Valmiita ja arvoituksen loppu / FO's and Roosas

Se on valmis:

butterflyneule edesta

butterflyneuleen kaulus

butterflyneule takaa

Kuva on jalleen kamalan huono, mutta neule ihan suosikki. Eilen oli sadepaiva, enka saanut paidasta hyvaa kuvaa, mutta tuli testattua: neule on lammin. Kaulus liuruaa aina jotenkin rumasti, ja aina joku kohta paidasta on ihan kierossa, mutta yritan kuvata sen uudelleen, kunhan auringonvalo riittaa.

Lankaa tahan viritykseen meni 500g melko tarkalleen, joista kaulukseen 100 g. Kauluksessa on jotain, mika hairitsee suunnattomasti, mutta en tieda mita. Epailisin, etta puuvillalanka ei ole tammoiseen kaulukseen parhain mahdollinen. Kauluksen alaosaan piti ohjeen mukaan virkata jotain pylvasketjuja, mutta koska virkkaus ei ole leipalajini, ja halusin kaulukseen samanlaisen reunan kuin paidassa muutenkin, harrastin korkeampaa matematiikkaa ja neuloin reunuksen erikseen. Yhdistin sen sitten paateltyyn kaulukseen silmukoimalla.

Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyvainen neuleeseen ja pidan sita varmaan viela kyllastymiseen asti. Pidin neuleesta niin paljon, etta taidan sen tehda toisenkin kerran. Mielessa vaikkyy joku ihana villa-silkkisekoite, jospa kesan Suomen reissulta saisi Pirtin villasilkkia mukaansa..

Talla viikolla on valmistunut myos yksi sukkapari, pitkasta aikaa:Nama menivat jo sille 4-vuotiaalle. Sopivat jalkaan, mutta eivat kauan. Lankaa meni noin 25 g ja aikaa yksi ilta ja risat.

Ja tein muutakin. Se nayttaa tavalliselta puikkorullalta......mutta ei ole ollenkaan tavallinen:

neularulla 2

Siella on se toinen Roosa :) Kyseessa on siis sukkapuikoille puikkorulla, paikkoja on kolmelletoista puikkosetille. Naista kaksi on isompaa, noihin kapeisiin menee 4-milliset ja ohuemmat mutta isommat puikot tarvitsevat isommat lokerotkin. Materiaaleina puuvillakankaat, helmilanka ja satiininauha.

Se toinen Roosa on pienempi, suorastaan Roosanen (filologit arjaiskaa, jos diminutiivit meni vaarin):

pingotusneulatyyny

Pienempi Roosa on neulatyyny, tarkemmin sanottuna pingotusneulatyyny. Materiaaleina kasinkudottu pellavakangas, puuvillakangas, ja helmilanka.

Roosat on neulottu siis jostain muinaisesta helmilangasta, 1,5 mm:n puikoilla. Aikaa ei mennyt kauan, mutta jaljesta oli vaikea saada kaunista. Olin itse naihin kummiskin tosi tyytyvainen, ja saatan toteuttaa toistekin.

Ja nama lahtevat maailmalle.

arvontaa

Nimittain, en ole arponut enka lahjonut lukijoita millaan tavalla pitkaan, pitkaan aikaan, ja ajattelin sen nyt tehda. Edellisella kerralla Sari sai odotella lahjaansa luvattoman pitkaan, nyt naytan sen jo etukateen. Etta jos naista toinen kelpaisi, niin tassunkuvaa kommenttilooraan, niin mie arvon jollain patevalla systeemilla nama uusiin koteihin. Uuden kodin taytyy olla lammin ja hella, eika saajan saa kovin tarkkaan ompelujalkea katsella ;D

Aikaa on keskiviikkoiltaan asti, katkaisen omalla kommentilla taman viestin kommenteissa.

Eli keskiviikkona palataan. Silloin pitaisi olla valmista enemmankin, ainakin nama huopaiset kesamarjat ovat saaneet toivottavasti myos vahan lehtia kaverikseen:(Mulla ei ollut vaaleanvihreata huopaa. Hmph. Muuten naa oiski ollu valmiit.)

