Tanaan polkataan urakalla :)

Eli minut haastettiin, ja vastaan haasteeseen :)

Homman nimi: Kirjoitan Makepeacen haastamana merkinnän, jossa paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään blogissaan saman. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä. (Tama kopsattu torkeimmin MP:n blogista suoraan, ei kannata vielakaan skandeja toivoa tassa blogissa!) :D

1) Saunassa lukeminen

Miekin luen saunassa! Ja saunassa on aina oltava limpparia. Ja kuten MP totesi, parhaat pokkarit kestaa saunan. Saunalukeminen on vahan samanlainen kuin vessassa lukeminen, viihtymiselamys on aivan toisenlainen. Muuten siella istuminen tuntuu vahan tyhmalta. :)

2) Peitto-ongelmia ja ongelmapeittoja

Mie en voi sietaa peittoa, joka liuruaa sielta pussilakanasta pois. Varsinkin se reuna, mika tulee naamaa likelle, peiton pitaa olla kiinni pussilakanassa eika jossain muualla. Muuten se tuntuu ihan omituiselta, ihan kuin nukkuis jossain ihme liinoissa. Ei silla tavalla voi sivistynyt ihminen nukkua. Peiton kuuluu olla pussilakanassaan. Samalla lailla mua hairittee ihan simona, jos se pussilakana tursuaa sielta pussista ulos, sen alhaalla olevan aukon kautta. Ihan kuin silla pussilakanalla ois oksennustauti.

Ja lakana ei saa olla rutussa tai mutkalla. Paiva voi menna pilalle, jos aamulla nousee lakanoista, jotka on ihan rutussa. Pahin sankykokemus oli se, kun lukioaikana herasin niin, etta lakana oli kiertynyt jalkojen ymparille siina yolla pyoriessa. :)

3) Keittion kaappien epajarjestys

Vaikka kamalasti arvostankin Karvajalan apua keittiossa, mua hairitsee jos tavarat ei ole oikeilla paikoillaan. Oon niin tottunut haaraamaan oman jarjestykseni puitteissa, etta jos joudun jotain kippoa hakemaan erikseen, siitakin tulee ruttu mielenrauhaan. :) Voisin kylla organisoida kaapit jotenkin fiksusti ja kauniisti, mutta sitten en loyda mitaan. Sama homma tyohuoneessa: ulkonaisesti siella vallitsee kaaos, mutta tavaroilla on oma paikkansa ja yleensa pystyn loytamaan kaiken ihan intuitiolla :)

4) Neulonnan pakkomielteet

Mie valtan nurjaa silmukkaa pakonomaisesti. En saa niista koskaan kauniita (arvatkaa miksi mun neuleissa on harvoin joustinneuletta), ja niiden neulominen on sikahidasta ja tylsaa. Jos vaan voin tehda pyorona, teen varmasti. Ja neule jatetaan kesken aina niin, etta seuraava kierros on oikeanpuolen kierros.

Ja on ihan mahdotonta vaan istua sohvalla tekematta mitaan. Se on ihan kuin laiskottelis! Karvajalka sanoikin, etta mulla ei normaalia leffankatselumoodia enaa taida ollakaan.. ;))

5) Kasien pesu

En pida itseani mitenkaan popofobiaisena, mutta mie en vaan voi sietaa likaisia kasia. Mie pesen kasia paljon. Joka valissa. Keittiossa varsinkin. Ja likaiset kynnenaluset on musta vastenmielisinta mita on (finnien lisaksi). Vaikka omat kadet ja kynnet ei aina tiptop olekaan, ne on aina puhtaat. En mie niita desinfioi, mutta pesen vedella ja saippualla. Aina en jaksa saippuaa kayttaa, jos eivat ole ihan kuraiset, mutta pesen vedella senkin edesta.

Ja raakaan lihaan tai kalaan koskeminen paljain kasin on mulle aivan mahdotonta. Kaytan kumihanskoja. :)

Tassapa naita. Haastan leikkiin mukaan Lauran, Tuitun, Helkan, Ilun ja systerin!

2 comments:

makepeace75 said...

Jesh! Mä en olekaan ainoa löylyssä lukija! :DD

Tuosta kaappien järjestyksestä tuli mieleeni, että mun pitäisi varmaan lisätä omaani bonus track: kontrollifriikkiys yhdistettynä lievään taikauskoon. Haluan, että asiat tehdään aina tietyllä tavalla eli _oikein_. Ja muut tavat kuin minun tapani eivät sitten ole oikein. ;o) Rakastan rutiineja. Esim. duunissa pakkaan aina lähtevät työt tietyllä tavalla, muuten iskee epäonni ja työ tulee bumerangina takaisin. Hyvin on toiminut. :D

Anonymous said...

""Varsinkin se reuna, mika tulee naamaa likelle, peiton pitaa olla kiinni pussilakanassa eika jossain muualla. Muuten se tuntuu ihan omituiselta, ihan kuin nukkuis jossain ihme liinoissa. Ei silla tavalla voi sivistynyt ihminen nukkua.""

TÄYSIN SAMAA MIELTÄ!! Ja alkuun Mies aina ihmetteli meikäläisen "peiton-ojennus-sessioita", mutta ei enää >15 vuotta yhdessä tehnyt tehtävänsä :D

-JOSSU-