Vuoden eka neule on valmis!

Pah, eihan ne ole kun sukat:
vihreat sukat
Knitpicksin lanka paatyi tammoisiksi pitsisukiksi. Siita piti tulla ensin Ullan joulusukat, muttei se sitten halunnutkaan semmoisiksi. Lanett ja sen kaveri Wool halusi joulusukiksi. Lankaa (Essential, vari Grass) meni noin 70 g, eli taas jai arsyttava nottonen nurkkiin pyorimaan. Puikot 2 mm. Silmukoita oli varressa 72, ja teraosassa 62. (Mita lienen ajatellut taas...) Varteen tein kahden mallikerran (24 krs) verran joustinneuletta, jossa oikeat silmukat on neulottu kiertaen. Joustimen jalkeen tein 12 krs oikeaa neuletta kiertaen, ja sehan kylla nakyy varressa. Omituisesti kiertyy toi suora silea neule. Kantapaa on normaali vahvistettu, ja teraosan "pohja" sita kierrettya oikeata neuletta. (Gurut, valistakaa ja kertokaa mika sen neuleen oikea suomenkielinen nimi on!)

Sen samaisen neulepinnan tasaisuudessa ois kylla toivomisen varaa, edes hoyrytys ei auttanut:
vihreat sukat neulepintaa

Viela samoista sukista muutama kuva, toivottavasti naista nakyy kuviopintaakin jonkun verran:
vihreat sukat 2vihreat sukat mallikuviovihreat sukat mallineule karjessa

Nimea en naille sukille keksinyt, mutta joku hauska historiallinen viritys ois kiva, kun mallineuleenkin nimi tais olla joku goottilainen pitsi :) Tuohon sileaan neuleeseen kiertaen paadyin sen takia, etta halusin sukat, jotka ois napakat jalassa. No, ihan se ei onnistunut. En ole sukkiin aivan tyytyvainen: varsi on liian loysa mun makuun, tera on aavistuksen liian pitka, silea neule kiertaen todella kiertaa pahasti vasemmalle, ja kaiken huipuksi varikin oli vahan vaara. Vari on tommoinen aavistuksen verran harmaa sammalenvihrea, ei ihan mun suosikkeja. Toisekseen lanka on ihan omituisen porroinen, ja vahan hirvittaa, etta naita ei pideta kun kerran jalassa, ja pohja on sen jalkeen sen nakoinen kuin saapassukissa metsareissun jalkeen. No, ehka ne jaakin tonne laatikkoon. Ei ihan mun suosikit, mutta ihan mukiinmenevat sukat.

Sukkia oli aivan lysti neuloa. Noi 2 millin bambuiset ei oikeen vielakaan istu mun kateen, ne tahtoo taipuilla kasissa, ja mie pelkaan koko ajan, etta ne menee rikki. Osa puikoista on paljon tukevampia, mutta tuossa viiden puikon erassakin on pari, jotka on tosi taipuisia, ja joilla pitsineuleen nykertaminen on ihan tuskaa. Pikkuhiljaa kasiala alkaa kumminkin tottua noihin hurjan pieniin puikkoihinkin. Nyt neulominen on kylla hetken jaissa, kun etusormeen tuli reika teravista puikoista. Siispa pistelemaan :) Pistelyrintamalla onkin nyt odotettavissa hektisia hetkia, kun yksi RR odottaa kuun lopussa, ystavanpaivakuori pitaisi nykertaa, aidille on kesken iso tyo ja pikkuserkkukin menee naimisiin kesalla, jotain itse tehtya pitaisi olla. Onneksi suunnitelmat kaikkiin on!

Lopuksi viela muistutus, etta pipovaihdon viimeinen paiva on 15.2! Topperin blogissa oli paivamaaria kyselty, joten ajattelin muistuttaa taallakin. (Kiitos Topperille myos pipovaihdon muistamisesta omassa blogissa!) Ja "viimeinen paiva" tarkoittaa sita, etta pipo on oltava postin kuljetettavana tuona paivana.


PS. Aijuu, meidan uusi vuosi meni vallan mainiosti. Taalla on satanut ja myrskynnyt 3 paivaa putkeen, ihanaa! Taalla ei sada ja myrskya kovin usein, on ollut ihana menna nukkumaan, kun sade ropisee ranneissa. Mie tykkaan sateesta ja myrskysta paljon enempi kuin auringonpaisteesta :) Kovasti ei juhlittu, lahinna syotiin (taas) julmia maaria evasta, ja katseltiin Seinfeldin kuudetta kautta DVD:lta. Arkeen palataan huomenna. Mitenhan unirytmin sais taas normaaliksi?

Aijuu, keskiviikkona voi menna aanestamaan! Taytyypa itsekin vaantaytya uurnille :)

7 comments:

Henna said...

Kiitoksia joulukortista!

Anonymous said...

Tosi nätit sukat!

Anonymous said...

Ja tuo äskeinen olin siis minä

Tuulia said...

Henna: ole hyva :)

Martsuli: kiitos! Huomasin vaan, etta nakojaan taytyy olla tarkkana IV puikon alussa kun tekee kiilakavennuksia, parissa kuvassa nakyy rumasti reikia silla kohtaa. No, eihan niita kukaan pitsisukissa huomaa, eihan? :D

Linne said...

Moikka !
Nyt huomasin että olet ristinyt mut sp-osoitteen mukaan villasukaksi... mutta mut taidetaan tuntea paremmin Merinä ? www.artisannotes.blogspot.com on mun blogi.
ps. Topperin pipa on vielä korvien välissä ts. suunnitteluvaiheessa :-)

Tuulia said...

meri: krhm, kavikohan mulle vanhanaikaisesti? Taisin aatella sun s-postia ja sekoittaa kaks ihmista keskenaan, eiko neulepolkkaajissa ole olemassa "Villasukka"? Mutta se on eri kuin sie?
Miepa vaihdan sinut Meriksi, niin ei mene ihan hoperoksi :) Sori sekaannus, sama paa jne :D

Anonymous said...

Kiva väri, ah niin pitsiset:)