En ole naemma ainoa...

Katjallakin on ollut sama ongelma: roskakommentit blogissa. Ja viela mainoskommentteja! Arsyttaa noi "sulla on mahtava blogi"-kommentit englanniksi, kympista vetoa niin niilla ei oo hajuakaan mista on kysymys, mutta mainostavatpahan jotain omia sivujaan. Argh. En haluaisi rajoittaa kommentointioikeutta, mutta ei ole kivaa tammoinen.

Rutina sikseen. Olen etsiskellyt Fuegoilleni sopivaa ohjetta, tallainen loytyi eilen:
rosetrellisl

Lanka vaan ei taida riittaa noin isoon shaaliin. Taytyy ehka muokata ohjetta kolmiohuiviksi. Ohje muuten loytyy taalta.

Toinen pitaisi viela loytaa, Kiria katsoin mutta se ei oikeen puhutellut.. Tuossa sinisen huivin ohjeessa taytyy olla joku virhe, kun en saa silmukoita tasmaamaan. Tai sitten matikkapaa pettaa viimein :)

Huiviohjeen metsastys jatkuu siis. Onneksi kylmiin keleihin on viela matkaa, vaikka talla viikolla on olleet ensimmaiset paivat kuukausiin, etta lampotila ei nouse yli 25 celsiusasteen paivalla. Brr!

6 comments:

saranella said...

Mullekin tuli tässä yhtenä päivänä roskakommentti ja nyt odotan kauhulla että alkaako niitä tunkea enemmänkin. harmittaa mokomat! Kommentissa luki, että "Great blog you have, very informational!" Juu, todella :)
Nyt kun vielä keksisin mistä saan roskat poistettua...*raapsraaps*

Tuulia said...

siella sun blogissa on vastaus tuohon poistamiseen. arsyttaa kun pitaa noita siivota, eika tekis mieli rajottaa kommentointioikeutta pelkkiin bloggerin bloggaajiin. :I

Tuazophia said...

Tuo turhien kommenttien laitto tai oikeastaan niiden poisto on turhauttavaa, mutta todellinen roskakommentointi (tyyliin sata sisällöltään vain hieman vaihtelevaa kommenttia minuutissa) on musertavaa. Joten toivokaamme, ettei niitä koskaan iske meidän tai muidenkaan blogeihin!

Tuulia said...

tuazophia: aaaakkk! Voiko semmoistakin tapahtua?? Toivottavasti ei ikina, koskaan.. Pitaisikohan laittaa oma blogi ihan privaksi, siis etta ei nakyisi julkisesti missaan bloggerin listoilla. Naita mainostajia ei totisesti kaipaa.

Tuazophia said...

Ei sellainen privaksi laittaminen toimi, kun nuo lomakerobotit etsivät netistä linkkien perusteella lomakkeita (ja ainahan joku on linkittänyt blogisi esim. omasta blogistaan) ja täyttävät sitten niitä omilla tiedoillaan. Silloin toimii vain joko jonkin pakollisen syötteen laittaminen (tyyliin: "Kirjoita tähän ruutuun 27") tai kommentointi esim. vain bloggerin jäsenille. Mikä (varsinkin jälkimmäinen) tietysti saattaa vähentää kommentointia.

Tuulia said...

tuazophia: grr, grr, grr! :) ehka taytyy pitaytya tuossa rekisteroityneiden kayttajien kommenttien sallimisessa, ehka se vahan hillitsee noita roskakommentteja?
Kiitos vinkeista, nakojaan joka paiva oppii lisaa..