Kuvapostia pitkasta aikaa

Tassa postissa on sitten enimmakseen kuvia. Sanainen arkku on kovin tyhja, joten vain muutamia riveja saatteeksi matkalle.

Ensiksi, swapeista ja muista touhuista meidan Koloon paatynytta:
yllari
Nama ihqt yllarit Makepeacen laskurin pyorittamisesta :) (Kavin pyorittamassa Laurankin laskuria, laukku tuli aikaa sitten mutta kuva ei onnistunut. Lisaan kuvan jos se vaikka onnistuis myohemmin. On siita kuva ainakin taalla.)

neulatyyny marjalta
Marjalta hieno jugendhenkinen neulatyyny pistelylistan swapissa.
kirjanmerkki marikalta
Marikalta Oulusta upea mansikkakirjanmerkki, pistelylistan vaihto.
sukkavaihto
Sukat Riitulta Kemijarvelta, DistantKnitterin organisoimassa sukkavaihdossa. Riitu on muuten ollut aikanaan samassa koulussa mun kanssa :) Sukkien vari on tosi rohkea, ja sukat on ihan hirmuisen lampimat!

Kiitoksia kaikille naiden lahettajille, kovassa kaytossa ovat kaikki olleet. Kirjanmerkki oli viimeksi kaytossa Seabiscuitin elamakerran valissa. :)

Sitten omia toita. RR-tyo pistelylistan kierrokselle on (viimein, ai nou) valmis ja lahtenyt Suomea kohti. Siljan ornamentti on viela kesken, pari vapaapaivaa on edessa eli eikohan sille jotain tapahdu. RR-tyosta ei viela ole kuvaa, se ei onnistunut kamalan hyvin ja taytyy koittaa sita retusoida. (Mie en saa ikina onnistuun naita illalla otettuja.)

Eilen illalla kokeilin Kristelin toe up-sukkia Ullasta, ja lanka sattui olemaan paksumpaa kuin Seiskaveikka, joten sukista tuli ensalkuun vahan isot. No, onneksi taalla ei superwash-lankoja paljon ole, joten ei muuta kun sukat saippuaveteen ja tuloksena ihqt topposet:
topposet 1topposet 2
Langasta on lisaa jaljempana. Sukat on ihan ohjeen mukaiset, paitsi varressa 42 s. Kantapaa on tosi hyva, teen toistekin talla ohjeella sukat viluvarpaille. Huovutin kasin, etta saan sopivan kokoiset. Pelkona oli, etta koneessa kylmiltaan naista tulee Barbille sopivat. Nyt naa on hyvat. Lanka ei meinannut ensin huopua ollenkaan, ja sitten huopuikin tosi akkia, kun huopuminen viimein alkoi. (Talla lauseella saman sanan kayttamisennatys yhdessa lauseessa tais menna rikki.)

Muuta ei sitten olekaan valmiina. (Kun ei se Lohdutusneulekaan etene, prkl.) Tanaan oisin aloittanut mallineuletilkkuja tuosta huopuvasta langasta, mutkun kotona ei ollut sopivia puikkoja. Pakkohan sita oli siis paukata markettiin, ja hyllysta hyppasi kirkuen koriin muutakin. Muun muassa naita:
lanka 1
Lion Brandin Incredible-lankaa 50g, vari Copper Coin. Tulossa pikkuveska, mallia Lauran yllarilaukku.
merinot nurin
Arvatkaapa kenen tekemia nama on? Katsokaas uudelleen:
merinot oikein
Sama puljuhan se, se joka valmisti Varjaavan Langan ja Nyppyyntyvan Langan. Aattelin kokeilla kolmannen kerran. Tata loytyy nykyaan marketista. Mika on pieni ihme, kun katsoo, mita materiaalia nama on:
vyotteet
Merinoahan se. Kerassa 100g, keran hinta reilut 3 euroa. Ei ollenkaan huima hinta. Lanka on tosi pehmeaa, ja varit aavistuksen epatasaisia, joka tekee pinnasta elavan. Vaaleansiniset topposet on tuota kuvassa nakyvaa lankaa. Naihin kyseisiin lankoihin (niiden sisaruksia on korissa monta, monta lisaa) on piiloutunut Salaneule, josta voi paljastaa sen, etta siina on Unikkoa, se ei ole pusero ja se huovutetaan. ;)

Lankojen sekaan hyppasi myos eraita kirjoja:
kirjatkooler 1
Ensimmaisessa kuvassa vasemmalla oleva on Nancie Wisemanin Knitter's Book of Finishing Techniques. Mie tykkasin kovasti, kuvat on selkeita ja ohjeet kaytannollisia. Tassa kirjassa ei varsinaisesti ole mitaan neuleohjeita, vaan viimeistelytekniikoita. Hyodyllinen joka neulojan hyllyyn, joten ostakaa pois kuljeksimasta, jos tormaatte :)
Kalenteri oli mielenkiintoinen, joka paivalle on oma mallineuleensa. Neuleet on pintaneuleita, ja joukossa on jokunen aivoton valinta (esim. ainaoikein tai silea nurja neule, silta varalta, etta potkohuivineuloja ei ole niihin perehtynyt), mutta suurin osa oli mulle outoja.
Tassa viela pari kuvaa naiden opusten sisallosta:
finishing techskalenteri

