Lisaa postia / More surprises in the mail

Hain postin, siella odotti Knitpicksista juttuja. Ei laisinkaan lankaa. Tama oli ennen Suurta Repsahdusta, ennen kuin sorruin alelankoihin. Ei siis lankaa mukana. (Ne tulee myohemmin.

Paketissa oli ohjeet naihin:


Ja yhteen (harmaaseen) huiviin. Nama paidat ajattelin toteuttaa vahan eri langoista kuin ohjeessa, ohjeessa taitaa olla jotain baby alpaca-silkki-sekoitusta. Taidan tilata puuvillalankaa. Ainakin oikeanpuoleisen teen akvamariinin sinisesta, tuon toisen ehka harmaasta tai kullankeltaisesta. Ja vasemmanpuoleisesta paidasta en tarkoituksella nayta hihaa, minusta nuo kaksikin palmikkoa tekevat siita jo vahan levottoman nakoisen ja hihassa on viela kolmas versio. Siihen hihaan teen todennakoisesti tuota kauluksen palmikkoraitaa alkuun. (Eli hyvin vahan se muistuttaa sitten alkuperaista..)

addit ja vetskari

Nalle-takin takakappaleen paalla poseeraa Topperin ystavallisesti touhuama turkoosi vetskari ja sukka-addit. Addeilla jo kuivaharjoittelin, ne tuntuvat todella oudoilta kateen. Jostain muistan lukeneeni, etta ne ois erityisen hyvat kirjoneulesukkien neulomiseen, ja taytyyhan tammoisella sukka-addiktilla olla myos nama :) Tulee ainakin kokeiltua. Luulin tilanneeni koot 2,25 mm ja 2,75 mm, mutta naa olikin eurokokoa, eli 2,5 mm ja 3 mm. Taytynee investoida siihen 2-milliseenkin, jos niita saa.

Ja vetskari, kuten kuvasta nakyy, passaa takkiin aivan mainiosti! Takki jumitti etukappaleisiin: sen kanssa tehdaan nyt ankaraa aivotyota. Etukappaleisiin nimittain tulee vinosti taskut, siis ei suorat lapputaskut vaan semmoiset, missa on koristeraitareunus, ne on vinosti neulokseen nahden, ja niita ei ommella paalle kiinni vaan ne ikaan kuin upotetaan, niin etta ulospain nakyy vain siis se koristeraita. Saa nahda onnistuuko tuo. Vaatii lyhennettyja kierroksia (onnistuu) ja siistin tavan yhdistaa koristeraita vinottain neuleeseen (ei ollenkaan varmaa etta onnistuu). No, aina voi purkaa jos menee pieleen :)

Ja viela loppuun kuva kirjasta, jota kavin salaa kirjakaupassa vaijymassa, mutta tilasin sen eripaikasta halvemmalla (olen sukua paitsi S. Vilenille myos R. Ankalle). Naita sukkia neuloin lace weight-merinosta yksi yo tuntikaupalla 1 millin puikoilla.

ladies useful stockings

Ei tarvinne sanoa, etta yo oli taynna verta, hikea ja kyyneleita.


Got the mail again (the mailbox is my new friend nowadays), there was the stuff I ordered from Knitpicks a while ago. This was when I still was with the yarnhamsters', before the sale yarn got to me. No yarn in this one, then.

I got instructions for these two:



I think I'll knit these of cotton yarn instead of baby alpaca-silk blend as in the instructions. I think I'll order some light aquamarine blue yarn for the one on the right, I don't know which color the one on the left should be :) It'll look very pretty in grey, too. And I don't like the cuffs of the one on the left, that's why I clipped them out of the picture. I will have to alter the pattern a bit: I don't like three different types of braids in the same sweater (I just think it's a bit too much, for the sweater is pretty with only one or two types of braids, too). Here's the link to the original, if you want to take a look at it.

addit ja vetskari

And on top of my sweater there are the zipper Topperi got for me and some sock-Addis. I'm not sure I like the Addis, they feel very odd. But I remember reading somewhere that they should be especially nice for colorwork socks, so I'll give them a try.

And these socks are from a book I noticed at the bookstore but ordered at Knitpicks for it was cheaper there. One night, I already found myself knitting these socks of lace weight merino with size 00000 needles.

ladies useful stockings

Needles to say, the night was filled with sweat and tears.

4 comments:

Anonymous said...

1mm:n puikoilla!!!???? Kääk.

Anonymous said...

Siis edellinen kommentti oli Marsvinilta ;D Sori.

Anonymous said...

Se tuli sittenkin :)
Ja ainakin kuvasta päätellen aika oikean värinenkin :)

Tuulia said...

Topperi: se on just presiis hyva, tattis viela kovasti! Vari on siis aivan taydellinen, kylla takki on nyt viimeistellyn nakonen sit valmiina.

Marsvin: Joo, millin puikoilla. Mulla on tilauksessa semmoiset, niita on semmoisiakin :) Pienin myytava puikkokoko on kasittaakseni 0,75 mm (US size 000000). Ja lace weight-lanka on siis sita pitsineulelankaa. Se uni oli ihan painajainen... :) (paitsi etta loysin itseni miettimasta ihan oikeesti etta voisko sellaset tehda..)