No, eihan siita paidan aloituksesta eilen tullut mitaan. Tein mallitilkun 3 mm:n puikoilla (suositus on 3,5 mm) ja silmukoita oli hieman liikaa, joten tuokin lanka tarvinnee ne 2,75 mm:n puikot, jotta neulepinnasta tulee kaunista. Samoinhan kavi Nallen kanssa, suositus on 3,5 mm, kolmosilla tulee loysaa, ja 2,75:lla just sopivaa.

Mun 2,75 millin pyoro on nyt kiinni siina turkoosissa Nalle-takissa, joten ei auta kuin rientaa shoppaileen. En ois kylla eilen ehtinyt aloittaa sita paitaa muutenkaan, meilla oli saunailta ja sen jalkeen kaaduin tajuttomana sankyyn. Herasin tietenkin kun Karvis tuli nukkumaan, ja loppuyo menikin sitten kattolautoja katsellessa. Meilla taitaa olla siis paivaunipaiva ;) Mutta tanaan siis paasee puikoille se neule. Yleison suosikki on valkoinen, joten kaivan 9 keraa valkoista esiin ja alan pisteleen. Lankaa saattaa kylla jaada, joten siita saattaa viela saada kesatopinkin, jos tuuri kay. :) Kiitos kaikille aanestaneille :)

Tanaan meilla on ollut Karvajalan kanssa sama sukunimi 6 vuotta. Aika on mennyt nopeasti, enka 6 vuotta sitten osannut arvata, etta kirjoittaisin tata taalta maailmankolkalta. Missahan 6 vuoden paasta ollaan? Silloin ollaan ainakin 6 vuotta vanhempia (Karvis keski-ikainen, mina 25), ehka vahan viisaampia. Aika nayttaa :)

Haapaivaan liittyy muuten sellainen tarina, etta meidan piti menna naimisiin aprillipaivana, pienena pilana. Paiva paatettiin jo kihloihin mennessa. Tyhma Oulun maistraatti vihki (ainakin silloin) vain tiistaina ja perjantaina, joten paadyttiin maaliskuun viimeiseen, joka oli perjantai. Anteeksi nyt vaan, mutta kuka menee arkena naimisiin? "Aamulla toihin, ruokiksella Anttilan kautta naimisiin maistraatissa ja iltapaivalla palaveriin"?
Eiko meille pakanoillekin, jotka emme (hui hirveaa) kuulu kirkkoon, pitaisi silti suoda mahdollisuus juhlistaa tarkeata paivaa vapaapaivana, ilman etta pitaa ottaa vapaata toista. Toivottavasti maistraatti on muuttanut kaytantoa. No, ainakin meidan poppoossa haapaiva muistetaan varmasti, ja siihen liittyva tarina. Toinen tarina liittyykin sitten varapetiin (sohvalla) haasviitissa, mutta sen mie kerron sit joskus toiste ;)

Hyvaa viikonloppua kaikille :)


Almost everyone voted for the solid white sweater and that's what I'll knit then. Although, I couldn't start it just yet, since I don't have a needle of proper size for the yarn, so I must buy one first. I think I'll start the sweater today, so thank you everyone for voting! (Where are all my English-speaking readers??) :)

Today's our 6th anniversary, and I can't help but wondering, where did all those years go? Time's been flying, and I never expected to be here, in California, writing this, when we got married six years ago. Who knows where we will be in 6 years time? I know we'll be older (HairyFeet'll be middle-aged; me, 25), maybe wiser. We'll see :)

14 comments:

Villasukka said...

Kyllä nykyisin ainakin jotkut maistraatit vihkivät viikonloppuisin, tosin eri maksusta. Ainakin joillakin aloilla (tiedän opettajista) oma hääpäivä on palkallinen vapaa... mistähän löytäisin sen miehen ;)

Kirsi said...

