Nappikauppaa ja eräitä kirjoja / Buttons and books

Postipoika pyörähti meilläkin, ajattelin laittaa vähän kuvia parista kirjasta jotka tulivat viime viikolla postissa.

I got some books in the mail, here are a few pics :)

Tai no oikeastaan kyse oli tästä kirjasta.....
vogue knitting stitchionary 2
Well, actually I got this book...

...jonka kylkiäisenä tämä tuli.
ponchos on the go
...and this was free with purchase.

Eli Vogue Knitting muisti Stitchionary-sarjansa kakkosella, palmikkokirjalla, ja sen parina tuli Ponchos on the Go!

I got Vogue Knitting Stitchionary 2: Cables and Ponchos on the Go!

Se ponchokirja aiheutti vähän kauhunsekaisia tunteita, kun näin kannen. Että jos sekin kirja on pullollaan noita "neulo kasin puikoilla pötköä ja lisää hapsut"-ponchoja. Yllätyksekseni kirjassa oli kuitenkin aika kivan oloisia ponchoja.

I was puzzled by the poncho book, when I saw the cover. What if this was another book of those "knit with size 15 needles and attach fringes" -books. But to my surprise, there were a few rather nice ideas.
POTG 1

POTG 2

POTG 3

Oli tietenkin niitä "nopeasti möykkylangasta"-virityksiä, mutta nämä yllättivät positiivisesti. Lisäksi mukana oli yksi dominoneuleponcho, jossa oli hervottoman kokoinen se neliö edessä, ja toinen entrelac- eli konttineuleponcho, mutta niiden kuvia en saanut onnistumaan. Skannerilla ilmeisesti myös kesäloma mielessä. Laitan myöhemmin, sikäli mikäli muistan.

And there was also those "knit fast" ponchos, but I liked these especially. There was also a domino poncho with a huge center square, and an entrelac poncho. Both very cool ideas. I didn't get good pictures, I suppose my scanner is waiting for a summer holiday :) I'll post the pics later, if I remember.

Se Stitchionary 2-kirja oli kyllä positiivinen yllätys. Jos oikein katsoin, niin 202 erilaista kuviota löytyi. Niitä on jaoteltu neljään kategoriaan. Mukana on ihan helppoja palmikko- tai silmukankiertokuvioita, mutta mukana on tosi haastavia ja näyttäviä kuvioita. Erikseen on osuus myös palmikkopinnoille, mikä minusta on hauska idea. Niin monesti palmikoista tulee ekana mieleen se Aran-palmikkoraita, niin kuin nyt vaikka tuossa ponchokirjan yhdessä ponchossa. Kuvia en ottanut varsinaisesti ohjesivuista, ettei tule sanomista, mutta noiden kategoriajakojen välissä on tuommoisia hauskoja kuvia neuleista, joita voisi toteuttaa, joten niistä kuvia. (Kirjassa ei ole kyllä ohjeita, se on ihan mallineulekirja.) Kuvissa on olemassaan raita, skanneri toimii vielä kyllä ihan ok. :)
cables 1
cables 2
Kirjan kuvat on tosi fiinejä, ja nämä muutamat neuleet hauskasti esiteltyjä. Tosi upea kirja, suosittelen lämpimästi!

Stitchionary 2 was a very positive surprise, and I liked it a lot. I think there are 202 different patterns, from very easy to challenging and all-over cable patterns. These pictures are from the knits pictures between each of the four categories, although there are no patterns for finished knits in the book - it's merely a stitch pattern book. I like the pictures and the knits as ideas. An excellent book, I can recommend it.

Ponchokirja tuskin tulee olemaan kirjaston suosikki, etenkin kun mie en vieläkään ole sisäistänyt ponchon neulomisen mielekkyyttä. Parka traumatisoiduin siitä Novitan lenkkivirityksestä, en kykene vieläkään katsomaan ponchoja sillä silmällä :D Saa nähdä mitä sille teen, tuskin se kauan mun hyllyssä majailee. Stitchionary 2 sen sijaan jää hyllyyn, on varmasti tulevaisuudessa tarpeen. Todennäköisesti hommaan sen ykkösosankin.

Loppuun vielä pläjäys napeista, joita taannoin ostin. Ei hajuakaan mihin näitä käyttäis, mutta ainakin yksi norjalaisneule huutelee sieltä noiden solkien muodossa. Ne muut sitten... Vilenismi iski, ja kun olen heikkona noihin vintagenappeihin.. no, minkäs teet. :)
nappeja
And finally some buttons I bought. I got them cheap, and I thought they were pretty, especially the clasps and the vintage buttons. I just forgot to post the pictures, I got these a while ago.

5 comments:

derea said...

Mäkin haluun tollasia kirjoja... Noi oikeella olevat napit on ihan mahtavan hienoja! Samoin toi sun tekemä ristipistolahja ja se sun juhlapukus. Munhan piti kanssa kokeilla taas ristipistoja joskus talvella jo muttakun lähimpään kauppaan on jopa 3km... :D Laiska mikä laiska. (ja mä olen itseasiassa jopa käynytkin siellä, mutta mä sillon mitään muistanut :D) Jos sitä vielä ehtis kesälomalla..

jaanaL said...

Alin noista pontsoista näyttää tosi hyvältä ja edellisen postauksen häälahja, nätti kuin mikä :-)

villaa ylle said...

ihana tuo sun puku. Kohta rupean itsekin ompelemaan:) Tiedätkö mistä löytyy ohje tuohon vihreään palmikkotakkiin? Luin tekstisi pariin kertaan ja ymmärsin että kirjassa oli vain kuca siitä. Monica

Tuulia said...

Monica: kyllä siihen varmaan jossakin ohje ehkä oiskin, mutta en nähnyt kirjassa minkäänlaista vinkkiä että mikä takin ohjeen nimi olisi tms. Se vaikuttaa hyvin simppeliltä helmineuletakilta, jossa on kahden palmikkoraidan yhdistelmä edessä, ja ilmeisesti ns. satulahihaistutus. Laita viestiä jos kaipaat lisätietoa noista palmikoista, eiköhän tuo olisi aika helppo visioida itsekin.

villaa ylle said...

Olet kyllä Tuulia oikeassa siinä että tuon mallineuleen varmasti saisi rekonstruoitua. Täytyy kokeilla jos lomalla olisi aikaa. Tuo toinen on jostain Voguen numerosta vissiin. Voi olla että tartun tarjoukseesi:) Monica