villaa, tai neuleprojekteja (jos sattuisi niin että joillakuilla olisi UFOja nurkissa). Tästä tulee neuletapaamiskassi, ja ohje tähänkin on tulossa.

My favorite part about the bag is probably the "grid" of lines in the squares. I've grown fond of lattices and grids and such, and you'll probably see more of them in the future.

Tykkään ehkä eniten kassissa värin lisäksi noista ruudukoista. Jostain syystä olen juminut ruudukoihin viime aikoina, niitä voi näkyä täällä vastaisuudessa enempikin.

mallitilkku valkoinen ruudukko

kalanruoto 1

The storm tore out almost all the leaves in our backyard yesterday, but there are still some. They look like lace to me.

Asiasta kukkapurkkiin, eilisen myrskyn jäljeltä takapihan puu on miltei lehdetön. Tästä tuli ihan pitsi mieleen.

syksy 1

And trees provide plenty of inspiration for dyeing (more of this later when the skeins are dry):

Puista saa muutakin inspiraatiota, erityisesti väripatojen äärelle (tästä enempi kun vyyhdit kuivaa):

passion

I call this Passion, and it's quite obvious why. The inspiration came from a maple vine leaf, but the actual outcome was more or less an accident. This'll be socks for me.

Tämän nimi on Intohimo, arvaatte varmaan miksi. Pienen vaahteran lehti tarjosi väri-inspiksen, mutta lopputulema oli enempi vähempi vahinko. Tästä sukat mulle. 

Lastly, yarn's up, in the store!

Lopuksi, puodissa on taasen lankoja!

etsy logo 2

13 comments:

Hanna said...

Minä olen joskus pitänyt kissaa sylissä kehrätessä ja se hurisee takaisin rukille. Kovin pitkään en ole kuitenkaan kehräillyt kissan kanssa, eikä kissa malta olla paikallaankaan.

Ihania villoja kauniissa kassissa.

Soile said...

Kehrääjäkissa <3 hupaisa.

Niin eikä huivikaan hullumpi ole!

Cloudberry said...

The shawl is beautiful!

Markka said...

Rötväilevä kissa hurmasi mut!

Makepeace75 said...

Upea huivikuva! Ja todellakin sopiva nimi tuolla uudella punaisella värjäyksellä. Mahtava. :o) Kassi on sekin tosi kiva ja anoppi olisi ainakin ihan fiilareissa, jos saisi tuollaisen ihanuuden.. Hmm.

Kisulia en valitettavasti nyt nähnyt (musta kuva), pitää ottaa uusiksi kotona. Mutta mä olenkin tyhmällä työkoneella, joka on ihan verkonpainokamaa..

Pia said...

Innolla jään odottamaan suurenmoisen kauniin huivisi ohjetta. Kehräämäsi langan värisävyt ovat herkulliset.

Anonymous said...

Tuo huivi on todella kaunis, ihanat värit!
Ja tuollaisen kassin tahtoisin kyllä itsekin tehdä :)
Kisut on kivoja, mutta tää saa niistä pahan allergian :(

Anonymous said...

Huivi näyttää herkulliselta. Siis ohjetta odotellaan. Kassi on aivan ihana. Vuosi sitten kokeilin dominoneulontaa ekan kerran, ja se oli hauskaa minustakin. Mihinkään isompaan en vielä ole tarttunut, mutta jo viime jouluna yksittäisistä kimaltavista pikku ruuduista tuli joulukuuset lähettämiini joulukortteihin. Mutta tuosta kassista löysin hyvän työn langoille, jotka ovat ihanat, mutta useista aloituksista huolimatta eivät ole vielä jääneet pysyvästi miksikään. ( Frö-lanka punakirjava) Kiitos vinkistä!

Elina said...

Iiiihana kassi! Melkein hypin jo innosta ohjetta odotellen. Sääli alakerran naapuria... ;)

Huivikuvat on kans päheitä.

knittingdragonflies said...

The photo of the shawl is beautiful! You do such pretty lacework. Also the panels are lovely.
Vicki
I like the video with the kitty.

Nunt said...

Ihana kehrääjäkisu! :D Vaikka langassasi lieneekin nyt hiukan valkoista ;P

Pauliina said...

Tuo video on niin hauska. Tytär halusi nähdä sen uudestaan ja uudestaan :) Ihanan näköistä muuten tuo kehrääminen, pääsispä joskus kokeilemaan.

Himmu said...

Kassi on aivan nami nami!