Elamanlangalla kaydaan tahtojen taistoa, ja Neuletiheydessa pelataan Ompelu-Monopolia. Sporttinen trendi jatkuu myos omissa jutuissa, tanaan pelataan Pistelypelia (Monopolin muunnos tamakin.)

Peli aloitetaan valvomalla pelia edeltavana yona kolmeen, toki pistellen. Kehyksessa on helppo tyo, joka edistyy vinhaan. Aamuksi jatetaan vain geometrinen reunus.

1. Nouse aamulla liian varhain, keita kuppi kofeiinitonta ja pohdi sohvanmutkassa yhden heittokierroksen ajan vetamatonta oloa.

2. Tartu tyohon ja aloita kehyksen pistely. Tyo edistyy nopeasti, ja olet hurjan tyytyvainen itseesi ja pistelyittesi edistymiseen. Saat siis yhden ylimaaraisen heittokerran!

3. Vieta kaksi heittokierrosta pistellen reunusta. Huomaa ennen viimeista mallikertaa, etta olet tehnyt virheen. Etsi virhetta yhden heittokierroksen ajan.

4. Paikallistettuasi virhe pohdi purkamisen mahdollisuutta. Virhe on 1/3 verran aloituksesta, eli joutuisit purkamaan 2/3 reunuksesta. Jos purat alun 1/3 verran tyota, kehys tulee yhden ruudun verran vaaraan kohtaan. Vieta yksi heittokierros pohtien, hairitseeko tama sinua, ja kuinka paljon.

5. Purkuhommissa vietat viela kaksi kierrosta, ja sen jalkeen 6 kierroksen ajan pistelet reunusta uudelleen.

6. Bonuskierros: Lankatokkasi loppuu n. 3 cm ennen reunuksen valmistumista. Hae kaupasta uusi, vieta yksi kierros marketissa ihmetellessa.

7. Tyo valmistuu, ja olet aikeissa onnitella itseasi. Muista tassa vaiheessa, etta saaja ei pida sinisesta eika geometrisista kuvioista. Sakkona joudut palaamaan alkuun.

Peli paattyy vasta, kun loydat sohvatyynyn alta sen langanpatkan, jolla olisit saanut tyon valmiiksi ilman kauppareissua.

No joo, leikki leikkina, ei siita ihan surkea sentaan tullut, vaikka mutkia matkassa olikin:
delfiinit

Delfiinit on kirjasta Animals in Cross-Stitch, jonka Karvajalka toi tyoreissulta Englannista kuusi vuotta sitten syksylla. Minusta nama oli kauniit, ja varit ihanat, vaikka delfiineissa on toki aina se kasari-vessantaulu-tekija olemassa. Tasta pitaisi tulla siis neulavihko, kangas taytyy viela ostaa ja ommella kasaan. Jospa tama saajalleen silti kelpaisi, vaikkei lempivaria ole, ja reunakin geometrinen.

Nyt seuraavan pistelytyon kimppuun!

3 comments:

derea said...

Ooh, taas on tosi nätti työ! Mua on alkanut vähän ristipistot kiinnostaa... Pitäis vaan joskus jaksaa hankkia kerrankin tarpeeksi helppo työ alkuun :)

Nimim. n. 2 kesken jäänyttä ristipistotyötä löytyy kaapista, 1 kanavatyökin (ja langat on käytetty virkkaamiseen, ku aattelin etten enää kuiteskaan jaksais pistellä :)

Tuulia said...

derea: ehdottomasti kannattaa kokeilla, helppoja toita loytyy pilvin pimein. Ainoa mika ristipistoissa on erona muihin kasitoihin (minusta) on se etta ne vievat tosi paljon aikaa. Eli pitkaa pinnaa tarvitaan, ja taytyy olla tosi huolellinen.

Tsemppia kokeiluun!

Makepeace75 said...

*reps* Tuo vessataulu tipautti. :D Meille ei kylppäristä löydy sentään delfiiniä (mieluusti tahtoisin, kiitos kysymästä), mutta vessataulu löytyy. Ja mereneläviä, kyllä! :D Valaan pyrstö.