Mitä tein tänään / What I did today

Muistatteko kakarana koulussa, kun piti kirjoittaa niitä "mitä tein tänä kesänä" -aineita? Mie inhosin niitä aina. Tuntui aina siltä, että opettajan punakynä suhisi juuri minun ruttuisessa paperissa eniten, kun minun kesät oli aina vähän tylsiä: meidän poppoo ei paljon lomaillut, ei ainakaan missään hienoissa paikoissa, ja kesän rytmiin kuului uiminen ja leikkiminen ja marjassa käyminen (olin silloin hyvin pieni). Jotenkin tuntui, että siihen paperiin olisi pitänyt saada riipaistua eeppinen tarina villeistä seikkailuista, pitkistä lomamatkoista, tai ainakin yksi lakisääteinen museokäynti. Minun kesäni huippuhetki taisi olla mansikoiden putsaus.

In school, we always had to write a short story about what we did on summer vacation. I always hated them. I felt my teacher's judging look when I handed over my paper, since all my summer was about was swimming and playing and picking berries. Somehow I felt I should've been able to write epic histories about exciting holiday trips, or at least of one visit to a fancy museum. I guess my folks weren't museum type of people. The peak of my summer was eating fresh strawberries.

Mullon nyt vähän samanlainen olo. Toisaalla neulotaan pomppulinnan kokoisia kolmiohuiveja tuosta vaan, toiset virkkailee liinoja kiinan tyttöjäkin nopeammin. Meillä.. no, jos oisin rehellinen, tunnustaisin, että olen maannut sillan alla skumppaa juoden kolmisen viikkoa putkeen, mutta koska äiti ja anoppi edelleen lukee blogia, tässä pieni kuvakertomus :)

I feel pretty similar now. Elsewhere, others seem to finish scarves the size of New Zealand every other day, others crochet doilies faster than any Chinese 8-year-old could. Me.. well, if I told you the truth, I'd say I've been dozing off in a hammock and sipping champagne, but since MIL and Mom read this, here's a little peek to my past few days :)

Silloin kun neulon, neulon tätä:
turkoosi nalle
When I knit, I knit this. The teal sweater has been kind of a midproject of midprojects, since I've knitted it only when everything else feels boring. It still misses one sleeve, though I started it ages ago.

Turkoosi Nalle-takki on vaiheessa vieläkin, koska se on ollut vähän sellainen väliprojektien väliprojekti. Kun mikään ei nappaa, voi ottaa Nallen tassuun. Siksi se ei ole vielä valmis, vaan toinen hiha puuttuu, vaikka takki on aloitettu jo aikoja sitten.

Kun en neulo, teen näitä:
marking pins 2
When I don't knit, I make these. I figured I could make those marking pins myself, and I think they turned out pretty nice. And why so many? Well, if you have several UFOs, you need several pins. Right?

(Aurinko ei vielä paista, Swarowskit eivät pääse oikeuksiinsa.) Pähkäilin aikani niitä lahjaksi saamiani merkkausneuloja, ja totesin, että voisinpa kokeilla itsekin, josko osaisin tehdä. Ei se kovin vaikeata ollut, vähän tylsää vaan, kun piti sellaisen liiman kanssa touhuta. Mutta on ne kauniita! Ja miksi niin monta? No, jos on monta UFOa, niin niissähän on niitä neulojakin kiinni..

"Luen kirjoja, lepään paljon, ja laihdutan vähän":
kirjat
And yes, I take care of cultural enlightenment of self, also. Leon Uris will accompany me on our flight, I've already finished Mike Moore's Dude, Where's My Country? (I recommend!), Colleen McCullough's romantic saga The Touch is for moments when it's 8 o'clock at night and the thermometer says it's still 86F inside, and you can't do anything else but read mindless, yet well-written historical romance. And the book of Louvre's art treasures, well, that's for the occasional hunt for inspiration. (Whenever nature calls, I might dig into HairyFeet's automags, but I'll save the pics of them for later.)

Leon Uris on mukana lentokoneessa, Michael Mooren Dude, Where's My Country?'n jo luin (oivallinen!), Louvren kokoelmista kertova kirja on sellainen inspiraation lähde ja Colleen McCulloughin The Touch on ihan hömppää. Tosin McCullough (joka kirjoitti myös Okalinnut) osaa kirjoittaa historiallista hömppää ihan taidokkaasti, joten sitä jaksaa kahlata. Mitään Harlekiineja meidän taloudessa ei nähdä, toi on se ainoa laji hömppää mitä mie jaksan lukea. Just sopivaa aivottomiin hetkiin iltaisin, kun kämppä on kuin sauna ja muu ei huvita. (En laita tähän kuvia vessalukemistosta, eli autolehdistä.)

EDIT: Kuva purkista poistettu Marimekon pyynnöstä.

13 comments:

AnneM said...

musta ainakin noi unikkojutskat on kivoja... jatka vaan ;)

makepeace75 said...

*drooool* Ihania nuo merkkausneulat, tosi kauniita. :o) Minen kyllä osaa niitä käyttää; jätän aina ainakin sen verran langanpäätä roikkumaan, että tiedän missä olen menossa. Ja yleensä totaalikyllästymiset iskee värinvaihdon kohdalla, joten ei haittaa, kun voi jatkaa millä tahansa. :o) Niin, siis meikäläisen perfektionismiin kuuluu omituinen perversio pistellä (ainakin lähes) kaikki samalla värillä tehdyt pistot ennen seuraavaan väriin siirtymistä. Riippuu tietty välimatkoista jne. Emmää nyt _ihan_ daiju ole. (Vähän vaan.) ;o)

Villasukka said...