Keskiviikkoon mennessa koitan aloittaa myos uuden Ullan sukkaekstran sukkien neulomisen. On siis mita odottaa ;)

Mutta sita ennen, oikein rauhallista paasiaista kaikille!

Edit: Puikot meni! Kiitos kiinnostuksesta :)

Edit2: Vaihdoin parempiin kuviin talta aamulta. Tosin mun nappylaista naamaa ette nae vielakaan ;D


I finally finished my sweater:

butterflyneule edesta

butterflyneuleen kaulus

butterflyneule takaa

The picture is again horrible, but I love the sweater. I'll try to take a better picture of it once the sun shines again.

I used roughly 18 oz of yarn, of which the collar took 3,5 oz. There's something I don't like about the collar, I don't know what, but there's something. It could be the cotton yarn that's not suitable for a collar like this. The pattern said to crochet an edging to the collar, but I hated the idea (as well as crocheting) and decided to make an edging just like in the body and sleeves and grafted it to the collar later. Took me forever but I like the result.

I love this sweater and I probably will wear it till it won't stay together anymore. And I probably will knit this sweater again. I'm thinking something of a wool and silk blend...

I also finished a pair of socks, again:These are for the 4-year old girl I mentioned. They fit, but not for long. It took me an ounce of yarn and one evening to finish these.

And I finished something else, too. It looks like an ordinary needle roll...... but it's anything but ordinary:

neularulla 2

Yes, one of the Roosas is there :) This is a needle roll for DPN's, 13 sets in total. You'll fit 11 smaller than #6 sets and two bigger in this roll. Materials used: cotton fabrics, pearl thread and satin ribbon.

And the other Roosa is far smaller:

pingotusneulatyyny

It's a needle cushion, a blocking needle cushion to be exact. Materials were handwoven (sp?) linen fabric, cotton fabric and pearl thread.

I knitted these using size 000 needles and some ancient pearl thread. It didn't take me very long, but the challenge was to get the knitted piece look even and neat. I was very happy with these, and I might make something like this later, again.

And these are off to the big wide world.

arvontaa

I haven't had any competitions or anything for my readers for a very long time, and I decided it's time to have a little something. This time I'll also show the gift to you beforehand, so if you would like to have one of these, leave a comment to enter a drawing. You have till Wednesday morning, entering for this ends when I leave my comment at the end of this message.

So, I'll be back on Wednesday. I should have more things finished then, at least these felted summer berries should have some leaves, too:(I didn't have light green craft felt. Bummer. Otherwise these would've been finished today.)

But I believe I'll be busiest with the sock extra that I promised for the next Ulla. :)

Till then, I wish you all a very happy Easter!

Edit: The needles are sold. Thanks for your interest :)

Edit2: I switched the pictures to some better ones I got this morning. Still no photo of my spotted face (I look like a Dalmatian!), though :)

54 comments:

Kaaka said...

Iik, puikkorulla on niin ihana, että kyllä tämmöisen salalurkkijankin pitää vihdoin kommentti jättää, ihan voiton toivossa... ;-D

makepeace75 said...

Voe lutu, Roosaset ovat vallan söpiksiä. :o) Kumpikin kelpaisi kyllä. Notta kumpaakin räpylää täällä toiveikkaana heilutan.. ;o)

Altocumulus said...

Täällä olisi tarjolla lämmin koti (kirjaimellisesti, uunin lämmitys nosti sisälämpötilan yli 26 asteen...). ;)

Anonymous said...

Hei ja huiskutus, kumpikin kelpaisi ihanista Roosista -Tuula

vanilla85 said...

Juu täälläkin olisi lämmin koti odottamassa:) Ihania ovat kumpikin.

Ps. Uudet lakanat?

Tuulia said...

vanilla: *reps* no ei, kuvausalustana on viime toukokuussa valmistunut Nalle Puh-tilkkutakki :)) Lakanat on (kohom) vielakin ne sademetsat :D

routa said...

paidasta tuli todella nätti. olisko kaulus parempi jos olis tiukempi pääntieltä ja sitten levenis tai ryöpsähtäis ulkoreunalle, taas oivallinen selitys. mutta nään edelleen sieluni silmillä paidan kokopitsisenä ja venepääntiellä. juu ja meilläkin on lämmintä, uuni lämmitetty aamulla ja lämpimäiset jähdytetty jo pakkaseen.

