Valmiita - ei kovin isoja mutta valmiita

Sain viimein paateltya langat naihin:
pipo ja lapaset

(pahoittelen todella suttuista kuvaa, koetan ottaa huomenissa parempia kuvia neuleista.)

Miten lankojen paattely voi olla niin tuskallista? Mie neulon kylla kun elain, mutten saa paateltya lankoja. Pitais varmaan paatella neuloessa :)


Joka tapauksessa, punaiset pienet lapaset ja pipo lahtevat neulojien projektiin, jossa neulotaan vahavaraisille lapsiperheille neuleita. Koetan saada viela pienen neuletakin neulottua ennen lokakuuta, jotta sekin ehtisi tahan mukaan. Mutta nama siis lahtevat joka tapauksessa. Varit kuvassa on tosi tummat, oikeasti punainen on sellainen joulunpunainen. Sininen on tummansininen. Minusta tuosta piposta tuli tosi raikkaan varinen. Se pipo on sita P&P:ta, se purettiin kaksi kertaa alkutekijoihinsa, mutta nyt siita tuli aika kiva. En lasten kokoja tunne, mutta arvelisin sen menevan n. 5-vuotiaalle. (En sano pojalle, koska se sopii minusta myos tytoille, jotenkin vaan neuloessa ajattelin koko ajan poikaa! :D)

Valkoiset lapaset ovat siis oma panokseni Ullaan, niin kuin olen aiemminkin jo kertonut. Minusta niista tuli tosi kauniit, ja ne paatyvat varmaan Suomeen lahjaksi jollekulle. Anoppi saattaisi pitaa niista, vaikkei ehka olekaan lapasihmisia. Nama olisi hauska antaa jollekulle, joka arvostaa kasitoita. Lisaksi malli on anopin aidin lahjalapasista, eli menisi hiukan niin kuin vahinko kiertoon! :) Saapa nahda, kelpuuttavatko tata Ullaan. Minusta ohje ja lapaset on ainakin kauniit, joten toivottavasti niista on myos muille iloa. Yritin saada myos toista ohjetta Ullaan, mutta... no, Murheenkryynin tarinan tunnettekin ;) Olen huomannut, etta moni neulebloggaaja panttaa noita ohjeneuleitaan. Mie posilo en hoksinut niin tehda, joten taisi menna yllatys pilalle. No, ehka seuraavan kerran sitten? Joka tapauksessa nyt tiedatte ainakin yhden ohjeen, joka Ullaan (ehka) on tulossa. :)

Jos vain viitsitte, lukijakunta siella ruutujen (ja Atlantin!) silla puolen, vinkatkaa ihmeessa, mita sille Murheenkryynille pitaisi tehda. Naista pitaisi valita:
a) puran koko roskan ja neulon oikeana sileana neuleena (niilla #&$*@ kakkosen puikoilla!) itselle 3/4-hihaisen paidan
b) puran takakappaleen ja neulon siihenkin 3 mallikertaa, niin kuin etukappaleisiin tulee yhteensa 3 mallikertaa
c) jatkan nain ja teen hihoihin myos vain yhden mallikerran
d) jatkan etukappaleet nain, enka tee hihoihin mallikuviota ollenkaan
e) puran koko roskan ja neulon sukiksi: "suutari pysykoon lestissaan eika yrittele suuria" :)
f) muuta?

En muuten haluaisi teita tammoisella vaivata, mutta itsella alkaa pian mielikuvitus loppua. Ja mielenkiinto taman neulomiseen samantien. Kaikista ehdotuksista ollaan kiitollisia, saatetaanpa parhaan ehdotuksen vinkkaajaa palkitakin ;)) (Eikos nykyaan bloggaajat jaa porkkanoita ainakin tasalukujen kohdalla laskureissa, mulla siihen on viela vahan matkaa joten jos tassa ois eka porkkana..) :D

5 comments:

Tuulia said...

Hmph, kummallista etta naita mainostajia on ilmestynyt blogiin. Miksikohan? Ehka taytyy opetella deletoimaan noita mainoskommentteja?

Johanna K said...

Mullekin tuli niitä, olen poistanut omastani kaikki moiset.
Puserosta: ei tietenkään kannata purkaa, jos luulet sillä olevan käyttöä - mutta jos vähääkään epäilet sen jäävän kaapin pohjalle, niin kannattaa varmaan purkaa ja tehdä uudestaan mieluisampi versio. Mä harrastan jälkimmäistä vähän liikaakin. :(

Karoliina said...

Itse olisin varmaankin tehnyt takakappaleen pelkkää sileää neuletta. (Sinänsä on täysin hypoteettista, että tekisin mitään kakkosen puikoilla.) Toisaalta olen huono purkamaan, vaikka niin jouduinkin lauantaina tekemään, mutta virhe oli niin paha. Sinua jatkaisin työn loppuun ja katsoisin sitten tuleeko pidettyä vai ei. Jos vuoden päästä huomaat, että et ole pitänyt ko. neuletta, niin sitten voit purkaa ja tehdä jotain muuta langasta. Älä kuitenkaan luovuta, kun olet jo noin pitkälle päässyt.

TiinaV said...

Ullahan on neulojien neulojille tekemä lehti, eli anna palaa vaan!

jaanaL said...

f) jotain muuta: värjää neulotut osat ja neulomaton lanka, jospa uusi väri innostaisi neulomaan ja/tai tekemään suuria päätöksiä asian suhteen :-)