Paivitin lapasvaihdon napin paikalleen, Topperi vetaa sen, ja mukana ollaan tietenkin. (Millahan kuunvalolla niita lapasia neuloo..)

Salaa olen toisten blogeja myos vaijynyt, etta kuka on tehnyt niita mun lapasia, joiden ohje on uudessa Ullassa, ja tallennellut vari-ideoita omalle koneelle. Olispa kiva tietaa, ketka kaikki on niita tehny tai aikoo tehda, ja kuulla vahan ajatuksia siita ohjeesta. On tosi helppo neuloa neuleita, joita on harjoitellut useampaan kertaan (ja naita lapasia on), mutta ohjeen kirjoittaminen on eri juttu. Ja mie aattelin kirjottaa sen viela englanniksi myos, jos tassa joskus saisi sen lontoonkielisen bloginkin pystyyn.

Muuten ei lansirintamalta mitaan uutta. Nalle Coloria punaisissa savyissa on tuhottu reilut puolikas kera perussukkiin, mutta niista en kehtaa ottaa viela kuvaa, kun paattelykeiju on ilmeisesti virkavapaalla, eika hajuakaan, koska keiju palaa hommiin. Eika ne nyt niin ihmeelliset ole, perussukat. Mun perussukkien yksinkertainen ohje on: 56 s, 2 o, 2 n-joustinta 24 krs, sitten 48 s:lla sileaa oikeaa 12 krs, kantalappu 24 s:lla ja 24 krs korkea (jako 8s+8s+8s, tietenkin), sukan terassa 46 s, teran pituus kantapaasta kavennuksiin 48 krs ja karkikavennukset perinteisesti (ks. vanhat sukkaviestit, en tieda sille nimea). Kaunista lankaa ei pida pilata millaan ylimaaraisella, joten Colorista tuli (taas) yhdet perussukat.

Taten varaan tahan ohjeeseen tekijanoikeuden, kukaan muu ei saa ikina enaa tehda tammoisia sukkia, ilman etta mie revin hirveet kilarit ja vedan oikeuteen ja vaadin kauheet korvaukset henkisista kivuista ja saryista ja.... ;)

Nyt mallitilkun pariin, puuvillalangan kanssa on erimielisyytta tiheyksista. Odotettavissa uusia P&P-neuleita.

3 comments:

Unknown said...

Oletko aikeissa vetää sitä pipovaihtoa? Onko siitä jo tarkempaa ajatusta? Innolla odotellen.

Anonymous said...

Mä näin tässä blogissa tutun näköiset lapaset
http://www.martsuli.urli.net/

Tuulia said...

jaanal: no niinpa nayttaa ;)