Mitä ajattelin tänään / Today's Haircut

Voi kiesus että potuttaa. Jos oisin Susanna, tähän tulis nyt iso ja ruma ja paha sana.

Christ I'm irritated today. If I were Susanna, I'd say a big nasty word now.

Potutus alkoi varmaan siitä, kun näin kaunista lankaa ja päätin kokeilla itse samanmoista. No eihän siitä tietenkään tullut sellaista, vaan ihan kamalaa. Örkin oksennusta. (Eikun tästä tuleekin Tuomiovuori nimeltään.) Ja oisittepa nähneet tämän vyyhdin ennen kuin se meni kokopunaiseen kylpyyn! Mie teen nyt varmaan issestä äivän aasin (eli ouluksi pölijän) oloisen kun menen tunnustaan että yritin saada jotain yhtä kaunista kuin Laura, mutta ainaski mie yritin kovasti. Ja koitan toistekin, tosin ehkä eri väreillä. Kool-Aideilla ei saa kauniisti murrettuja värejä, muilla kuin Grapella ja sekin näyttää useimmiten örkinulosteelta.
punainen värjäys
I think it's because I saw the prettiest yarn ever, and I thought I could dye something similar. Well, of course it didn't turn out the way I wanted, it was awful. Orc vomit. (Well, no, I call this the Mount of Doom.) You should've seen this hank before I sunk it in red dye! (Now, I probably made myself look like a complete idiot by even thinking I could achieve something as pretty as Laura, but hell, at least I tried. And will try again, though maybe not with Kool-Aid.)

Kun tämä vyyhti pulputti kattilassa, purin pinkkiä Nallea vyyhdille. Miten voi yksi kerä olla sellaista sotkua?? Puran kerät vyyhdeille yleensä aloittaen kerän sisältä, ja pikkutytön takista jämäksi jäänyt kerä alkoi tuntua jo pikkuhiljaa kehräämötyöntekijän käytännön pilalta.

When that hank was merrily simmering in the kettle, I decided to make one ball of Nalle into a hank for dyeing. And boy, it was such a mess, it seemed like a practical joke by the spinnery worker.

Samaan aikaan ulkona tyhjennettiin roskiksia, ja meidän roskisväki osaa tyhjentää roskikset sen kuuloisesti, että tuntuu kuin ne hajottas jotain. Ja mua otti kupoliin sekin, että tiesin, että ne jättää roskikset auki, ja muuten se ei haittais, mutta kun ne samalla ruokkii meidän alueella säännöllisesti vierailevaa pesukarhupopulaatiota. Pesukarhut on söpöjä, kyllä, nehän näyttää ihan pieniltä, karvaisilta murtomiehiltä. Mutta kun ne tuo sen koko sukunsa ja kaverinsa ja kumminsa ja niiden kummien kaveritkin tullessaan - ja ne kantaa rabiesta! Oikeasti, jos ne soccer momit vois joskus nousta minivanistaan, ja tuoda sen roskapussin ihan kävellen sinne roskikseen ja panna roskalaatikon kiinni, ne saattais vaikka tehdä sille honor studentilleen palveluksen, kun ei se saa vaarallista virusta näistä pikku vierailijoista.

Meanwhile, our dumpsters were being emptied. Our trash service people can do this and make it sound like they're really trashing something themselves. Bigtime. And I was mad, because they leave the lids open. Otherwise it'd be fine, but they don't realize they're feeding our local raccoon population. And yes, raccoons are mighty cute, they look like little furry burglars. But the problem is, they bring their families and friends with them - and they carry rabies! I mean, for once these soccer moms should get up from their minivans, take a walk, bring the trash to the dumpster, close the lid, and they might even do their frigging Honor Students a favor.

Lopullisesti soliferi karkasi vanttuusta kun värjäsin sen pinkin vyyhdin...
pinkki nalle
And finally I flipped when I dyed the pink Nalle hank...

ja tajusin että mullahan on tämän väristä lankaa jo!
nalle colori
and realized I already have yarn in this color!

(Toinen iso, ruma sana tähän.) Ääh, mie taidan mennä laittaan AV-laitteisiin jotain sopivaa ja purkaa tän vaikean asian päästä pois vaikka juoksumatolle.

(Another big, ugly word here.) Ugh, I think I'll find something decent to listen to and get rid of my angst on the treadmill.

Mulla ei muuten ole kauhean hyvät hermot. Kysykää vaikka systeriltä. Pinna palaa, ja usein. Onneksi en ole pitkävihainen. :)

For the record, I'm not the most patient person around. Ask my sister, if you don't believe. I get friggin mad very often, but won't stay that way for long. Which is good :)

Edit: Nyt ei enää ole mieli vihainen, vaan surullinen. Miksi joku pässi menee ja polttaa makasiinit? Suomalaista "muotoilua" (hei mieki osaan piirtää pahvilaatikon)* on Töölön rannassa aivan liikaa, niissä makasiineissa oli kummiskin monen sukupolven historiaa. Ja nyt joku pilvipää on mennyt polttamaan ne. Vappu on tainnut jollain vähän venähtää. Tai sitten joku on tehnyt tän selvinpäin, mikä tekee siitä vielä typerämmän teon. Kristiinan blogissa kuvareportaasi, Iltiksessä reportaasia ja videonpätkää.
*Eka kerran huristellessani ratikassa ohi Kiasman luulin sitä keskeneräiseksi/purettavaksi rakennuskohteeksi. Mut kun ei, se on sitä disainia. Pyh.


