Kyllapa eilen illalla otti kupoliin. Pistelin RR-tyota, ja tajusin parin tunnin pistelyn jalkeen, etta se kangas on n. 3 ruutua liian pieni. :I Tyhma mina, oisko pitanyt laskea ensin? Mittasin kankaan etukateen, ja mittaamisen perusteella se kangas olisi pitanyt olla oikean kokoinen. No, eihan se auttanut kuin purkaa ja aloittaa uudestaan. (Paitsi etta mie en viitsinyt purkaa, joten kangasta silvottiin.)

Hulluinta kylla oli, etta ajattelin, etta mullahan on valkeeta aidaa kaapit taynna. Ei muuten ole. Se kangas oli ainoo isompi pala vitivalkoista 14 ct aidaa mita mulla on. Ei auttanut kuin korkata DMC:n aidapala, jonka ostin taalta kangaskaupasta (metritavarana). Se on varia 712, eli lievasti luonnonvalkoinen tai kermanvalkoinen, mutta eihan se haittaa. RR-tyoni on koirakuvia, joista tulee tilkkutakkiin tilkkuja, joten tuskin se ketaan haittaa, jos siella on erivarisia kankaita :)

Eilen tuli askartelutaivaastakin paketti. Paketissa oli pari taulua: kallaliljoja, kissataulu ja revontulitaulu. Lisaksi tilasin rullan mustaa aidaa tiikerinsilmaa varten, neuloja, Thread Heavenia, niita DMC:n uusia pellavalankoja (laja nro II ja yhta yksittaista varia erasta kelttiliinaa varten, joka menee syksylla kanssapistelijalle synttarilahjaksi), DMC Encyclopedia of Needleworkin ja langankatkaisijan. Siis kaikkea tarpeellista :)

Noista neuloista mun pitikin kysya, jos taalla kanssapistelijoita harhailee. Mulla menee isompaan tyohon toisinaan kaksikin neulaa, kun niista jotenkin kuluu se pinta pois, eika se neula enaa luista hyvin. Miten muilla? Vai onko mun tahmanapeissa joku outo kemikaali, joka syo neulatkin? :)

Siita eilisesta mallitilkusta: en viitsinyt ottaa siita enaa uutta kuvaa, se huopui niin kuin mallitilkut yleensa huopuu. Toi merino on kylla omituista lankaa, kun se huopuu leveyssuunnassa vain n. 5-10% ja pituussuunnassa katoaa 30-35%. Totesin huopuneesta pinnasta tulevan niin kivan, etta taidan sen unikkotakin sittenkin huovuttaa. Sehan paasee puikoille ihan pian, taytyy vaan kuviot piirtaa.

Siihen mallitilkkuun laitoin kaupasta ostetut kamalat muoviset silmukkamerkit ennen huovutusta kiinni. Ne on sellaista klipsumallia, eli renkaat jotka saa avattua. Mittasin tilkusta 10 cm:n patkat krs- ja s-suunnassa seka suoran silean etta kirjoneuleen osalta. Sain sitten kaksi eri mittaa samasta tilkusta, koska ne merkit pysyi kiinni kairakarusellissa. Molemmat mittaustulokset antoi samat tulokset huopumisesta, eli kasittaakseni nuo huopumismitat on jokseenkin luotettavia. (Myos aiemmat huovutuskokeilut viittasivat naihin lukuihin, samoin huovutetut topposet.) Taytyy se unikkotakki kylla kasin huovuttaa, jotta voi vahan kontrolloida sita huopumista.

Tuon silmukkamerkkisysteemin teen kylla viela uudelleen jos huopuvia mallitilkkuja taytyy tehda.

Ajattelin tarjota myos Ullaan sen Isoaidin patalapun ohjetta, saa nahda huolivatko, kun se on virkattu. Eli sita vasaamaan - naihin kuviin, naihin tunnelmiin!

9 comments:

Makepeace75 said...

Kusti polki sittenkin! Jipii! :DD

Terhi said...

Hei Tuulia!
Huomasin, että olit linkittänyt blogiini, ja tulin katsomaan – kiitos kuvakehuista! Salaisuuteni on ottaa noin sata kuvaa / kohde, kyllä siellä joukossa aina muutama onnistunutkin on. :-D (Hyvä valo ja vakaa käsi eivät myöskään ole pahitteeksi.) Minusta esim. nuo sukkakuvasi ovat tosi kauniita, valo on ihana, ja tausta sopii hienosti sukkien väriin. :-) Sulla on kiva blogi! Täytyykin ruveta lukemaan läpi arkistoasi.

Tuulia said...

MP: juu, pitakaakin Kreivitarta hyvin. Han on arvokas ja arvonsa tunteva, ja perin herkka ;) Ei sovi miten sattuu pitaa arvon merkkia :D

Terhi: teretulemas uudestaan :) noi oli ekat oikeasti mietityt sukkakuvat, ja nayttivat onnistuneen. toistaiseksi sata kuvaa per kohde on tuottanut.. no, arkistokierroksella naet ;D

Anonymous said...

Heippa!!

Minä sain ihanaisen lähetyksesi tänään ja postaankin siitä, kunhan kerkiän. KIITOS!!

Onko seiskaveikkapakettia näkynyt?

Tuulia said...

Ilu: ei oo viela, mutta eikohan se pian tule :)

Ziina said...

voisiko neuloissa olla nikkelipinta? saisikohan jostain jotain superhienoja neuloja joissa olisi joku muu pinnoite?

Tuulia said...

ziina: oon miettinyt tota kanssa. saatavana on ainakin kullattuja neuloja, myos platinapinnalla kai on myos. Ne on vaan todella, todella kalliita. Toistaiseksi olen parjannyt noilla, kun ovat ainakin 90% halvempia kuin luksusneulat. Mietin vaan etta onkohan muilla samoja ongelmia..

mina hanse said...

Ne kullattupintaiset neulat tuntuvat kestävän minulla ainakin kauemmin, ja ovathan ne muutenkin ihanammat käytössä. Tein joskus löydön eBaysta, 10 kpl:n pussi ei ollut kovin kalliskaan.

Anonymous said...

Mulla on uusi ihana ja superlämmin pipo :)