Takakappale on valmis ja pingotettu:

butterflyneule takakappale valmis

Pitsi on kovin kaunis pingotettuna:

butterflyneule pingotettu pitsi

Sanokaa nyt, on ne vaihdettu :) Aattelin ensin etta mitkahan LSD-lakanat olen virittanyt makkariin, mutta totesin sitten etta varit on kovin kivat; ihan kuin sademetsassa nukkuisi :)

Takakappaleesta tein tarkoituksella lyhyemman kuin ohjeessa, ihan siksi etta kun lanka on puuvillaa, kokemus on osoittanut, etta jos se venahtaa, tulee paidasta kesamekko. Ilmion valttamiseksi neuloin lyhyemman kappaleen, ja hyva etta tein niin. Kappale on nyt just ohjeen mitoissa, ja se saattaa tuostakin viela venya. Paidasta tulee kylla kaunis, kun takakappaletta tiirailee. Etukappaleesta on pitsiosuus valmiina.

Pistelyiden saralla kavi ilmi (tosin taa ei ole mikaan uusi asia), etta vaikka jalkipistot on ikavia, niilla saa ihan ihmeita aikaiseksi:



marigold keiju jalkipistojen kanssa

Alempaa kuvaa klikkaamalla tulee isompi kuva. Tama tyo menee eraan kanssapistelijan lahjapeittoon, ja se on jo lennahtanyt Suomea kohti peiton yhdistajalle.

Ja omatkin langat tuli Knitpicksista. Parasta oli, etta alennuslankoja tuli mulle muutakin kautta, mutta ne sattuivat kaikki olemaan samaa varieraa naiden itse tilaamieni kanssa, joten ei tarvitse olla kauhean tarkkana etta mita lankaa mihinkin neuleeseen torppaa :)

Tammoisia tanaan, myohemmin jotain muuta.

PS. Omat jutut oli bongattu Metablogissa, jesh :)


I finished the back and blocked it:

butterflyneule takakappale valmis

I like the lace:

butterflyneule pingotettu pitsi

Yes, I changed the sheets. At first I thought "my God what LSD sheets have I put in" but I kinda like the colors, it's like sleeping in a rain forest.

The back is intentionally shorter than in the pattern, to prevent it stretching too much. The yarn is cotton which is infamous for stretching and I wanted this to be a sweater, not a dress. After blocking the back is as big as intended in the pattern, and it might even stretch a bit later. But not too much, which was my idea. I just finished the lace pattern in the front yesterday evening.

As for stitching, I realized that even though I hate backstitching, it does wonders:


marigold keiju jalkipistojen kanssa

Click the lower pic to enlarge. This is for a blanket for a fellow stitcher and I've already sent this fairy to the person who'll stitch the blanket together.

And my yarn finally arrived from Knitpicks. And the best thing was that I had received the discounted yarns elsewhere, too, but they were all of the same dye lot with my yarn. Yay.

This is all for today, later I'll have something else for you.

5 comments:

Sari (saristitching) said...

Tosi kiva pusero tulossa! Ja keiju on suloinen.

Anonymous said...

Olen kai unella, en edes huomannut lakanan vaihtoa, jos et olisi sanonut:)

Emma said...

Paidasta on kyllä tulossa hieno. Nyt vasta huomasin nuo pitsin kuviot lehdiksi.

Keijukin on nätti ja saman ilmiön olen todennut noiden jälkipistojen kanssa.

Anonymous said...

Mä olin niin hämmentynyt, etten tajunnut niitä lakanoiksi :-)
Neule on upea, todella upea.
Pitäisi munkin ottaa joskus kuva ennen ja jälkeen jälkipistojen ja laittaa kuvat käsityökoriini. Ja ottaa ne esille sieltä sillä hetkellä, kun jälkipistojen tekeminen on maailman kamalinta hommaa.

derea said...

Heh _pieni_ ero tossa ilman jälkipistoja ja niiden kanssa :) Hieno on!