Langanpäitä said...

Sekä neulatyyny että puikkokotelo ovat todella ihanaisia! Itse olen tehnyt viimepäivinä pari neulatyynyä huovuttamalla pesukoneessa. Eka yritys toki meni vähän plörinäksi (50% palleroisista hajosi koneessa) mutta kaksi onnistui. ;-)

Raisa said...

Minäkin osallisstun! Molemmat Roosaset on ihania ja kelpaisivat, mut erityisesti puikkokoteloa olen ollut jo jonkin aikaa vailla....

Anu said...

Täällä olisi kyllä kipeästi käyttöä puikkokotelolle. Neulatyynykin on nätti!

HeliP said...

Roosaset toivottaisin minäkin tervetulleiksi!

Cristina (CrissyPo) said...

The sweater looks beautiful!

Hanna said...

Heissan! Jätänpä tassunjälkeni minäkin, kummatkin roosaset on niin kauniita :) Ja tässä talossa olisi käyttöä kummalle vain. Itseasiassa en edes omista neulatyynyä vaan neulat pyörivät kuin puolukat pienessä korissa.
Hyviä pääsiäisenjatkoja!

Villasukka said...

Minusta kaulus (ja koko pusero) näyttää tosi hyvältä! Ja roosasille olisi tarvetta - en edes omista neulatyynytä!

Stricker said...

Roosaset ovat ihania, ja varsinkin puikkosellaiselle olisi käyttöä :-).
Tosi kaunis pusero, mutta minäkin muuttaisin kaulusta, tosin en tiedä miten. Ja en muuten minäkään tykkää sukkapyöröistä ollenkaan!

emilia said...

Roosat ovat vallan suloisia ja oikein tervetulleita.

Katja said...

Minäkin jätän tassunjälkeni. En omista ainuttakaan neulatyynyä, joten olisin hyvin onnellinen jos arpaonni suosisi!

Lape said...

Ihana idea...

Lellu said...

Moi! Siis ihan ilman muuta arpajaisiin osallistuu hän. Mutta sen lisäksi valtavat kehut. Tuo pusero on AIVAN IHANA. Ja tosi kivat ideat puikkokääryle ja neulatyyny

zeska said...

Moi! Arpajaisiin osallistun, aivan ihania nuo neulatyyny ja puikkokotelo :). Jossen voita, saatan joutua melkeimpä kopioimaan ideasi ;).

Mermaid said...

Miekii sit osallistun! Ja meikeläisen puikot viihtyis varmasti paljon paremmin tuollaisessa hienossa puikkokotelossa kuin Pringles-tuubissa :D

Puserosta tuli muuten tosi nätti.

Kaija said...

Kauan olen minäkin puikkojensäilytysjutskaa haikaillut - ehkäpä onnistaa. Pusero on minusta kaunis, kauluskin. Yhdyn arvioosi, että kyse on langasta, puuvilla painaa niin paljon, että kaulus ei jaksa pysyä 'koholla'. Mutta eihän se haittaa, vaikka tiedän kyllä, että jos jokin juttu kiusaa, niin se sitten kiusaa, sanoivatpa muut mitä tahansa ;D

jaanaL said...

puikkopötkö on ihana vaikkei siinä sammakoita loikikaan :-)

Tellu said...

Aina käyn blogiasi kurkkimassa, mutta liian harvoin tulee kommenttia jätettyä vaikka aihetta usein olisi! Mutta puikkopötkylän kiilto silmissäni, oli nyt pakko kommentoida. ;) Paita on muuten aivan ihana!!

Puikot solmussa said...

Pakko minunkin osallistua. Tahtoo kanssa tuommoiset! Ihanat työt sinulla, ja valtavan hienon idean olit keksinyt!! Puserokin on nätti, toivottavasti keksit ratkaisun tuohon mieltäsi askarruttaneeseen kaulusongelmaan.