Mies puuttuu täältäkin, mutta onnellista hääpäivää teille:)

Tuulia said...

villasukka: juu, systeri meni Oulussa viikonloppuna naimisiin, vihkija oli Kemista kun systerin mies on sielta, eika sille vihkijalle tarvinnut maksaa kun matkakulut kai. Ja oli Karvajalalla palkallinen vapaapaiva :) Armeijastakin saa kuulemma lomaa naimisiinmenoa varten nykyaan.. :D

kirsi: kiitos :)

iikoo said...

Hihhei, onnea hääpäivälle!

(luin postauksestasi jotain vähän hassusti, kun laskin, että olet nyt 19! Ja sitten rupesin miettimään, että mitä ihmettä, onko joku mennyt 13-vuotiaana naimisiin, jos kerran 6 vuotta sitten... jossain vaiheessa älysin sitten.)

Altocumulus said...

Hyvää hääpäivää! :) Vuoden päästä on sitten se kriisivuosi, kun tulee 7v. täyteen. ;) Meillä tuo on odotettavissa ensi kesänä, pitäisiköhän tässä huolestua. ;)

Emma said...

Hyvää hääpäivää! Vuosissa tullaan samassa, mutta päivä kesällä.

Keski-ikään tuli kiinnitettyä huomioita, mutta johtuu varmaan jo omassa blogissani olevasta pohdinnasta. ;D Mikäköhän oli keski-ikä tämän blogin mittapuulla...

makepeace75 said...

Hyvää hääpäivää sinne rapakon taakse. :o) Meille tulee toukokuussa neljä vuotta naimisissa ja joulukuussa 8 vuotta yhdessä. On siinäkin taisteluja jo. ;o)

Anonymous said...

Otan osaa ;) Sinäkin onneton haksahtanut menemään arkipäivänä naimisiin. Meillä itelläkin tuo oli niin ylellinen päivä kuin juhannusviikon torstai.

Tuulia said...

iikoo: mie pysyn aina kaksvitosena ;))

alto: jos Karvis on mun kans jo 6 vuotta naimisissa ja yhdessa pari vuotta pidempaan jaksanut, ei yksi vuosi lisaa luulis tekevan enaa tiukkaa ;))

emma: Karvajalka on kuuden vuoden paasta melkein 38, se pitaa itseaan kylla nyt jo keski-ikaisena, kun miesten elinian odote on seitsemankymmentajotain niin onhan se melkein puolessa valissa eli keskella ;) Insinoorin logiikkaa :D

MP: on on, se on pitka aika :)

topperi: juu, eiko oo julmaa etta me pakanat ei saada viikonloppuna menna ;))

Kiitos onnitteluista :)

AnneM said...

Onnittelut täältäkin!

Tuulia said...

kiitos anne :)

Sonja&Janne said...

Oikein kivaa hääpäivää. Älkäähän syökö mahaa ihan täyteen illalla! :) S

Emma said...

Ok, nyt voin huokaista helpotulksesta vielä useaksi vuodeksi tuosta keski-iästä. ;D

Karoliina said...

Kyllä pakanakin pääsee viikonloppuna naimisiin, mutta se vaatii vähän järjestelyjä. Itse päätin aikoinani, että me menemme naimisiin palindromipäivänä eli 10022001 (lauantai). Kumpikaan meistä ei kuulu kirkkoon.
Soitin ensin Tampereen maistraattiin, mutta siellä sanottiin, että he vihkivät vain virka-aikana, mutta että kysykää käräjäoikeudesta. Sieltä löytyi avulias tuomari, joka vihki meidät sitten ko. lauantaina.
Maksoimme hänelle taksikulut, koska jostain syystä hänelle ei voinut maksaa muuta korvausta. Hänen ei olisi tarvinnut vihkiä lauantaina, mutta hän oli niin mukava ihminen, että teki sen. Tapasimme hänet etukäteen ja juttelimme tovin hänen kanssaan ja hän piti oikein kauniin puheenkin ennen tahtomisia. Nykyisin systeemit ovat tainneet muuttua niin, että lauantaisinkin maistraatista saa vihkipalveluita, ja maksua vastaan.
Onnea tuleville vuosille sen keski-ikäisen miehen kanssa :)!