Edit: Just ranting about some moron setting a fire to some old buildings in Helsinki. You'd have to be a Finn to understand.

8 comments:

laurakoo said...

Tän on nyt tarkoitus lohduttaa:
Minunkin oli tarkoitus tehdä koolaidaamalla jotain kaunista punaista. Saatavilla ei kuitenkaan ollut kuin grapea, tropical punchia, strawberry fraisea ja ice berryä. Noh, ekalla ja vikalla saatiin ihan kivaa liilaa ja vedensinistä - keskimmäisillä lähinnä oranssia ja verenpunaista, joista kumpikaan ei o oikke mun väri. Vyyhdit odottavat edelleen inspistä... Oon päättänyt tehdä niitä unisukkia äipälle ja avoanopille, koska tiedä ettei mun tulis käytettyä ikinä mitään senväristä. Ne kaks ei sit taas oo ihan niin tarkkoja...
Sitä kaunista vaaleanpunaista sain aikaan vasta Annev:n maahantuomalla jauheella, joka btw on ihan värjäämiseen tarkoitettu :) Niin ja ihan apteekin karamellivärillä sai aikaan myös hyvi hyvin hentoa roosaa, kun oli oikein pihi väri kanssa.
Eli eka ja toka yrittämät on aina ihan peestä, joka asiassa :D Tai sit kyse voi olla aloittelijan tuurista...

ilu said...

Voi harmi!

Voisinkohan mä keksiä jotain vinkkiä, miten onnistuin Koolaidaamaan mielestäni tosi kauhiita murrettujakin sävyjä.

Mä värjäsin kattilassa, esim. vaaleanpunaista värjätessäni yksinkertaisesti nostin sen vyyhden vaan pois sieltä, kun väri oli sopiva. Ja sitten toista väriä messiin samalla tavalla.

Kysy, jos voin neuvoa tarkemmin. Ja "mun värikartta" on blogissa..

Tuulia said...

tattis laura ja ilu tsemppauksesta :) mie koetan uudestaan noilla kakunvärjäykseen tarkoitetuilla väreillä joilla se Sugar Bunny Blvd:kin värjää. Tai sitten ihan oikeilla elintarvikeväreillä. Ja Rit-Dyellä. Tän täytyy vain olla aloittelijan huonoa mäihää, koska mulla kävi niiden sirkussukkien kanssa oikein mainio tuuri. Tänään neuletapaamisessa pohdittiin Crissyn kanssa samaa ongelmaa, ja todettiin, että ehkä Kool-Aid ei sovi niin hyvin murrettuihin väreihin, että ehkä sen edut on noissa tosi raipakoissa sävyissä. Niihin murrettuihin sävyihin käy nuo tekstiilisävyt hyvin, sain niillä Sockapalooza-sukkien vihreän aikaiseksi. Ja tosi kauniin kullankeltaisen, mutta sen hukutin punaiseen, kun menin sen enste pilaamaan sillä Orangella läikikkääksi :)

Ja tekniikasta, tein justiinsa niin kuin Ilu sanoit, eli nostin kans heti kun väri alkoi näyttään passelilta. Mie luulen että yks syy voi olla myös annoksen määrä, vaikka miten vähän koitan laittaa esim. punaista niin aina se verenkarvaisena kattilasta nousee. ;)

Eli ei auta kuin yrittää, ja käydä kuolaamassa ilun yli-ihania värejä. ;) Paitsi että nyt mulla ei ole mitään (!!!) lankaa mitä värjätä. Että jos jonkun nurkissa orpo kerä huutaa olemistaan niin meiltä saa aina hellän ja huolehtivaisen kodin. (Mitä nyt hukutetaan hapokkaaseen kuumaan veteen...)

:]

Laura said...

Okay I seriously need to run that stuff through a translator. hehe

Your yarn is BEAUTIFUL - it looks like it should be called Gone With the Wind to match that pretty stitch marker! I've read that story so so so many times - it's one of my all time favorite books.

I love all of your pretty stitch markers and look forward to seeing more of that sock. :)

DistantKnitter said...

...soliferi karkasi vanttuusta..

:D

Luen, tai siis tuijotan postiasi, kun on taas kiire olla jo jossain muualla, ja tekemässä jotain muuta, niin tämä pysäytti!

Iloinen mieli tälle päivälle, kiitos, Tuulia!

Tuulia said...

laura: it was about somebody deliberately setting a fire into some old pretty buildings in Helsinki, and the buildings (some of them at least) were supposed to be preserved. Now they're gone. I'm a historian and I felt immensely sad for the lost buildings. To think that someone would destroy decades worth of history and memories, God only knows for what reason. That's pretty much it.

Thanks for the comment, I'm thinking of changing the name according to your suggestion for you're right, it does match the marker beautifully :) You'll see the progress on the sock later, much later, for my wrist got very sore this afternoon and I have to do something else to give it time to heal. I've knitted about 5 inches of the first sock. Not bad for that gauge, I think.

DK: Heh, no kiva jos piristi :)))

uhoava gnu said...

Postejasi on tosiaan aina mukavaa lukea! Hienoja silmukkamerkkejä edellisen postauksen ohuenohuenlangan joukossa. KoolAidauksetkin on musta hyvät, vaikka ei sinua miellyttäiskään..;) Siinä on jotain ihanaa, että saa ITSE värjättyä lankaa!

Tuulia said...

gnu: juu, kyl oma lanka on sit ihan eri ko kaupan lanka :)