Susanna said...

Paita on kaunis ja roosaset oikein ihqut!

Emma said...

Paita näyttää kauniilta ja roosat suloisia. Enpä olisi heti arvannut siitä edellisestä kuvasta lopputulosta.

Mukavaa loppu päästäistä!

k2o said...

Hei, heitän nimeni arvontalipukkeiden sekaan :) Mun on pitänyt tehdä jonkinlainen puikkokotelo, mutta ompelukone on lainassa :D Tekosyitä, tekosyitä.
Olen muuten huippukateellinen sun sukantekotahdista ja -laadusta. Saa vain ihailla.

Maarit said...

Roosaset ovat suunnattoman kauniit ja hienostuneet. Loistoidea yhdistää ruskeaa pitsineuletta ja pellavaa. Ihailen!

mursuliina said...

kaunis paita ja ihanat roosukat! täällä osallistuis arpajaisiin!

denise said...

The sweater is fabulous!!

amelie said...

Ruskea on mun uus lempiväri. Olen siis mukana arvonnassa.
Ja hieno paita muuten.

tuitu said...

Tämä kanssa nostaa käpälän pystyyn kun ilmeisesti vielä kerkeää :)
Paita on hieno ja kaulus myös, tosin jos se itseään häiritsee niin se häiritsee siihen kun ei kenenkään sanomiset auta :)

Lappis said...

Hep.

Ihanat nuo roosaset, heti alkoi raksuttaa päässä että miten voisi tehdä jotain samantapaista. Varsinkin puikkokoteloa meinaan aina välillä väsätä, mutta ei synny tulosta, ei.
Mutta jos nuo ovat tyrkyllä, osallistun toki.

heiduli said...

Nyt on kyllä niin hienoja arpajaisvoittoja tyrkyllä, että pakko osallistua.

katriina said...

ainahan miniatyristi(kin) noin ihania juttuja halajaa:).

Kirsi said...

Loistoidea ja kaunis toteutus. Kyllä mullekin kelpaisi:)

Hanna said...

Upea pusero !! Minäkin osallistun.

askartajatar said...

Hep, minä kans olen mukana!

Anonymous said...

Miä kans, miä kans :)

sirpale said...

Kaunis pusero ja hep mukana!

Minä_hän_se said...

Tässä tassu :)

Riikka said...

tosiaan kaunis paita ja mukana arvonnassa ollaan...

jaana said...

Noi on ihan älyttömän ihanat! Tykkään kauhiasti molemmista, joten ei muuta kun arvontaan mukaan, jos vielä ehtii kerran...

päivi said...

Kyllä munkin täytyy arvontaan osallistua, kun vielä ehdin. On se uuten kumma että kun olen lukematta blogeja 2 päivää, niin jokainen on päivittänyt miljoona kertaa. Nyt on mennyt 4 tuntia näitä lukiessa ja vielä melkein puolet jäljellä.

hanka said...

Hei, erityisesti puikkorullaa himoitsen minäkin :I

verano said...

Täälläkin olisi yksi hyvä koti puikkojensäilytysjututulle, hienolta näyttää :)

Sari V said...

Hepuli hep!

Kummastakin olisi pula, sekä puikkokotelosta, että nuppineulatyynystä. Koti on lämmin ja palkinto pääsisi suoraan käyttöön...

Roora said...

Täälläkin ilmoittautuu lämmin koti jos vielä ehtii. :)

Sari said...

Osallistun. Vaikka tuskin se onni kahta kertaa peräkkäin potkaisee :)

Siniset Silmukat said...

Ihania molemmat :o)! Tahtoo osallistua!

AnneM said...

osallistun minäkin! Puikkorullalle olisi käyttöä ;)

ilu said...

Puikkojärjestys olisi täälläkin tilauksessa :-)

Tuulia said...

nonnin, mie alan arpomaan joten ennaa ei ehi. no, kellokin on jo hirveesti eli tuskinpa enaa mattimyohaisetkaan valvovat :)