Kolmas kirja on Donna Koolerin Encyclopedia of Knitting. Oisin odottanut talta vahan enemman. Ensyklopediassa ei minusta juuri ohjeita pitaisi olla, tassa niita kumminkin oli. Sinansa mallineuleita ei juuri ollut, ainakaan ihmeteltavaksi asti. Suurin osa oli tuttuja ja varsinkin kirjoneulepinnat tosi yksinkertaisia ja mielikuvituksettomia. Kirja on hintaansa nahden kallis, ja saattaa olla, etta vien sen takaisin ja vaihdan Big Book of Knittingiin, jossa on kuudettasataa mallineuletta. Silla uskoisin olevan kayttoakin.
Koolerin kirja on ensimmainen amerikkalainen teos, jossa enemmisto neuleista miellyttaa silmaa. Yleensa naiden kirjoissa on tuskin ainoatakaan, joita viitsisi neuloa. Tassa kirjassa niita oli monta.
kooler 10
Taman ainaoikein-raitapeiton ois kylla voinut jattaa julkaisematta. (Ja mika ihme vimma nailla on naista peitoista..)

Mikaan kirja ei voi olla huono, jos siina on ohje huovutettavaan lampaaseen:
kooler 3
Hmm, mullahan on sita valkosta hahtuvaa. Ja nyt tota mustaa merinoa... ;)

kooler 2
Tassa huivissa on ihan ideaa. Ehka erivariset helmet nakyis paremmin?

kooler 4
Hurmaavat varit tassa peitossa. Ei silla, mun karsivallisyys ei ehka noiden kukkien vasaamiseen riittais :)

kooler 5
Sen taytyy olla rakas Konsikas, kelle nain isotoisen slipoverin nykertaa. Karvajalka ei kylla edes pitais tammosta. Komea se kylla on :) (Edit: Liivi ja Karvajalka!)

kooler 9
Vannon, etta musta mohairneule ei ollut talla ohjeella. Yllattavan samannakoisia ne on. Perusneule, joka neulotaan ylosalaisin.

kooler 7
Tassakin on jotain hauskaa, paitsi erivarisena. Rypytyksen maaraa kylla miettisin viela. Mutta sinansa rypyt on ihan hauskoja. Neuleissa. Muuten ei. Vaikka mullahan ei ryppyja ole. ;)

kooler 8
Olen viehattynyt varikkaisiin neuleisiin, joten tama oli pakko noteerata. Joku naissa kiehtoo, vaikka pois se minusta, etta mina mitaan kirjoneuleita alkaisin ihan noin vaan neuloon :) Varsinkaan mitaan tammoisia:
kooler 6
Hairiintynytta on tuommoinen samanlaisiin pukeutuminen. Joku tolkku sillakin.

Nyt on mentava. Karvajalka kavi kaupassa ja toi kukkia! Ja huovutettavat mallitilkut ei etene netissa notkumalla. Ensi kertaan!

5 comments:

Anonymous said...

Aattelin et sä oot sen verran räväkkä ihminen ettei sulle viitti mitään pliisun värisiä sukkia lähettää... Yritin kovasti tehdä ihan erilaisia sukkia mut se lanka tahtoi tulla tommoseksi. Toivottavasti lämmittää... =)

Tuulia said...

riitu: noi on tosi lampimat ja kivat jalassa, ja tommosia mulla ei olekaan :) ja varit on tosi komeat! Kiitos!

Cairbre said...

Mun mummo on tehnyt mulle aikoinaan samanlaisella varrella sukkia kuin tuo sukanvaihtosukka. Ja töppöset näyttää niin utuisen pehmeältä ja lämpimiltä.

Tuulia said...

cairbre: mie epailen etta tuo utuisuus johtuu kuvanottajan heikoista taidoista ;)) Ei, on ne topposet oikeasti semmoiset utuisen pehmeat, samanlainen pinta tuli kun Pirtin hahtuvaan huovutettaessa. Silmukat nakyy paremmin, mutta pinta on pehmean karvainen ja porroinen, ja topposet tosi lampimat. noista sukista, oon nahny joskus samanlaiset, mutta koskaan ei ittella ole ollu tuommoisia. Varsi on ihana, ei haittaa vaikka valuis alaspain kun se menee makkaralle :) Ja mulla aina sukanvarret valuu, naa on ihan taydelliset mun jalkaan!

Makepeace75 said...

Jesh, rojut siis löysivät tiensä sinne kauas. :o) Toivottavasti siilistä ystävineen on iloa.