Tervehdys jalleen. Hengissa ollaan edelleen, mutta kuuden paivan tyoputki on vienyt mehut Askartelijasta, joten paivitys tulee tauon jalkeen. Sita paitsi ei hirveasti olisi ollut edes naytettavaa, koska Askartelijan illat on menneet lahinna sohvalla retkottaessa reporankana :)

Oikeasti, ei saa valittaa, koska viikko oli mielenkiintoinen, ja opin tosi paljon uusia asioita, ja koska pistelyosasto on laiminlyoty (niisk) kaupassa tosi pitkaan (edellinen inventaarioloki oli kesakuulta), toita on ihan joka paivalle riittanyt. Ja jos tuntuu, ettei tekemista riita, niin aina voi jarjestaa DMC:n lankoja. Niita ei taalla myyda niissa katevissa pyorotelineissa, vaan tray-mallisissa laakeissa telineissa, joissa langat ovat irtaallaan (eivatka tokattyina mihinkaan tikkuun). Jokaisessa trayssa on noin kymmenelle varille paikka, trayt ovat pyoreita, joten yksi tray on jaettu vahan kuin kakkupaloihin, joissa tokkien oletetaan olevan. Kaiken lisaksi ne tokat sotkeutuu toisiinsa, ja numerolaput irtoilee, jonka jalkeen niita ei oikein voi edes myyda, eika sita DMC-lajaa ole kukaan jarjestanyt miesmuistiin, joten sen parissa saa hiljaiset aamupaivat kulumaan rattoisasti :)

Tyontekijoille alkoi ale eilen, ja jalki oli tietenkin rumaa. Ostin pari suncatcheria, joihin olen jostain syysta ihastunut, vaikka ne eivat oikeen ikina mulla onnistu. Helppoja ne on silti tehda, levitetaan vaan varia pipetilla, joten sopivat tammoisellekin ei-niin-taitavalle-pensselinkayttajalle. Eilen sitten tein kaksi:

suncatcher 1suncatcher 2

En edelleenkaan osaa ottaa kuvia hyvin, vaikka kamerakin uusittiin. Karvajalka osti ihan yllattaen uuden kameran, joka toki tuli tarpeeseen, mutta tama uusi tulokas on ihan mysteeri viela minulle.

Ihan laakereillani en ole rohnottanyt:
silmukkamerkkeja

Musta morko on se mohairneule naihin Diegon kylmiin aamuihin :) Eilen yhdistin samalle puikolle hihat ja etu+takakappaleen, joten paljoa ei enaa puutu. Silmukkamerkkeja oli tietysti tehtava lisaa, etta saan paidan neulottua loppuun. Ylempana nakyvia tein toistaiseksi vain yhden (=kierroksen alkumerkki), alempana nakyvia nelja. Taas helppo projekti tammoiselle kadettomalle noiden helmihommien kanssa :)

Ja pitkasta aikaa on myos kirjashoppailtu:
stitcheryceltic Xstitchceltic Xstitch sisalta

Eka kirja on joku yleisteos neulahommista, siina ei kuvia juuri ole, mutta vaikutti mielenkiintoiselta. Kakkoskirja on sitten kelttipistelyita varten kuviokirja, ei maksanut viitta dollaria ja on taynna kaikkea ihanaa :)

Eilisesta alesta (joka jatkuu koko viikon *huokaus*) tarttui veskan pohjalle myos pari joulukoristetta, tatting (kapyily?) neuloja (!!), vintage-sakset ja ratkoja, jotain leimasinjuttuja ja se DMC:n pellavalankakokoelma. Etta on taas jotain tekemista ;)) Taytyy kylla itseaan selkaan taputtaa, uusia toita en ole aloittanut ollenkaan* (paitsi ne suncatcherit), vain tehnyt vanhoja. Lankojakaan en ole ostanut, paitsi ne mita tarvittiin mohairpaitaan kun lanka loppui kesken (taysin validi syy kiertaa myos muita lankahyllyja). No, pari pistelykittia ostin, ja latch hook -mattoja. Sulo Vilen selatti, olihan kyse sentaan Nalle Puhista ;)

Tammoista talla kertaa, vapaapaivaa aion jatkaa vaijymalla Sormusten herraa, kun Karvajalka osti videotykinkin. On siita eri hyva vaijya, kun Arakorni ja pojat pistaa orkkia matalaksi.

PS. Olihan ihme tuo kommenttivyory edelliseen postiin! Minkahan aiheen seuraavaksi nostais poydalle? Seksuaalivahemmistojen adoptio-oikeuden?

Eikun nymmaatiedan. Tekijanoikeuslain.

;)


* Edit: Muistin just, etta kullanruskea Fuego paatyy Mystery Shawliksi. Ei siksi nyt menossa olevaksi, vaan edelliseksi. (En muista numeroa). Eka vihje on tehty, eka kerasta puolet menny, saa nahda miten pitkaan lanka riittaa. Voi kurjuus tata neulojan kroonista ADHD:ta! :I

9 comments:

tikru said...

Et vie mun aihetta :)
Mullon siihen tekijänoikeus..

Sun blogi on uusi tuttavuus. Alkoi heti kiinnostaa tuo ulkosuomalaisen elo. Toiveissa tulevaisuudessa ehkäpä itselläkin.

Tuulia said...

tikru: no en todellakaan vie, yks rahina tahan blogiin on ihan tarpeeksi. Ainakin toistaiseksi :) Teretulemas lukemaan, jata toki jalki toistekin :)

Ulkosuomalaisuutta voi suositella lampimasti kaikille. Probleemat on erilaisia kuin koti-Suomessa, jotkut asiat on helpompia kuin Suomessa. Harkaa sarvista-periaatteella selviaa pitkalle :)

Anonymous said...

OI OI mikä ihana kelttikirja!! Tuo minun kokoelmastani vielä puuttuu. Pelkästään jo kansikuvaa katsomalla kuola valuu näppäinten päälle...

Tuulia said...

jaanal: jotenkin arvasin :) parasta opuksessa on se, etta siina ei ole tyhjia jaapisteluja, pelkkia kuvia vain. No, ohut se kylla on, melkein vihkonen, mutta inspiroiva! :)

Sari (saristitching) said...

Hei vaan!
Olin näköjään kävijä numero 10001. Ei siis 10000, mutta kyllä tuollainen palindrominumerokin on aika hauska... Tosin kävin täällä lukusessioni alkajaisiksi ja silloin olin 9994 muistaakseni eli tiesin, että 10000 on tosi lähellä.

Anonymous said...

Olipa kiva törmätä sivuihisi!

Tuulia said...

Sari: no kukaan muu ei ole alahtanyt, joten omavaltaisesti paatan etta tassa Erilaisessa Blogissa palkitaan myos Eriparinumeroisia Kavijoita ;) Eli jottain palkintoa lahtee sinnepain, laitatko toivomuksia sahkopostiin?

Jaana: Kiva kun tykkaat :)

Kaija said...

Apua! neuvo hyvä ihminen, miten noista mainoskommenteista pääsee eroon. Tekijänoikeutta tämäkin:haluan itse määrätä, mitä blogissani mainostetaan.

Tuulia said...

Mainoskommenteista paasee napparasti eroon, kun vaihtaa blogisi asetuksiin kuvatunnistuksen. Loytyy bloggerista muistaakseni kommenttiosion kohdalta. Laita sahkopostia, laitan sulle tarkemmat ohjeet illalla kun tulen toista. (Mulla oli sun s-posti mutta se taitaa olla hukassa..) :)