Vain tosi fani neuloo tammoisen / Only a true fan would knit anything like this

Takki on siis valmis. Etupuolelta luulisi sen olevan tavallinen tylsa takki:Mutta eipa se olekaan:


Pahoittelen kuvien surkeata laatua, tama on varmasti yksi vaikeimpia neuleita kuvata, mita olen kuunaan tehnyt. Valosta huolimatta varit vaaristyivat, ilmeisesti kameran asetuksia pitais saataa.

Takista sen verran, etta se on ihan omaa suunnittelua ja olen tosi ylpea tasta, kuva ei tee takille oikeutta. Ei se taydellinen ole, mutta se on oikein hyva. Kuvion suunnittelin itse.

Takista tuli aavistuksen iso, eika siina viela ole vetoketjua, koska ostamani vetskari oli liian lyhyt. Mulla tahtoo muutenkin tulla neuleista vahan liian isoja, ehka kasiala on liian loysa. Taytyy keksia siihen joku viksu niksi (eli muuttaa kasialaa) kunhan hamsterikisa on ohi. Toisekseen tasta langasta tulee vahan ryhdittomia neuleita, en tieda miksi. Ajattelin kokeilla huovuttaa tata kevyesti, ehka siten saisi sita pienemmaksi ja muotoa ryhdikkaammaksi. Pesuhommia siis edessa.

Lankaa meni 700 g joten hamstereissa ollaan tilanteessa 1150 g. Ei huono.

Seuraavasta projektista en viela tieda. Taidan tehda sukkaparin tassa pohtiessa. :)

My sweater is finished. The front would make you think it's an ordinary sweater:But it's not:I'm really sorry for the poor photo quality. I couldn't get a decent photo of this.
No matter what the light was, the colors were distorted, I might have a wrong setting in my camera.

The sweater is my own design, including the pattern for the back. I love it, even though it is not perfect (the picture does no justice whatsoever), it's perfectly good for me. I'm really proud of myself :)

The sweater is a bit too big, and I did not sew in the zipper yet, because the one I bought was too short. My knitted garments tend to be a bit too big, it might be me or this yarn. I might try and change my knitting a bit to avoid this. But as for this sweater, I'm thinking of fulling it slightly, to make it a bit smaller and fit better.


I used 700 grams (roughly 25 oz) of yarn for this, so in this month (for the yarnhamsters') I have used about 40 oz yarn in 9 days. Not bad.

I'm not sure what to knit next. Maybe a pair of socks, that'll give me a good few hours to think about the next big project. :)

12 comments:

Sonja&Janne said...

Onpa hieno! :) S

Tuulia said...

Olitpa nopea! :)

makepeace75 said...

Wautsi, hieno on! :o)

Tuulia said...

MP: hii, tattis :) Kusti polki tanaan, voi voi kun sormia syyhyttaa :) Kiitos kovasti!

mursuliina said...

oh! tämän takin kun näytän poikaystävälle, hän haluaa varmasti samanlaisen. nyt hän saa aivan uuden kuvan neulojista :D

Tuulia said...

mursuliina: aivan, aivan! Eipa olla ihan nortteja, eipa ;)) Karvajalka kylla tuumas, etta ei sitten yhtaan natsimmat varit hypanny lankakoriin... :D

amelie said...

Aivan loistava takki! Tuota ku esiteltäs julkisemmin, niin saatas varmaan ne suloset pitkätukkaset teinihevaritki neulomaan (niitä on ainaki täälä Oulussa vaikka muille jakaa). ;)

Tuulia said...

amelie: juu-u, taman kun torppaa paallensa oulun viimaan, niin ainakin joku mummeli voi saada slaagin ja pitkatukkapinkeahousuhevari tarttuu puikkoihin. Pelkkaa plussaa siis ;D

päivi said...

Ai toi on tosi Mageen näköinen!!

Mun miehen veli on Metallica-fani on ihan koukussa Metallicaan ja olis Niin innoissaan jos tollasen sais. Täytyy pistää korvan taakse jos aika riittää väsäämään hälle takkia. Onko sulla tuota kuviota tallessa mallina? Itse en oo saanut noin selvää aikaiseksi millään ohjelmalla! Niin siis, millä sä teit ton kuvion neulottavaan muotoon?

Tuulia said...

Paivi: yksinkertaisuudessaan niin, etta otin kuvion muistaakseni levyn kannesta (loytyy Reload-levylta), jaljensin ja skannailin ja pienentelin ja muokkailin, kunnes kuvan pikselikoko vastasi neulottavan alueen kokoa silmukoina. Sen jalkeen keikka pistelyohjelmaan, joka muunsi pikselit pistoiksi/silmukoiksi ja neule puikoille. Toki mun taytyi tietaa kirjoneuleelle krs-tiheys ja silmukkatiheys, ja pidensin kuvaa niin etta se vastasi mittasuhteiltaan mun kasialaa.

Kuva on jemmassa, mie taidan rustailla jonkun ohjeen tohon kun ehdin.

Ja mie olen kans ultimatefani, mulla on toi sama kuvio tatskana niskassa/hartiassakin. :)

päivi said...

Joo, niin. No eipä oo tähän harvaan päähän tullut mieleen, että sillä tavallahan se onnistuu. Ollaan miehen veljelle jo kauan ehdoteltu että ottais tatskan kun se sen haluaa, mut ei se oo vielä uskaltanut. Luvattiin maksaakin se, sit kun uskaltaa.. (meillä on molemmilla leimoja ihan omiks tarpeiks.)

makepeace75 said...

Hienoa, että Kusti löysi perille ja sisältökin on mieleen. :o)