Auttakee, karpsed, letkunotkut! / Help!

Otsikko liittyy yhteen suomalaiseen komediaklassikkoon. Oisko ollut Kummelin varhaisvuosilta se.

Sisalto sen sijaan liittyy lankoihin. Mulla on ongelma, iso sellainen.

Tilanteen taustaa:

Neuloja kayttaa Suomen reissulla kaiken ylimaaraisen ajan lankakaupassa. Tai no, marketissa, josta saa myos lankaa. Mukaan hyppaa Novitan Butterflya, paljon. Paljon. Eri vareja. Koska sekin on lopetettu. (Miksi kaikki kivat langat aina lopetetaan??) Vaikka neulojalla ja Butterflylla on vahemman ruusuinen menneisyys (kaksi projektia aloitettu, kaksi purettu, lankojen myohemmista vaiheista ei tietoa), Butterfly on niin kaunista lankaa keralla, etta sita on saatava.

Myohemmin kevaalla neuloja menee ja lupautuu kaikenlaisiin ylimaaraisiin projekteihin ja vaihtoihin, joiden ansiosta ei aikaa ns. omille toille jaa ollenkaan. Paalle painavat aidin yllaritaulu ja pikkuserkun haalahja, joita ei ole aloitettukaan, vaikka haihin on aikaa alle kolme kuukautta.

Neuloja havaitsee Knitpicksin uudessa kuvastossa ylen soman paidan, tilaa varomattomasti ohjeen ja siirtaa sen "sitku"-pinoon. Umpikiero Butterfly saa vihia naista suunnitelmista, ja eraana kauniina torstaiaamuna koko Butterfly-varasto kamppaa neulojan tyohuoneen (kulkee myos nimella lankakaappi ja askartelukaupan ylijaamavarasto) lattialle ja ilmoittaa keskiaikaisin metodein doktriininsa: Butterflysta on tultava se ylen soma paita. Nyt heti.

No nyt siihen ongelmaan. Butterflya on kaapissa sen verran, etta siita tulisi kaksi tuommoista paitaa. Naissa vareissa:


Eli kokovalkoisena tai vaaleansinisen ja sinivihrean raidallisena. (Loysin kamerasta sen asetuksen, milla saa otettua kuvan hyvin lahelta. Go me.)

Se ongelma on nyt siis se, etta kummastakohan tulisi paremman nakoinen. Paidan malli on todella kaunis (aiemmassa postissa on parempi kuva kuin lankakaupan sivulla), ja kun lankakin on hyvin sievaa, niin epailyttaa ton raitamallin tunkeminen enaa siihen. Tuleekohan siita raidallisena liian levoton? Raidoista tulisi kylla hyvin leveita, koska ajattelin esim. tuon alaosan pitsin tehda kokonaan yhdella varilla. Toisaalta nuo kaksi sinisen/sinivihrean savya ovat todella lahella toisiaan, niita ei kunnolla erota toisistaan jollei katso hyvassa valossa. Etta kapeammatkin raidat kavisi.

Pyydan nyt teilta kanssaneulojilta apua suureen probleemaani. Kummin tekisitte, raidoilla vai yksivarisena valkoisena? Laittakee kommentti, mie teen justiinsa niin kun aanestys nayttaa :)

Aijuu, ja jos jollain on esimerkiksi yksi ylimaarainen kuukausi johonkin jaanyt kayttamatta niin mie voisin sen ottaa tanne meille. Pidan hyvin, ja kaytan tarkoin. Kiitos jo etukateen :)


I have a bit of a problem with yarn.

I brought with me from Finland some Finnish yarn (which is, of course, discontinued) that I happen to like very much. My past with this yarn has been less than rosy, but nevermind that, I thought I'd give it another chance. I was thinking of knitting a lacy sweater for the summer of this yarn.

Well, it seems I'm so occupied this spring with all sorts of swaps and extra projects that I don't have time for "my projects" anymore. Neverming this, either, for the yarn had its own mind set.

You see, I bought a pattern for a nice sweater and decided it'll one of those "when I have time for it"-projects. Little did I know, for the yarn I bought (called Butterfly) decided I wanted to knit that Braid and Leaves Pullover of this yarn. Now.

Now the problem is: I have enough of Butterfly for two sweaters, in these two colors:


In solid white or stripey in light blue and light blue-green. (I found the setting in my camera which allows to focus very close to the object, or something like that. Go me.)

The problem is, which color would provide the better outcome? The sweater (I have a better picture of it in a previous post) is very, very pretty, and I'm not sure if adding stripes would make it look too.. well, for lack of a better word, too restless. The stripes could be very wide, for I thought the lace pattern could be in one color only. Though, the two shades of blue are very close to each other, so narrower stripes would be okay.

So I'm asking for your opinion. Which color would you use, the solid white or the stripes? Let me know, I promise I'll follow the majority in this :)

Oh, and should you happen to have a left-over month which you don't need and are willing to donate to a very warm and loving home, I'd appreciate it. I really, really need the extra time. Thank you :)

21 comments:

sirpale said...

Minä neuloisin yksivärisenä tuosta langasta :-)

Meri said...

Mä tekisin varmaan yksivärisenä. Tosin niin teen yleensäkin kaiken.... ¨
toisaalta miltä näyttäisi tehdä 3 sävyllä 1 krs:n raitoja ? värit voisivat häivyttyä kauniisti ?

uhoava gnu said...