"Luen kirjoja, lepään paljon, ja laihdutan vähän". Voi, kun työt 3½:n viikon päästä virallisesti taas alkaa (epävirallisesti pitänee mennä jo viikkoa aiemmin) ja kaikki kyselee mitä teit lomalla (kaikki (melkein kaikki) työkaverit on käsittämättömän kulturelleja ja ahkeria ja matkustavia jne...) niin laitan ton lauseen imperfektiin ja käytän sitä. Tosin taidan lisätä vielä käsityöt - saanpahan ainakin ärsytettyä paria henkilöä.... ;)

Carita said...

Kauniita merkkausneuloja!
Ja unikotkin on väreiltään parempia kuin alkuperäiset, näitä sun tekemiä voisin jopa huolia kotiini :D

derea said...

Noi neulat on siis ristipistoja varten? Tosi nättejä kuiteskin. Hauska idea turkoosissa paidassa noi taskut :) Ja unikkopurkissa on ihan mahtavat värit.

muoriska said...

ÖÖ jos laitat suomen osoitteesi ( jonkun) niin laitan sinulle postia... vaikka nimimerkillä sivuvoitto yrittäneelle ;)

Meri said...

En kyllä usko tota, ettet olis luova. En varmana, johan blogisikin todistaa ihan muuta.
Tervetuloa Suomen maalle :-)

Helminalle said...

Hmmmm, eiks luovuuteen kuulu myös luovat tauot?
Niitäkin pitäis välillä muistaa pitää. Ja ideoitahan pitää testailla ihan vaan huvin vuoksi.
Noi unikot on oikeesti kivoja!

Mutta tuosta mitä teit kesällä -kysymyksestä. Vanhemmillehan tulee nykyään kauheet paineet, kun lapset sanoo (=kiristää), että mitä me sitten kerrotaan, kun koulut alkaa ja kaverit on kaikki tykkimäet ja visulandiat kiertäny ja me on vaan kotona vanhettu. Huoh. Eiks kesälomalla pitäis vaan maata pihanurtsilla keräämässä aurinkovoimaa talven varalle? Tai tuijottaa ongenkohoa tuntitolkulla? Haluan kritisoida kaikkea suorittamista lomilla(kin), mutta kyllä me silti yks viikko vielä reissataankin.

Ja varsinainen asia oli se, että posti on jumissa. Mutta tulee kyllä :).

Elina said...

Niin, niitä silmukkamerkkejä. Opiskelut ja täkäläinen byrokratia löivät jossain vaiheessa hirveän menon päälle ja unohdin asian. Siitä asti on takaraivossa ollut tunne, että jotain on unohtanut ja nyt muistin (taas kerran silmukkamerkkejä laatikosta turhaan etsiessäni), että mikä se jokin oli.

Olisitko halukas vielä sellaisen satsin johonkin hintaan tekemään tänne aavan meren tälle puolen? Tarvitsisin muutaman silmukka- ja muutaman kerrosmerkin. Jos vaikka viisi kumpiakin, mielellään jonkin sortin punaisina, niin erottuvat neuleistani?

Tuulia said...

anne: tattis, eiköhän niitä vielä jokunen kappale synny...

MP: niin mie käytän niitä siihen keskikohdan merkkaamiseen, ja evenweavessa 10 ruudun (eli 20 langan) välein, helpottaa laskemista :) En miekään osaa käyttää niitä siihen merkkaamiseen, että mihin jäi... Ja mieki pistelen aina yhden värin loppuun! :)

villasukka: just näin! loma on lomailuun, ja rentoutumiseen, ei touhottamiseen :)

carita: kiitos :))

derea: joo, neulahommiin ovat. Mie voin laittaa kuvia käytöstä kunhan saan seuraavan pistelyprojektin käyntiin. Nyt ei oo mitään semmosta kesken (UFOt kaapissa hiljaa) missä vois käyttää. Aijuu, takissa on vain toisessa etukappaleessa se tasku, en jaksanut tehdä taskunpaikkaa molempiin :)

muoriska: laitoin sulle blogiin kommentin. :)

meri: kiitos :)

helmis: minusta kanssa joo, ei tarttis lomalla ressata. postin kans ei kiirettä :)

elina: juu, toki voin tehdä niitä sulle. Mulla ois noita punasia Swarowskeja varastossakin sopivasti :) Laitatko viestiä tuuliapistesalmela ät gmailpistecom, niin katsellaan lisää? (Jos oot oikeen nopeena niin otan ne Suomeen mukaan ja pistän siellä postiin, mutta pitäs tietää ennen sunnuntaina mimmosia haluat..) :)

muoriska said...

Tuulia...

On vain yksi ja ainoa muoriska... ;)
eli kiitos osoitteesta.. laitan sen koolirahankin sinulle siihen samaan.. käytän muutaman pussin vaa'alla niin tiedän about postikulutkin..

Tuulia said...

muoriska: oukei :)

hili said...

Hienoja noi sun tekemät neulat.
Samoin ku upean värinen turkoosi neuletakki tulossa...oon ite aivan hulluna turkoosiin.

Ja mitä sun jättämään kommenttiin..ei mulla ole koskaan ennen tullut mitään ongelmia tatskojen kanssa mutta kerta se on ensimmäinenkin..mä sitä kelmua pidin ensimmäiset kaks tunti ja sit oli ihan paljaana loppupäivän, mutta alko ongelmat ku Helosania laitoin..ja ihan ton vuodon takia sen suojasin yöksi..nyt taas paljaana (siis käsivarsi *naur*)