Tana viikonloppuna ei kasityot ole juuri edistyneet. Magdaa neuloin vain pari rivia, ja oranssi hahtuvakassikaan ei ole viela valmis. Melkein, mutta valkoista kiekkoa on viela 100 g jaljella.

Syy kasityoinflaatioon on eilisessa peli-illassa: kavimme vanhan tyokaverini Wendyn ja miehensa luona pelaamassa lautapeleja 4 muun kanssa. Pelasimme Scrabblea ja Balderdashia. Scrabblessa olin toinen, havisin vain muutamalla pisteella Wendylle. Ei ollenkaan hullummin, kun englanniksi pelattiin.

Balderdash on sananmerkityspeli, jossa jokainen keksii annetulle sanalle merkityksen, ne luetaan aaneen ja pitaa arvata oikea aanestamalla. Jos kukaan ei aanesta oikeaa, sanan antaja (eli pelivuorossa oleva pelaaja) saa 3 pistetta. Oikein aanestaneet saavat 2 pistetta. Ne, jotka ovat antaneet vaaran merkityksen, ja silti saaneet aania, saavat 1 pisteen. Tassa pelissa olin viimeinen, mutta nyt tiedan, etta esim. sinciput tarkoittaa otsaa, hoker tarkoittaa pilkata ja zumboorak kamelin selkaan kiinnitettya ja sielta ammuttavaa kanuunaa. (Ja kylla, ne ovat oikeita sanoja!)


Olen vahan jotain tehnytkin, nimittain tata:
kissa

Kissanpentu on upea, ja varejakin on kunnioitettava maara. 10 cm x 10 cm tyohon on saatu uppoamaan yhteensa 25 eri varia (aidinkaan japanilaisaiheisessa ei ole kuin 19 ja se on sentaan yli 60 cm levea valmiina!). Naista 25 varista 7 on erilaista ruskeaa, 5 (!) erilaista sinista (silmiin!!) ja 5 erilaista vihreaa. Tasta puuttuu viela tummimmat ruskeat ja kaksi pienta kolibria kissan ymparilta. Valitsin kolibrit, kun ne on naita meidan "variksia", niita on ihan hirveasti taalla ja ajattelin, etta se oisi sellainen hauska muisto saajalleen. (Ja saaja pitaa kissoista.) Toisekseen minusta colourpoint siamilaiset ja persialaiset on kissamaailman kauneimpia kissoja. Kissan valitsin kirjasesta, jossa on 12 erilaista kissanpentua, taisi siita kuvakin olla aiemmin blogissa. Koetan saada tasta kuvia valmiina huomiseksi.

Tasta tulee swappityo, mutta enpas kerro kenelle :) Swappitoita onkin edessa ihan kunnioitettava maara, kun ennen kuun loppua pitaisi olla 2 muuta pistelyjuttua valmiina, RR-tyo odottaa omaa osuuttani ja Sarin lahjakin on pisteltava. (Taisin tilittaa jo tasta..) Kaikkiin on suunnitelmat kylla, ja muut-kuin-pisteltavat lahjatkin on synttariswappilaisille ostettu jo. Eli ei pitaisi olla muusta kiinni kuin armottomasta pistelymaratonista :) Tosin kadet ei kesta, tulee reikia, eika sormustinkaan aina auta. Sitten ei auta kun neuloa, tulee reika eri paikkaan! :)

2 comments:

Päivi, Lankakomero said...

Scrabble on kiva peli. Meillä on Scrabble (Loontoosta joskus matkoilla ostettu), mutta kun se on englantilainen versio, niin kukaan ei suostu mun kanssa sitä pelaamaan, plääh! Onneksi on tietokoneversioitakin tuosta pelistä, niin voin pelata tietokonetta vastaan. Balderdash vaikuttaa kivalta.

Tuulia said...

lankakomero: me on aiemmin pelattu Scrabblea vaan suomeksi, lysti peli se on minusta. Englanniksi ei ollut yhtaan sen vaikeampi, minusta jopa helpompi kun sanat on lyhyempia eika ole skandeja. Balderdash oli uusi tuttavuus mutta tosi hauska!