Kannatan vaaleansinistä ja sinivihreää. Pari vuotta sitten aloitin (vaan en lopettanut vielä) vauvan puseroa kahdesta samankaltaisesta Butterfly-sävystä ja sointuivat nätisti yhteen - ilmeisesti ihan hyvin suunniteltu värikartta.
Tuosta kokovalkoisesta saattaisi tulla turhan kovan näköinen, jos tuo on lumenvalkoista eikä luonnonvalkoista.

makepeace75 said...

Minä äänestän valkoista. Yksinkertainen ja kaunis, puhdas. :o)

Tuulia said...

meri: noista sinivihreita on vaan kahta savya, kuva valehtelee. Ja kappaleet neulotaan tasona, eli 1 krs:n vaihtoja taytyy miettia. 2 krs:takaan ei olis ehka paha.

uhoava gnu: juu, se on sita kovaa valkoista, siis ei luonnonvalkoista. Tosin tuossa langassa se (tunnettaneen myos titaanivalkoisena) on ihan kaunis, kun se on katkaistu niilla kiiltavilla saikeilla. :)

iona said...

Minä tekisin yksivärisenä, vierastan raitoja ja pitsiä samassa neuleessa. Ehkä, EHKÄ voisi miennä niin että pitsihelmatosat olis toista sinivihreää ja loput toista, mut kokonaan raidallinen sairastaisi todennäköisesti ainakin mun silmää. Makuasia, tietty. Mutta täältä siis ääni valkoiselle.

routa said...

jaa-a, laittaisin ohuita raitoja väliin, sillee hyvin suhteutettuna (1/5 ehkä), eikä pitsiosaan. mutta yksvärinenkin on varmaan kaunis. onkos tuossa kun pitsiosa loppuu, niin muutama ainaoikein kierros, sen levyisiähän ne raidat vois olla.

katriina said...

yksivärinen ehdottomasti. niin malli pääsee parhaiten esille.

Villasukka said...

Voi, en tiedä! Malli ja langat ovat kaikki kauniita.

vanilla85 said...

Yksivärinen?

Mulla olis kolme ylimääräistä opintopistetta (2opintoviikkoa), olisiko niistä mitään apua? :D

Tuulia said...

Voi kun taa menee vaikeaksi, aanet nayttais hajaantuvan.. :) Ehka annan taman hautua iltaan, ehka huomiseen, katson mita aanet nayttavat. Huomenissa on sitten hyva syy aloittaa uusi neule, kun vanhatkaan eivat ole edistyneet. Eiko?

Vanillalle kiitos tarjouksesta, kaikki auttaa ;))

päivi said...

Tungen lusikkani tähän soppaan. Mä tekisin sen yksivärisenä, sillä tuossa paidassa on sekä pitsineuletta että pystyraitoja, joten vaakaraidat siihen lisäksi voisivat koskea silmiin aika pahasti.

Mulla olis tarjolla yksi vähän käytetty maaliskuu. On mennyt ihan hukkaan ja ohitse koko kuukausi, joten jos haluat kierrättää, niin ole hyvä.

Lankakomero said...

Yksinvärinen ilman muuta, kun kerran lankaa riittää.

Anonymous said...

Valkoinen! Kesän muotiväri ;D

Marsvin

Tuulia said...

emmaa jaksa enaa odottaa. Aanestyksen lopputulema on 9-2 valkoiselle plus pari opintoviikkoa ja yksi maaliskuu. Ei olleskaan hullummin :)

En katsokaan keskeneraisten koriin vaan paastan Braid and Leavesin puikoille illalla. Ehka heitan soppaan sekaan annoksen Arakornia, se niin mukavasti siivittaa neuletta kuin neuletta ;))

Emma said...

Yksivärinen valkoinen.

Emma said...

Ahas, mut olikin skipattu. ;D No, eipä näköjään vaikuttanut äänestystulokseen. :D

Mermaid said...

Varmaan on jo myöhäistä äänestää, mutta valkoisen tekisin minäkin :-) Ja sitten noista sinisistä voisi tehdä jonkun ihan simppelin mallisen neuleen, jonka juju on ne raidat...

Lellu said...

Hei!
Minä voisin auttaa sinua ostamalla toiset pois ;)) olen nimittäin etsinyt Butterflytä, jotta saisin kasaan yhden puseron langat. Tein siitä sen pitsi huivin ennen matkaa ja ihastuin lankaan. Joten jos jää yli, niin tiedät osoitteen.. Lellu

Tuulia said...

emma: en mie ketaan skipata halunnut, en vaan malttanut odottaa.. :))

mermaid: juu, yollisena visiona minulle ilmoitettiin (virn) etta niista tulee raitainen pitsipusero, tosiaan joku simppeli :)

lellu: voin kertoa jo heti etta butterflya en myy, mulla on sita vain (!) kolmeen puseroon ja kun se on lopetettu, eika saa enaa, niin mie pian noista tiukkaan kiinni :) siita tulee ihana kesapaita, ja varmaan jaa viela toppiinkin :) (kuka nyt langoistaan luopuisi!) :D

marja said...

ja lisää ääni valkoiselle kaiken äänestyksen ulkopuolelta :-)